Κυριακή 10 Μαρτίου 2019

Αυτές είναι οι αλλαγές στη στρατιωτική θητεία - Τι προβλέπεται για ανυπότακτους και αντιρρησίες

Μιλώντας στην εκπομπή “Επτά” της ΕΡΤ1, ο κ. Ρήγας προανήγγειλε μειώσεις στη στρατιωτική θητεία κατά περίπτωση

Σημαντικές αλλαγές στη στρατιωτική θητεία ανακοίνωσε το Σάββατο (9.3.2019) ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτης Ρήγας.

Μιλώντας στην εκπομπή “Επτά” της ΕΡΤ1, ο κ. Ρήγας προανήγγειλε μειώσεις στη στρατιωτική θητεία κατά περίπτωση.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην στρατιωτική θητεία των πολυτέκνων, των ανυπότακτων και των αντιρρησιών συνείδησης.

“Η θητεία θα είναι εξάμηνη για όλα τα παιδιά που θα υπηρετήσουν και είναι πάνω από πέντε σε μία οικογένεια. Επίσης το ίδιο θα γίνεται για οικογένειες με 3 – 4 παιδιά, όπου η θητεία θα μειώνεται” ανέφερε ο κ. Ρήγας .

Επίσης, όπως υπογράμμισε, υπάρχει τακτοποίηση των ανυπότακτων. “Όσα παιδιά μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2020 πάνε φαντάροι, κλείνουν όλα τα θέματα που είχαν στρατολογικά, ποινικά ή διοικητικά”.

“Για τους αντιρρησίες συνείδησης που επιθυμούν να εξαγοράσουν το υπόλοιπο της θητείας τους κατεβαίνει το όριο. Αυτό μπορεί να γίνει εφόσον έχουν συμπληρώσει το 33ο έτος από το 35ο που ισχύει σήμερα”, διευκρίνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας.

5 σχόλια:

  1. Πως να εξηγήσεις στους εθνικιστές ότι και στο στρατό υπάρχουν συνδικαλιστές...,,,πως να τους πεις πως ο πόλεμος είναι με επιχειρήματα και όχι με όπλα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μεγάλεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε.............ενα σύνεφο να πέσωωωωωωωωωωωωωωωω......

      Διαγραφή
  2. Ειναι απαραιτητο να δινεις εξηγησεις σε ηλιθιους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από τότε που άρχισε να συνδικαλιζεται το στράτευμα άρχισε και η διάλυση του. Αλλά μην κάνετε όνειρα...ο κόσμος ακόμη και τώρα θεωρει τον Στρατό τον μόνο αξιόπιστο κομμάτι της Ελληνικής Πολιτείας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες τααααα! Θυμάσαι παλιά επί επαναστάσεως;
      Τώρα διαλύθηκε το στράτευμα και δεν μπορούμε να πάρουμε την Πόλη.

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News