Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

Αποζημιώνονται 94.400 στρέμματα: 120€ το στρέμμα στα νεκταρίνια, 115€ στα επιτραπέζια και 65€ στα συμπύρηνα

Γιάννης Σηφάκης: Αποζημιώνονται 94.400 στρέμματα ροδακίνων και νεκταρινιών με αποζημιώσεις 120 € το στρέμμα στα νεκταρίνια, 115 € το στρέμμα στα επιτραπέζια και 65 € το στρέμμα στα συμπύρηνα

Και τα συμπύρηνα ροδάκινα (μετά από πολλά χρόνια) αποζημιώνονται ( με 3.223.000,00 € συνολικά) μαζί με τα επιτραπέζια και τα νεκταρίνια με τα 8,5 εκατ. € από το de minimis για τις περσινές βροχοπτώσεις – Μέχρι το τέλος της επόμενης βδομάδας οι πληρωμές.

Μέχρι τις 27 Ιουλίου, όπως είχε ανακοινωθεί, η πληρωμή στους ροδακινοπαραγωγούς για τις βροχοπτώσεις Ιουλίου 2017. Η κυβέρνηση κάλυψε την ζημιά που δεν κάλυπτε ο ΕΛΓΑ.

Μετά από συνεργασία των αγροτών (μέσω της Διεπαγγελματικής Πυρηνόκαρπων) με τον ΕΛΓΑ και το Υπουργείο ( που έγινε την Πέμπτη 19 Ιουλίου στην Αθήνα) καθορίστηκαν οι ποικιλίες ροδακίνων και νεκταρινιών που επλήγησαν από τις άκαιρες και σφοδρές βροχοπτώσεις του Ιουλίου 2017 οι οποίες θα ανακοινωθούν σήμερα.

Οι αποζημιώσεις θα γίνουν με βάση τις εξατομικευμένες δηλώσεις των παραγωγών που έγιναν στους συνεταιρισμούς και μετά την επεξεργασία των στοιχείων από την Διεπαγγελματική πυρηνόκαρπων και τον ΕΛΓΑ όσον αφορά τις πραγματικά πληγείσες ποικιλίες επιτραπέζιων, συμπύρηνων και νεκταρινιών.

2 σχόλια:

  1. κοιτα ανακοινωσεις, ποσο λυπαμαι που δεν διαφερουμε σε τιποτα με τους χθεσινους καταστροφεις, τελικα ολοι ιδιοι ειστε, κριμα και παλι κριμα κατακαυμενη ελλαδιτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ekei apo to grafeio tou sifaki as mas pi kapoios poies poikilies apozimionontai?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News