Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019

Μήνυμα του Δημάρχου Έδεσσας για τον θάνατο του Μάρκου Μέσκου

Ας είναι ελαφρύ το χώμα της γενέθλιας γης που θα τον σκεπάσει!

Όταν οι ποιητές σιωπούν, ο κόσμος γίνεται φτωχότερος…

Έτσι νοιώθω για τη φυγή του Μάρκου Μέσκου, ενός από τους σπουδαιότερους σύγχρονους Έλληνες ποιητές.

Ένας πνευματικός άνθρωπος, μα πάνω απ’ όλα ένας καλός φίλος με τον οποίο μας συνέδεε φιλία πολλών ετών.

Ο Μάρκος Μέσκος τίμησε την Έδεσσα, ως άξιο τέκνο της!

Η Έδεσσα τίμησε τον ποιητή με την αγάπη της και εγώ προσωπικά, ως Δήμαρχος της πόλης, είχα την τιμή να εκφράσω την αγάπη της στο πρόσωπό του, σε ειδική εκδήλωση που είχε γίνει πριν από δύο περίπου χρόνια.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Έδεσσας αποφάσισε να παραστεί σύσσωμο στην εξόδιο ακολουθία και να καταθέσουμε στεφάνι στη μνήμη του Μάρκου Μέσκου.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα της γενέθλιας γης που θα τον σκεπάσει!

Δημήτρης Γιάννου
Δήμαρχος Έδεσσας

2 σχόλια:

  1. ΕΚΦΡΑΖΩ ΤΗΝ ΒΑΘΕΙΑ ΜΟΥ ΛΥΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΙΟΥ ΠΟΙΗΤΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΔΕΣΣΑ, ΜΑΡΚΟΥ ΜΕΣΚΟΥ,ΠΟΥ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΠΕΛΛΑΣ.ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΦΡΥ ΤΟ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΣΚΕΠΑΣΕΙ!ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΜΑΣ ΘΑΝΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπέροχος κι αθόρυβος!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News