Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

Κατασκευή Μνημείου Μακεδονικού Αγώνα και Βαλκανικών Πολέμων στην Αριδαία

Ανακοίνωση

Την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλμωπίας, ύστερα από σχετικό αίτημα του Συλλόγου Απογόνων Μακεδονομάχων Εδέσσης- Αλμωπίας, ενέκρινε ομόφωνα την κατασκευή Μνημείου Μακεδονικού Αγώνα και Βαλκανικών Πολέμων στην συμβολή των οδών Αγίου Νίκανδρου και Χρυσοστόμου Σμύρνης. Στον χώρο ήδη υπάρχει η προτομή του πρωτεργάτη της απελευθέρωσης της πόλης της Αριδαίας παπα Νίκανδρου η οποία θα ενσωματωθεί στο νέο μνημείο.

Ο Σύλλογος Απογόνων Μακεδονομάχων Εδέσσης- Αλμωπίας δεσμεύθηκε να προκηρύξει αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για την μορφή του μνημείου. Για τον λόγο αυτό καλεί τους καλλιτέχνες, αρχιτέκτονες και πολιτικούς μηχανικούς, ιδικά της Αλμωπίας, να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό, να προτείνουν ιδέες και γενικά να βοηθήσουν στην ολοκλήρωσή του. Περισσότερες πληροφορίες, τοπογραφικά διαγράμματα και βασικές ιδέες στα τηλέφωνα 2381020189, 6977254045 και το email macedon.dg@gmail.com του συλλόγου.

Θα χαρούμε να συνεργαστούμε και να πάρουμε ιδέες από όσο το δυνατόν περισσότερους ώστε η Αριδαία να αποκτήσει ένα πραγματικά καλαίσθητο μνημείο σχετικό με δύο πολύ σημαντικές περιόδους της ιστορίας της.

Ο Πρόεδρος
Γιουματζίδης Δημήτριος

Η Γραμματέας
Στόικου Μαρία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News