Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018

Κουβέλης: Βουλευτές εκτός ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών

Τι εκτιμά ο υπουργός Ναυτιλίας

«Η συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί τη λύση του χρόνιου προβλήματος με την ΠΓΔΜ, δεν παραχωρεί ούτε εθνότητα, ούτε γλώσσα στους πολίτες της γειτονικής χώρας και υπηρετεί το συμφέρον της χώρας (μας)» υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στην εφ. "Τα Νέα/Σαββατοκύριακο" ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Φώτης Κουβέλης, εκτιμώντας ότι η συμφωνία θα ψηφιστεί «και από βουλευτές πέραν αυτών του ΣΥΡΙΖΑ».

Προσέθεσε ότι οι ΑΝΕΛ θα καταψηφίσουν τη συμφωνία και θα αποσύρουν τους υπουργούς τους από την κυβέρνηση, ωστόσο «σύμφωνα με δήλωσή τους θα συνεχίσουν να δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση. Με αυτό το δεδομένο η κυβέρνηση θα συνεχίσει χωρίς εμπόδια την πορεία της έως το τέλος της τετραετούς θητείας της».

Ο κ. Κουβέλης εγκαλεί το Κίνημα Αλλαγής για «κοντόφθαλμη πολιτική που δεν θέλει να βλέπει τη διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στη νεοφιλελεύθερη συντηρητική πολιτική και την προοδευτική πολιτική» καθώς η «ηγεσία του αρνείται το διάλογο για συγκλίσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ». Ως προς την ΝΔ είπε ότι «διεκδικεί την κυβερνητική εξουσία με νεοφιλελεύθερη συντηρητική πολιτική, ασκώντας ταυτόχρονα μια καταστροφική αντιπολίτευση».

Σύμφωνα με τον υπουργό Ναυτιλίας τα μέτρα για την ανακούφιση και τη στήριξη των κοινωνικών στρωμάτων «δεν αποτελούν παροχολογία», ενώ στον κύκλο της επιδιωκόμενης ανάπτυξης εντάσσει τα μέτρα κοινωνικής προστασίας, την τόνωση της απασχόλησης με μείωση της ανεργίας, την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και της οικονομικής δραστηριότητας, τις αναπτυξιακές επενδύσεις και τα θέματα που προωθεί η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης.

Αναφορικά με το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο κ. Κουβέλης αναφέρει ότι προτεραιότητες αποτελούν η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας στο τομέα της ναυτιλίας, οι δράσεις για την ανάπτυξη των νησιωτικών περιοχών, η αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης και η ενίσχυση του Λιμενικού Σώματος.

Το μεταφορικό ισοδύναμο ήδη επεκτάθηκε σε όλη τη νησιωτική Ελλάδα, πλην Κρήτης, Εύβοιας και Λευκάδας, ενώ θα καλύπτει και τη μεταφορά καυσίμων στα μικρά και απομακρυσμένα νησιά, προσθέτει.

Ο κ. Κουβέλης καταλήγει αναφέροντας ότι προτεραιότητα του υπουργείου αποτελεί «η αξιοποίηση των δέκα λιμένων-οργανισμών με υποπαραχωρήσεις δραστηριοτήτων για εμπορικές-οικονομικές επενδύσεις με αναμενόμενο σημαντικό αναπτυξιακό αποτέλεσμα».

5 σχόλια:

  1. Πώς γίνεται ρε παιδιά εγώ "εσένα" να μην παραδέχομαι τη φιλία και τη συνεργασία μαζί σου, παράλληλα όμως να σου έχω εμπιστοσύνη σε ότι κάνεις και να σε στηρίζω! Πέστε μου ρε παιδιά βαδίζουμε σωστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατά καιρούς η Ελλάδα εβγαλε αμέτρητους ηρωες αλλά και παρά μα πάρα πολλούς εφιάλτες εσεις κυριοι κύριοι του συριζα και της νδ μαντεψτε σε ποια κατηγορια ανήκετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κουβέλης, ο κύριος ΤΙΠΟΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο μπάρμπας που κάποτε τον είχαμε σε κάποια υπόληψη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΛΑ ΡΕ ΚΟΥΒΕΛΗ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΕ. ΕΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ=ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙΝΤΗΣΕΣ ΔΕΚΑΝΙΚΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΡΕΚΛΑ....... ΞΕΦΤΙΛΑ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News