Σάββατο 29 Ιουνίου 2019

Συνέντευξη του υποψήφιου Βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Νίκου Παπανικολάου στο Aridaia News

Αποκλειστική συνέντευξη

Διαβάστε την αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε ο υποψήφιος Βουλευτής Πέλλας του Κινήματος Αλλαγής κ. Νίκου Παπανικολάου στο Aridaia News:

1. Πώς αποφασίσατε να εμπλακείτε στις πολιτικές εξελίξεις ως υποψήφιος Βουλευτής Πέλλας με το Κίνημα Αλλαγής;

Η σχέση μου με την πολιτική δεν είναι ούτε καιροσκοπική ούτε εφήμερη. Γνωρίζετε ότι στο παρελθόν συμμετείχα στις κομματικές διαδικασίες , σε ψηφοδέλτια που αφορούσαν τις νομαρχιακές εκλογές, με αποκορύφωμα βέβαια την εκλογή μου στη θέση του δημάρχου Γιαννιτσών. Η συνεχής και συνεπής αυτή πολιτική μου πορεία μου έδωσε την ευκαιρία να βρίσκομαι πάντα κοντά στους πολίτες όλα αυτά τα χρόνια, να ακούω τα προβλήματα, να διεκδικώ τη λύση τους και να συμμετέχω μαζί με την τοπική κοινωνία σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Στη συγκεκριμένη περίοδο όπου τα προβλήματα παραμένουν και ταλαιπωρούν τους πολίτες και ειδικά τους νέους και τις νέες αποφάσισα να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής στην Εκλογική Περιφέρεια της Πέλλας, γιατί πιστεύω ότι οι προγραμματικές θέσεις του κόμματος και η συνέπεια στις πράξεις και στον προγραμματικό λόγο που εκφέρεται από την ηγεσία του αποτελούν την πλέον αξιόπιστη επιλογή για τη χώρα που χρειάζεται μια σταθερή και δημοκρατική πολιτική δύναμη απέναντι στο λαϊκισμό και στις ακραίες συντηρητικές πρακτικές που εκφέρονται από τα λεγόμενα κόμματα εξουσίας.

2. Εδώ και αρκετό διάστημα, υπάρχει μια προσπάθεια από τον ΣΥΡΙΖΑ να αλώσει πολιτικά το χώρο της Κεντροαριστεράς. Πως το αξιολογείτε;

Κατ’ αρχάς να ξεκαθαρίσουμε κάτι που μάλλον σκόπιμα κάποιοι το παραβλέπουν. Ο χώρος της Κεντροαριστεράς είναι ταυτισμένος πολιτικά στην σύγχρονη πολιτική ιστορία της χώρας με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και με τις δυνάμεις που συγκροτούν το Κίνημα Αλλαγής σήμερα. Να θυμίσω επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν το κόμμα του «Πρώτη φορά Αριστερά» χωρίς καμία αναφορά στο κέντρο και τον Σοσιαλισμό.

Θεωρώ λοιπόν ότι η στρατηγική αυτή της «άλωσης» όπως εκδηλώνεται σήμερα, αποδεικνύει το ελαφρύ πολιτικό υπόβαθρο της και παραπέμπει περισσότερο σε μια ευκαιριακή συνεργασία ορισμένων προθύμων, με αντάλλαγμα την τοποθέτηση τους σε θέσεις εξουσίας.

Μέχρι εκεί και τίποτα περισσότερο. Ανατρέξτε στην στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. και το ΚΙΝ.ΑΛ. και θα διαπιστώσετε πλήρη απουσία προσπάθειας συμπόρευσης τουλάχιστον στα μεγάλα ζητήματα της χώρας και της κοινωνίας. Καταγγελτικός λόγος στο παρελθόν ως αντιπολίτευση, αλαζονική και απαξιωτική στάση ως κυβέρνηση. Και ξαφνικά τώρα που αποκαλύπτεται στην πράξη η πολιτική του λαϊκισμού της τελευταίας τετραετίας, προβάλλουν τον δήθεν ηγετικό ρόλο στο χώρο της Κεντροαριστεράς που όψιμα ανακάλυψαν και προωθούν τον όρο της Προοδευτικής Συμμαχίας. Μιας συμμαχίας με την Παπακώστα, και τα ορφανά των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Θεωρώ ότι αυτή η προσπάθεια δεν έχει αποτέλεσμα και θα φανεί στην κάλπη στις εκλογές.

3. Τι αποκομίζετε από την επαφή που έχετε όλο αυτό το διάστημα με τους πολίτες της Πέλλας;

Δικαίως οι πολίτες είναι απογοητευμένοι και δεν δείχνουν ιδιαίτερα πρόθυμοι να συμμετέχουν ενεργά στις πολιτικές διεργασίες, αφήνοντας χώρο σε φασιστικά στοιχεία και εκφραστές του ακραίου λαϊκισμού να μπαίνουν στο κάδρο των πολιτικών εξελίξεων.

Ωστόσο ιδιαίτερα στους νέους υπάρχει μια εμφανής αγωνία για το μέλλον τους, ενώ στους ανθρώπους της παραγωγής, που είναι και η πλειοψηφία στην Πέλλα, διακρίνω μια δυσαρέσκεια για την αντιμετώπιση τους από την πολιτεία, είτε με την υψηλή φορολογία, είτε με το κόστος παραγωγής.

Σε κάθε περίπτωση σε όλους αυτούς που δείχνουν απογοητευμένοι και αναζητούν ελπίδα για το μέλλον εμείς στο Κίνημα Αλλαγής τους λέμε να αξιολογήσουν με υπευθυνότητα τη στάση και την προσφορά του κάθε κόμματος στη χώρα και χωρίς διλλήματα να επιλέξουν το καλύτερο για τη χώρα στις προσεχείς εκλογές.

4. Ποια κρίνετε πως είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο Νομός μας;

Νομίζω ότι είναι κάτι παραπάνω από ορατή η απουσία έργων από την Πέλλα τα τελευταία χρόνια.

Σε επίπεδο υποδομών σίγουρα υπάρχει ανάγκη μιας μεγάλης και άμεσης παρέμβασης, τόσο στο οδικό δίκτυο, με την ολοκλήρωση των τμημάτων που παραμένουν ανεκτέλεστα στην εθνική οδό Θεσαλλονίκης Έδεσσας, ενώ η απουσία κάθετου άξονα στην Εγνατία οδό φέρνει σε δυσχερή θέση τις παραγωγικές επιχειρήσεις της Πέλλας, με τους ανταγωνιστές τους.

Οι υποδομές στο αγροτικό τομέα, έμειναν υποσχέσεις ανεκπλήρωτες, τη στιγμή που όλοι στην Πέλλα συμφωνούν ότι είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίες. Απλά θα θυμίσω τις υποσχέσεις για το Φράγμα της Καλής, το Δημοπρατήριο αγροτικών προϊόντων, αλλά και να επισημάνω την απαξίωση του Ινστιτούτου Αγροτικής Έρευνας στην Παραλίμνη κ.α.

Ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος παραμένει ακόμη σε επίπεδο Μελετών ενώ η αξιοποίηση του Ορεινού όγκου του νομού σταδιακά υποχωρεί ως προτεραιότητα.

Πέρα όμως από τις Υποδομές υπάρχουν και ζητήματα που αφορούν την ανάδειξη της Πέλλας ως διοικητικό κέντρο.

Βέβαια έχουμε υποχρέωση να καταρτίσουμε ένα συνολικό πρόγραμμα τουριστικής προβολής και πολιτιστικής ανάδειξης της Πέλλας.

Εκτός από τις μεγάλες προτεραιότητες, υπάρχουν και σημαντικά έργα τοπικής εμβέλειας εξίσου σημαντικά για κοινωνικές ομάδες και αυτά πρέπει να τα έχουμε στην ατζέντα των διεκδικήσεων μας.

5. Όσον αφορά στους αγρότες του Νομού μας, τι πρωτοβουλίες να περιμένουν την επόμενη μέρα των εκλογών από ένα δυνατό Κίνημα Αλλαγής;

Ο αγροτικός πληθυσμός της Πέλλας γνωρίζει καλά ποιος στάθηκε δίπλα τους, μετά την μεταπολίτευση, ποιος δικαίωσε τον ιδρώτα και τον κόπο της γυναίκας αγρότισσας, ποιος ενίσχυσε το εισόδημα τους, με παρεμβάσεις σε επίπεδο υποδομών, τεχνογνωσίας, και προγραμμάτων ενίσχυσης της παραγωγής τους.

Όπως γνωρίζουν πολύ καλά ποιος καθιέρωσε την καταβολή αγροτικής σύνταξης.

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και το Κίνημα Αλλαγής έμπρακτα έχει δείξει τη στάση του απέναντι στον αγροτικό κόσμο της χώρας και της Πέλλας ειδικότερα.

Και συνεχίζει να την δείχνει αποτυπώνοντας την στις Προγραμματικές του θέσεις - Σχέδιο Ελλάδα.

Σε αυτό λοιπόν το σχέδιο προβλέπονται παρεμβάσεις για την μείωση του κόστους των αγροτικών εφοδίων, για εύκολη πρόσβαση στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, καθώς επίσης και για καθιέρωση ενός καθαρού και απλού πλαισίου της διαδικασίας των αποζημιώσεων, που τόσο ταλαιπωρεί κάθε χρόνο τους αγρότες.

Παράλληλες παρεμβάσεις για την χρήση των σύγχρονων μέσων στην αγροτική παραγωγή, στην εκπαίδευση και την καινοτομία και ασφαλώς στην ενίσχυση των διασυνοριακών συνεργασιών είναι αποτυπωμένες στο παραπάνω πρόγραμμα το οποίο καλώ τους αγρότες να το διαβάσουν προσεκτικά.

6. Είστε ένας άνθρωπος με μεγάλη εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς διατελέσατε Δήμαρχος Γιαννιτσών και έχετε μία συνεχή παρουσία στα τοπικά δρώμενα. Ποια είναι η γνώμη σας για την εφαρμογή της απλής αναλογικής στην αυτοδιοίκηση;

Σίγουρα θα μπορέσουμε να την αξιολογήσουμε καλύτερα στην πορεία και αφού πρακτικά δούμε την εφαρμογή της στους δήμους. Ωστόσο διαφαίνεται μια δυσκολία στη λήψη αποφάσεων από την πλειοψηφούσα παράταξη, ενώ η καχυποψία για κρυφές συμφωνίες μεταξύ μελών του Δημοτικού συμβουλίου και της Δημοτικής Αρχής είναι βέβαιο ότι θα εκφραστεί.

Θεωρώ ότι δεν προηγήθηκε ο απαιτούμενος διάλογος, ούτε διαμορφώθηκαν οι απαιτούμενες συναινέσεις για να καταγραφεί μια συνολική αποδοχή από τους ανθρώπους της αυτοδιοίκησης. Είναι μια ακόμη απόδειξη για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α τόσο σοβαρά θέματα.

7. Ποιο είναι το κυρίαρχο μήνυμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου;

Σίγουρα δεν είναι το δίλλημα που θέτουν η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δηλαδή η χώρα δεν θα καταστραφεί αν δεν εκλεγεί αυτοδύναμη η Νέα Δημοκρατία, ούτε αν δεν εκλεγεί κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως με ευκολία διατυπώνουν οι επικεφαλής των κομμάτων που διαγκωνίζονται για την εξουσία.

Οι πολίτες θέλουν να ακούσουν θέσεις και προτάσεις για το μέλλον τους, για τη ζωή τους.

Θέλουν η χώρα να έχει πολιτική σταθερότητα, να υπάρχουν καλά αμοιβόμενες θέσεις εργασίας για τους νέους, ευκαιρίες επενδύσεων για τις επιχειρήσεις, αξιοπρεπείς συντάξεις.

Οι πολίτες θέλουν ένα σύγχρονο κράτος που θα διασφαλίζει τα κοινωνικά αγαθά της δωρεάν παιδείας και υγείας, της στήριξης των ευπαθών ομάδων, την ασφάλεια και την δικαιοσύνη.

Συνοψίζοντας όλα αυτά θα μπορούσαμε να πούμε ότι το μήνυμα των εκλογών είναι η σταθερότητα, η ανάπτυξη και η κανονικότητα στη ζωή όλων μας.

Είναι αυτό που καταγράφεται στο Σχέδιο Ελλάδα του Κινήματος Αλλαγής. 8.

8. Κλείνοντας, τι θα θέλατε να πείτε απευθυνόμενος στους πολίτες της Πέλλας;

Αυτό που λέω στις καθημερινές μου επαφές με τους πολίτες της Πέλλας, είναι να βάλουν το χέρι στην καρδιά και να σκεφτούν τι έκανε το κάθε κόμμα γι’ αυτούς.

Ποιο κόμμα έφτιαξε Νοσοκομεία, Σχολεία, Γυμναστήρια, και καθιέρωσε της Κοινωνικές Δομές.

Ποιο κόμμα βελτίωσε το βιοτικό τους επίπεδο και στήριξε την ελληνική οικογένεια.

Ποιο κόμμα κράτησε την Ελλάδα όρθια και μέσα στο ευρώ, όταν εντός και εκτός Ελλάδας πίεζαν για το αντίθετο.

Ποιο κόμμα δέχτηκε τόση λάσπη και συκοφαντία και παρέμεινε όρθιο δίνοντας μάχες για τους πολίτες και τη δημοκρατία.

Καλώ λοιπόν τους πολίτες της Πέλλας, άνδρες και γυναίκες, νέους και νέες να εμπιστευτούν το Κίνημα Αλλαγής, γιατί μπορούμε να εγγυηθούμε τη σταθερότητα και την πραγματική Αλλαγή στη χώρα.

Από αυτή την προσπάθεια δεν θα μπορούσα να λείψω και καλώ τους πολίτες να μου δώσουν την δυνατότητα να διεκδικήσω το καλύτερο για την Πέλλα, το καλύτερο για αυτούς.

 Ζητώ την ψήφο τους και με απόλυτο αίσθημα ευθύνης τους υπόσχομαι ότι θα σταθώ δίπλα τους και δεν θα τους απογοητεύσω ποτέ. 

2 σχόλια:

  1. σοβαρος κυριος, νομιζω απ αυτους που μπορουν να δουλεψουν για τον νομο μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΒΓΕΙΣ ΝΙΚΟ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News