Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019

Η Θ. Τζάκρη στον Υπουργό Τουρισμού: «Τα Λουτρά Πόζαρ είναι Εθνικός Πόρος και πρέπει να λειτουργούν ομαλά»

Γόνιμη συνεργασία βουλευτού και Υπουργού Τουρισμού για την υπέρβαση τυπικών προβλημάτων

Γόνιμη συνεργασία είχαν σήμερα 16 -10-2019 στο Υπουργείο Τουρισμού η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Θεοδώρα Τζάκρη με τον Υπουργό Τουρισμού κύριο Χάρη Θεοχάρη για την υπέρβαση γραφειοκρατικών και τυπικών προβλημάτων που αδικούν τα Λουτρά Πόζαρ.

Την πρωτοβουλία της συνάντησης ανέλαβε η βουλευτής, αντιδρώντας στην παρατεινόμενη ασάφεια του καθεστώτος λειτουργίας των Λουτρών Πόζαρ, ενός από τους μεγαλύτερους τουριστικούς προορισμούς της ηπειρωτικής Ελλάδας, ο οποίος συγκεντρώνει 1.500.000 εκ επισκέπτες τον χρόνο.

Όπως είναι γνωστό οι Ιαματικές Πηγές των Λουτρών Πόζαρ (Λουτρακίου) έχουν εδώ και χρόνια αναγνωρισθεί και πιστοποιηθεί ως φυσικός πόρος όντας μία από τις 66 από τις συνολικά 118 ιαματικές πηγές σε όλη την Ελλάδα που έχουν αναγνωριστεί και πιστοποιηθεί, καθώς για τις υπόλοιπες 52 υπάρχουν εκκρεμότητες στα δικαιολογητικά, ενώ η διαδικασία για την απόκτηση του ειδικού σήματος λειτουργίας ουσιαστικά κατέστη εφικτή από τον Φεβρουάριο του 2018 όταν η τότε Υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά εξέδωσε υπουργική απόφαση που ενεργοποιούσε παλαιότερη διάταξη νόμου.

Η κ. Τζάκρη μετά το πέρας της συνάντησης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Πέλλα έχει μόνο έναν δρόμο να βαδίσει και αυτός είναι ο δρόμος της ανάπτυξης. Ήμουν υποχρεωμένη, όπως έκανα πολλές φορές στο παρελθόν με επιτυχία, να συμβάλω στην επίλυση ενός ακόμη προβλήματος αυτή την φορά των πολύτιμων Λουτρών Πόζαρ. Μετά την επίσκεψή μου στον αρμόδιο Υπουργό θεωρώ ότι αποσαφηνίστηκαν και επιταχύνθηκαν αρκετές διαδικασίες που έχουν δρομολογηθεί ήδη από την δημοτική αρχή του Δήμου Αλμωπίας. Επαγρυπνούμε και θα επανέλθουμε. Τα Λουτρά Πόζαρ είναι Εθνικός Πόρος και βασικός αναπτυξιακός πνεύμονας για την Πέλλα».

5 σχόλια:

  1. ΟΤΑΝ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΟΤΑΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ ΑΝΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Η ΤΖΑΚΡΗ ΠΗΓΕ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΥΣΕ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΜΠΡΑΒΟ ΘΕΟΔΩΡΑ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΠΟΝΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελειώσαν οι ιθαγενείς ή έστω έμειναν πολύ λίγοι μεγάλε/η, πρέπει να σου έχουν περισσέψει πολλά καθρεφτάκια και προσπαθείς να τα μοιράσεις με κάθε τρόπο?
      Παρακολουθείς την ειδησιογραφία επιλεκτικά και πολύ κίτρινα.
      Προφανώς έχεις δει τη φωτογραφία της επίσκεψης ΜΠΑΤΣΗ στον Υπουργό Τουρισμού, απλά επέλεξες να δημαγωγήσεις λίγο. Εκτίθεσαι και επίσης εκθέτεις και την κυρία ΤΣΑΚΡΗ στα μάτια αυτών που δεν έχουν μνήμη χρυσόψαρου.Πρόβλημα το οποίο δεν έλυσε όσο ήταν κυβερνητική Βουλευτής, το έλυσε τώρα? Σοβαρέψου.

      Διαγραφή
  2. Κοροιδιλίκια για φωτο να την δουν οι ιθαγενείς, 20 χρόνια που ήταν όταν στα Λουτρά χάνονταν το ένα μετά το άλλο τα προγράμματα και κυριαρχούσε η υποβάθμιση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η κυρία έβαλε πλώρη για την ΝΔ, με τους δεξιούς Υπουργούς άρχισε αλισβερίσια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τουρισμός με αδέσποτα δεν ταιριάζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News