Κυριακή 25 Αυγούστου 2019

Και τώρα οι δυο τους...

Δεν έγιναν ξεκάθαρα τα πλαίσια της συνεργασίας

Επιβεβαιώθηκα κατά την χθεσινή τελετή ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Αλμωπίας, το καλό κλίμα που υπάρχει μεταξύ του Χρήστου Μπάτση και του Νίκου Παρούτογλου.

Μεταξύ των δύο ανδρών, καλλιεργείται το τελευταίο διάστημα μία σχέση εμπιστοσύνης, με τις πληροφορίες να συγκλίνουν στο γεγονός ότι θα υπάρξει διαπαραταξιακή συνεργασία. Ωστόσο, ούτε και χθες δεν έγιναν σαφή τα πλαίσια μιας τέτοιας συνεργασίας, όπως θα περίμεναν πολλοί. Δηλαδή, δεν έγινε σαφές, αν η παράταξη του κ. Παρούτογλου θα υπογράψει το σύμφωνο συνεργασίας και θα λάβει θέσεις εξουσίας μέσα στο διοικητικό σχήμα ή αν θα στηρίξει με ψήφο ανοχής στα Δημοτικά Συμβούλια χωρίς να δεσμεύσει τον συνδυασμό του.

Από τη μία, ο νέος Δήμαρχος αναφέρθηκε με μισόλογα στον αριθμό «14» που απαιτεί η πλειοψηφία και ζήτησε από όλους να στηρίξουν τον Δήμαρχο, καθώς κατά τη γνώμη του αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε ο λαός στις εκλογές. Από την άλλη, ο κ. Παρούτογλου δήλωσε ότι «το μήνυμα των εκλογών ήταν ξεκάθαρο. Ο Δήμος μας είναι πάνω και πέρα από πρόσωπα, δημοτικούς συνδυασμούς και πολιτικά κόμματα. Συνεπώς, οφείλουμε όλοι μας, η δημοτική αρχή, η αντιπολίτευση και κυρίως οι δημότες να συνεργαστούμε αποτελεσματικά με ανιδιοτέλεια για το καλό του τόπου. Οι πολίτες έκριναν πρόσωπα και προγράμματα. Εμείς οφείλουμε να σεβαστούμε την λαϊκή ετυμηγορία και να παραμείνουμε συνεπείς στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις». Και πρόσθεσε ότι ο νέος νόμος «ξεκάθαρα επιβάλει συνεργασίες, όχι όμως με τη μορφή της λευκής επιταγής και των συναλλαγών, αλλά συνεργασίες ουσιαστικές σε επίπεδο αρχών, που θα ωφελήσουν μόνο τον δημότη».

Σάκης Χατζηδημητρίου και Δημήτρης Μπίνος έστειλαν τα δικά τους μηνύματα, κάποια από τα οποία απευθύνονταν ακόμα και στο εσωτερικό των συνδυασμών τους. Ο κ. Χατζηδημητρίου δήλωσε ότι «το βασικό μήνυμα των Δημοτικών Εκλογών ήταν καθαρό και σαφές. Εντολή σε όλες τις παρατάξεις του Δήμου μας για δημόσιο διαφανή διάλογο και συνεννόηση». Ο κ. Μπίνος υπογράμμισε με έμφαση ότι «η εφαρμογή του νέου νόμου στην αυτοδιοίκηση, για τον οποίο εκφράσαμε την αντίθεσή μας, επιβάλλει διαπαραταξιακές συνεργασίες στη βάση αρχών και κανόνων και όχι “Αποστάτες” και “Εφιάλτες”, για την πραγματοποίηση αυτοδυναμίας».

7 σχόλια:

  1. Ψήφισες Μπατση πάρε παρουτογλου
    Βλάκα δεξιέ βλάκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η συνταγή της αποτυχίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάντως οι δικές μου οι πληροφορίες λένε πως θα υπάρξει σίγουρα συνεργασία Μπίνου Μπάτση. Με τον Παρούτογλου δεν ξέρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ο Τσανταλης τον τραβαει απ τ αυτι, τι δεν καταλαβαινεις ανοητε Αριδαιωτη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν πρέπει να συνεργαστεί με κάποιον συνδυασμό είτε λέγεται μπαρουτογλου, είτε μπινος είτε χατσηδημητριου. Πιο είναι το πρόβλημα. Απλά για να κατηγορήσουμε έτσι χωρίς λόγο επειδή δεν μας είναι αρεστός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δήμαρχε καλή θητεία.
    Ήρθε η ώρα της περικλειας δικαιώματικα
    Πλέον πρέπει να γίνουν έργα υποδομής
    και καθημερινότητας αφού είναι από τα
    χωριά με τα περισσότερα μικρά παιδιά
    και πρέπει αυτό το πλεονέκτημα να
    Το δουλέψουμε και να το διαφημίσουμε
    για το χωριό μας καί το δήμο ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτά είναι ευχάριστα νέα!!! Όταν θέλεις το καλό του τόπου σ και όχι του κώλου σου, οφείλεις να συνεργαστείς κ να προχωρησεις.. συγχαρητήρια σε όσους σκέφτονται και πάνε μπροστά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News