Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

Κατάφωρη αδικία για τους παραγωγούς συμπύρηνων ροδακίνων

Θεοδώρα Τζάκρη: «Κατάφωρη αδικία για τους παραγωγούς συμπύρηνων ροδακίνων αποτελεί η σημερινή ανακοίνωση για την καταβολή ενισχύσεων deminimis μόνο σε επιτραπέζια ροδάκινα και νεκταρίνια»

Ανακοινώθηκε, από έγκυρες πηγές του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ότι, σήμερα, 18 Δεκεμβρίου 2019 υπογράφηκε η Απόφαση για την χορήγηση ενίσχυσης deminimis στους παραγωγούς επιτραπέζιων ροδάκινων και νεκταρινιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων αποφάσισαν να δοθεί στρεμματική ενίσχυση στα επιτραπέζια ροδάκινα και στα νεκταρίνια. Για το σκοπό αυτό δεσμεύτηκαν συνολικά περίπου 12 εκ. ευρώ και αποφασίστηκε να αποζημιωθούν οι ροδακινοπαραγωγοί με 70 ευρώ/ στρέμμα για τα επιτραπέζια ροδάκινα και 50 ευρώ/ στρέμμα για τα νεκταρίνια.

Μετά την εξέλιξη αυτή, η βουλευτής δήλωσε: «Θεωρώ κατάφωρη αδικία την εξαίρεση των παραγωγών συμπύρηνων ροδάκινων από τη χορήγηση των ενισχύσεων deminimis. Αποτελεί μεγάλο εμπαιγμό η σημερινή ανακοίνωση που, αφενός εξαιρεί μια μεγάλη κατηγορία αυτή των συμπύρηνων ροδάκινων, αφετέρου οι ενισχύσεις στις κατηγορίες των επιτραπέζιων ροδάκινων και των νεκταρινιών είναι πολύ χαμηλές. Αν οι ενισχύσεις deminimis που κατέβαλε πέρυσι η «κακή» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και στα συμπύρηνα ροδάκινα χαρακτηρίστηκαν ως «πενιχρές», τότε οι φετινές πώς πρέπει να χαρακτηριστούν;»

Τα συμπύρηνα ροδάκινα αντιμετώπισαν, επίσης, προβλήματα διάθεσης κατά το 2019, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν, ενώ σε συνδυασμό με τις χαμηλές τιμές που, κατά βάση, προσφέρει η βιομηχανία επήλθε η κατάρρευση του αγροτικού εισοδήματος. Επιπλέον, η επιβολή αυξημένων δασμών στην κονσέρβα ροδάκινου κατά την εισαγωγή του προϊόντος στην αμερικανική αγορά έχει δημιουργήσει επιπρόσθετα προβλήματα στην αγορά του προϊόντος, τα οποία και θα φανούν προσεχώς.

Η βουλευτής με πρόσφατη επίκαιρη ερώτηση που είχε καταθέσει προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είχε ζητήσει να ενισχυθούν όλες οι κατηγορίες των ροδάκινων (επιτραπέζια ροδάκινα, νεκταρίνια και συμπύρηνα ροδάκινα).

Η κ. Τζάκρη θα επαναφέρει το θέμα στον κ. Βορίδη κατά τη συζήτηση στη Βουλή της επίκαιρης ερώτησης «ΕΛΓΑ και ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες», την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019.

5 σχόλια:

  1. Πέρσι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έδωσε 100 € ανά στρέμμα στα ροδάκινα , 120 € στα νεκταρίνια και 50 € το στρέμμα στα συμπύρηνα . και οι αγροτοπατέρες καθώς και τα παπαγαλάκια τους "δημοσιογράφοι" , τα έλεγαν ψίχουλα ...Φέτος οι ΆΡΙΣΤΟΙ με πτυχία για να τυλίγεις σαρδέλες ...... δίνουν 50 € στα ροδάκινα και 70 € και είναι "ευλογία" ......καταστρέφουν τον Νομό Πέλλας ......οι ΑΡΙΣΤΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το παιδί ξύπνησε, αντε ξεκίνα τον αγώνα κατα της επάρατης γαμημένης δεξιάς που εχει τελειώσει την αγορά, δεν κουνιέτε φύλλο στην πιάτσα, πέστα και αυτα σύντροφε.

      Διαγραφή
  2. Ετσι Κουλη.
    Μοιρασε πονο.
    Δωσεεεεεεεεε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αλέξη θα λέτε και θα κλαίτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κ. Τζάκρη, Κ. Σηφάκη,τι κάνατε για τους κερασοπαραγωγούς της Αλμωπίας που πήραν μηδενικά ποσοστά απο τον ΕΛΓΑ και κάνανε κατάμαυρα Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά το 2018;Κυριοι βουλευτές της ΝΔ τι κάνατε για όσους έκαναν ενστάσεις και θα ξανακάνουν κατάμαυρες ΓΙΟΡΤΕΣ λόγω απόρριψής των , απο τον νέον Κ. ΔΙΟΙΚΗΤΗ του ΕΛΓΑ σας ;Μόνον μηδενικά.Δεν άλλαξε τίποτα ,ούτε η κυβέρνηση! ΧΡΟΝΙΑ μας ΠΟΛΛΑ και καλά μυαλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News