Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019

Δεν χωράνε πολιτικά παιχνίδια στην Δημοτική Επιχείρηση των Λουτρών

Εκφράζουμε την αισιοδοξία μας, ότι αυτή η προσπάθεια θα αποδώσει και θα αποτραπούν τα χειρότερα

Το θέμα των Λουτρών και της εντολής που υπάρχει για σφράγιση της Δημοτικής Επιχείρησης, μονοπώλησε το ενδιαφέρον στη Γενική Συνέλευση της Δευτέρας, που είχε ως θέμα τη συγκρότηση σε σώμα του νέου Δ.Σ.

Ένα ζήτημα άκρως σοβαρό όπως αυτό, θα περίμενε κανείς να αντιμετωπιστεί με μεγαλύτερη διακριτικότητα και μεθοδικότητα και να μη γίνει πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης. Αντίθετα, βλέπουμε μια προσπάθεια απόδοσης ευθυνών και μια απόπειρα πολιτικής εξόντωσης της αντιπολίτευσης. Με το να αναδεικνύεται με αυτόν τον τρόπο ένα ζήτημα σαν κι αυτό, το μόνο που επιτυγχάνεται είναι να γίνει δυσφήμιση πανελλαδικά στα Λουτρά και να πληγεί η εικόνα της περιοχή μας. Θεωρούμε πολύ ορθή την τοποθέτηση του Νίκου Παρούτογλου, ο οποίος ανέφερε πολλές φορές ότι η επιχείρηση των Λουτρών δεν είναι παιχνίδι κανενός και ζήτησε χαμηλούς τόνους και πολύ προσπάθεια από όλους.

Την ίδια στιγμή, ο Δήμαρχος προσπαθεί να επιρρίψει ευθύνες στην αντιπολίτευση για την απουσία της από τη συγκεκριμένη Συνεδρίαση. Ουσιαστικά, ο κ. Μπάτσης ζητά κατά το δοκούν τη συνεργασία της θεσμικής αντιπολίτευσης, καθώς όπως είναι γνωστό πριν λίγες μέρες την απέκλισε με μια διαδικασία «παρωδία» από όλα τα θεσμικά όργανα και τα νομικά πρόσωπα και κατέστησε τον τέταρτο σε δύναμη συνδυασμό, αντιπολίτευση και εξουσία ταυτόχρονα, εκμεταλλευόμενος ένα παράθυρο του νόμου. Άρα, ο Δήμαρχος με την πρόσφατη πολιτική πρακτική του αποδοκίμασε την θεσμική αντιπολίτευση, λέγοντας ξεκάθαρα με τις πράξεις του ότι «δεν σας θέλω, μπορώ και μόνος μου». Είναι ενδεικτικό, ότι στο νέο Δ.Σ. των Λουτρών συμμετέχουν μόνο μέλη από τις παρατάξεις της συμπολίτευσης και δεν επέτρεψαν στους υπόλοιπους συνδυασμούς να εκλέξουν τις δικές τους προτάσεις. Αυτό το κλίμα, οφείλει άμεσα να το ανατρέψει και να δημιουργήσει ως Δήμαρχος κλίμα συναίνεσης και ουσιαστικής συνεργασίας, στην πράξη και όχι στα λόγια, έχοντας πάντα στο μυαλό του ότι είναι ορισμένου και όχι αορίστου χρόνου, όπως και οι προκάτοχοί του.

Οι προσπάθειες για να αποτραπεί ένα ενδεχόμενο κλείσιμο των Λουτρών, θα είναι καλό να στραφούν προς τα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Πρόκειται για ένα ζήτημα που δεν αφορά μόνο τη δική μας Λουτρόπολη, αλλά τις περισσότερες Λουτροπόλεις της Ελλάδας. Και αναρωτιόμαστε, αν έχουν ενημερωθεί οι Βουλευτές του Νομού για το πρόβλημα και αν ναι σε ποιες ενέργειες έχουν προχωρήσει για την αντιμετώπισή του. Δεν είναι δυνατόν ένα τέτοιο πρόβλημα, να μένει στα στενά όρια του Δήμου μας. Οφείλουν όλες οι πλευρές να συνεργαστούν για να υπάρξει θετική έκβαση. Κανείς δεν δικαιούται να κάνει πολιτική υψηλού επιπέδου με ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, που θέτει σε κίνδυνο μια ολόκληρη περιοχή.

Είμαστε βέβαιοι πως όλοι θέλουν να υπάρξει μία θετική έκβαση. Τόσο η συμπολίτευση όσο και η αντιπολίτευση, έχουν μία κοινή στόχευση αυτή τη στιγμή, ανεξάρτητα από κάποιους λάθος χειρισμούς. Γι’ αυτό, εκφράζουμε την αισιοδοξία μας, ότι αυτή η προσπάθεια θα αποδώσει και θα αποτραπούν τα χειρότερα.

6 σχόλια:

  1. Χαχαχαχαχα γελάσαμε πάλι Βαφειάδη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην δείχνεις τόσο την χαρά σου. Λες και χαίρεστε που μπορεί να κλείσουν τα λουτρά μόνο και μόνο για να κατηγορήσετε τον Μπίνο. Αυτοί είστε. Όμως δεν τα ξέρετε καλά.....

      Διαγραφή
  2. Το θεμα ειναι πως εχουν δειξει τοση μεγαλη αλαζονεια ακομη δεν ανελαβαν που σιγα σιγα τους γυριζει μπουμερανγκ... ας μην εχουν τοση επαρση μαζι με τη συμπολιτευση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟΣΟ ΑΛΛΑΖΟΝΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγω ξερω οτι το προβλημα για τις λουτροπολεις ειναι γενικο σε ολη τη χωρα. Ζητανε παραλογα πραγματα
    Το θεμα ειναι πως ο δημαρχος πιστευει οτι μεσα απο ενα τετοιο θεμα μπορει να επωφεληθει και να κανει πολιτικη. Εν τελει γιατι σας ψηφισαμε ρε Μπατση; για να διοικησεις η για να πας κοντρα στον Μπινο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ομοψυχία συνεργασία σύμπραξη όλοι μαζί για το κοινό καλό με τα λουτρά μπορεί ολόκληρος ο
    Δήμος να γίνει Ελβετία είναι πολλά
    τα λεφτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News