Σάββατο 14 Ιουλίου 2018

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 8 μονάδων για τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Η έρευνα έγινε σε δείγμα 1.000 ερωτηματολογίων, την περίοδο 6-10 Ιουλίου 2018

Προβάδισμα 8 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σε νέα δημοσκόπηση.

Συγκεκριμένα, στην έρευνα «Σφυγμός» της Prorata για την «Εφημερίδα των Συνακτών», η ΝΔ συγκεντρώνει το 35% και ο ΣΥΡΙΖΑ το 27%. Το Κίνημα Αλλαγής συγκεντρώνει 14% χωρίς το Ποτάμι- που είναι στο 6%- ενώ οι Ανεξάρτητοι Ελληνες καταγράφουν πτώση δύο ποσοστιαίων μονάδων από τον Ιούνιο και είναι στο 2%.

Η έρευνα έγινε σε δείγμα 1.000 ερωτηματολογίων, την περίοδο 6-10 Ιουλίου 2018.

Πιο αναλυτικά, τα ποσοστά δυνητικής εκλογικής επιρροής (με πιθανότητες πάνω από 50% και πάνω από 80%) έχουν ως εξής:

ΝΔ έως 35% (από 34% τον Ιούνιο)
ΣΥΡΙΖΑ έως 27% (26% τον Ιούνιο)
ΚΙΝ.ΑΛΛ. έως 14% (14% τον Ιούνιο)
ΚΚΕ έως 9% (13% τον Ιούνιο)
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ έως 8% (9% τον Ιούνιο)
ΠΟΤΑΜΙ έως 6% (στην προηγούμενη μέτρηση συμπεριλαμβανόταν στο ΚΙΝ.ΑΛΛ,)
ΑΝ.ΕΛΛ. έως 2% (4% τον Ιούνιο)
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ έως 6% (7% τον Ιούνιο)
ΛΑ.Ε. έως 4% (5% τον Ιούνιο)
ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ έως 3% (5% τον Ιούνιο)
ΑΝΤΑΡΣΥΑ έως 2% (5% τον Ιούνιο)
ΜΕΡΑ 25 έως 2% (5% τον Ιούνιο)
ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ έως 2% (5% τον Ιούνιο)
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ έως 5% (6% τον Ιούνιο)

4 σχόλια:

  1. Είναι δυνατόν να μας σώσει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ; αυτοί που κατέστρεψαν τη χώρα.
    Kαι καλά οι Γερμανοί, είναι Γερμανοί, κάνουν κουμάντο στην Ευρώπη και δεν εννοούν να δεχθούν ενέργειες που κατά τη γνώμη τους παραβιάζουν τις συμφωνίες. Κι ας τις παραβιάζουν αυτοί με ωμό τρόπο και μάλιστα ατιμωρητί (για παράδειγμα, τα εμπορικά πλεονάσματα). Ποιος να τολμήσει να απαιτήσει τη συμμόρφωση τους.

    Η Κομισιόν είχε ενημερωθεί για την αναστολή του μέτρου για το Φ.Π.Α στα πέντε νησιά, όπως δήλωσε ο Πιέρ Μοσκοβισί, ωστόσο το Βερολίνο την έγραψε κανονικά εκεί που δεν πιάνει μελάνι και μπλόκαρε την εκταμίευση της δόσης για μερικές μέρες, προφανώς για να στείλει το μήνυμα στους υπόδουλους ότι «όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν».

    Οι υπόδουλοι όμως γιατί πανηγυρίζουν; Βλέποντας τα δηλητηριώδη πρωτοσέλιδα δεξιών (παλιών και νέων) εφημερίδων, τις χολερικές αναρτήσεις ιστοσελίδων και ακούγοντας τους «ανεξάρτητους» δημοσιολόγους που υποδύονται τους αντικειμενικούς ενώ εκλιπαρούν την ηγεσία της Ν.Δ. για μια θέση στις εκλογικές λίστες της, μου ήρθε στο μυαλό εκείνη η ...παροιμία που λέει «θέλει η ελαφρών ηθών να κρυφτεί κι η χαρά δεν την αφήνει» (άλλη λέξη χρησιμοποιεί η λαϊκή γλώσσα, αλλά ας είναι). Σαν να ευχαριστήθηκαν που η Γερμανία μπλόκαρε τη δόση.

    Προεξοφλούν μάλιστα, χωρίς να κρύβουν την επιθυμία τους, ότι κάτι ανάλογο θα συμβεί και με τις συντάξεις, οπότε ας μην ετοιμάζεται η κυβέρνηση να θριαμβολογήσει, γιατί δεν θα της το επιτρέψουν οι Γερμανοί. Ούτε που τους περνάει από το μυαλό ότι εκτίθενται. Μάλλον δεν τους ενδιαφέρει.



    Ούτε που τους απασχολεί ότι μπορεί να κατηγορηθούν για έλλειμμα πατριωτισμού. Αυτοί που καταγγέλλουν την κυβέρνηση για ενδοτισμό στο Μακεδονικό, στο Αλβανικό, στα ελληνοτουρκικά, γονατίζουν ευλαβικά (και τους αρέσει) στον γερμανικό ιμπεριαλισμό. Οφείλουν πάντως να συνυπολογίσουν πώς τα αγαπημένα τους κόμματα (Ν.Δ., ΚΙΝ.ΑΛΛ.) έχουν καταθέσει, το ένα τροπολογία για αναστολή του μέτρου της μείωσης των συντάξεων, το άλλο πρόταση νόμου για την κατάργηση του.

    Οπότε είναι υποχρεωμένα, αν φέρει η κυβέρνηση σχετική ρύθμιση, να την ψηφίσουν. Ακόμη κι αν το κάνει χωρίς τη συγκατάθεση των δανειστών, δηλαδή μονομερώς. Αυτό δεν επιτάσσει η κοινή λογική; Εκτός αν θέλουν να αποδείξουν πως είναι ...«γερμανικότεροι των Γερμανών».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΣΥ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ. ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΝΔ ΚΑΙ ΚΙΝΑΛ. ΞΕΧΝΑΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΟΤΙ ΥΠΟΓΡΑΨΑΤΕ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ. ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΛΙΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ. ΔΩΣΑΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΓΙΑ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ. ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΑΝΤΙ ΠΙΝΑΚΙΟΥ ΦΑΚΗΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ. ΧΡΕΩΣΑΤΕ ΜΕ ΕΚΑΤΟ ΔΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. ΚΟΨΑΤΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΑΣ. ΓΙΝΑΤΕ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΙΘΗΝΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΛΜΟΥΣΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ. ΕΙΣΤΕ ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλα τωρα αλλαξε πλευρο και ονειρεψου μπας και δεις την πραγματικοτητα, τετοιοι τυποι σαν και σενα καταστρεψαν τη χωρα, τωρα σας φταιει ο συριζα

      Διαγραφή
    2. Ποια πραγματικότητα να δει, θα μας τρελάνεις τελείως; Κατάλαβέ το, η ιερή αγελάδα που ακούει στο όνομα ΣΥΡΙΖΑ, μας τελείωσε!!!!

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News