Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

Η ανατρεπτική πρόταση του Δ. Μπίνου για τη θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη

Ζήτησε να προταθεί για αυτή τη σημαντική θέση ένας από τους πρώην Δημάρχους που δεν κατέχουν σήμερα κάποιο δημόσιο αξίωμα

Η λήψη απόφασης για το περιεχόμενο της πράξης προκήρυξης επιλογής του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, ήταν ένα από τα θέματα της τελευταίας Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας.

Ουσιαστικά, από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής δεν υπήρξε κάποια συγκεκριμένη πρόταση σε αυτή τη φάση, αλλά τέθηκε το γενικό πλαίσιο στο οποίο θα γίνει η προκήρυξη.

Από την πλευρά του Δημήτρη Μπίνου ήρθε μια ενδιαφέρουσα πρόταση. Να προταθεί για αυτή τη σημαντική θέση ένας από τους πρώην Δημάρχους που δεν κατέχουν σήμερα κάποιο δημόσιο αξίωμα: Τον Γούλη Ιωαννίδη, τον Τάκη Μπίνο ή τον Δημήτρη Πασόη, καθώς όπως είπε είθισται να επιλέγεται πρόσωπο εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας.

Για το συγκεκριμένο αξίωμα δεν μπορεί να επιλεγεί αιρετός δήμου, περιφέρειας ή βουλευτής, ενώ παράλληλα ισχύουν τα κωλύματα και τα ασυμβίβαστα που προβλέπονται στο άρθρο 14 του Ν.3852/10. Η θητεία του συμπαραστάτη ακολουθεί τη θητεία της παρούσας δημοτικής αρχής.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης επιλέγεται με απόφαση, η οποία λαμβάνεται με μυστική ψηφοφορία και με πλειοψηφία των δύο τρίτων [2/3] του συνόλου των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

1 σχόλιο:

  1. Α τι μου λες!
    Όσοι οι πολίτες του έκριναν αρνητικά για τη διοίκηση του Δήμου, επιστρέφουν για να συμπαρασταθούν στον πολίτη!
    Καταπληκτική ιδέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News