Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

Γνήσιος πατριωτικός λόγος από τον Δήμαρχο Αλμωπίας: «Οι Μακεδόνες οδηγούν την Ελλάδα» - Καταχειροκροτήθηκε στο συλλαλητήριο της Έδεσσας (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε το βίντεο

Σαν γνήσιος πατριώτης μίλησε ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που πραγματοποιήθηκε στην Έδεσσα το απόγευμα της Τετάρτης.

Ο Δήμαρχος εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων, τόνισε ότι «χρειάζεται ομοψυχία, χωρίς να διαιρούμε τους Έλληνες, με μια κοινή εθνική προσπάθεια, όπου όλοι έχουν την ίδια αγάπη για την πατρίδα». Και πρόσθεσε ότι «δεν περισσεύει κανείς! Οι Μακεδόνες οδηγούν την Ελλάδα, όπως ο Φίλιππος και ο Αλέξανδρος στην Περσία και στην Ανατολή. Το 338 π.Χ. ο Φίλιππος Β’ στο πανελλήνιο συνέδριο στην Κόρινθο, ένωσε για πρώτη φορά τους Έλληνες με ένα σκοπό: Να οδηγηθούν προς τον κοινό εχθρό. Αυτή ήταν η πρώτη κοινή εθνική συνείδηση των Ελλήνων κατά αυτών που βεβήλωσαν την Ελλάδα. Ο Αλέξανδρος δεν εκπροσώπησε τους Σκοπιανούς, αλλά του Έλληνες σε όλη την οικουμένη. Οι επιγραφές στην Ινδία μαρτυρούν την Ελλάδα, μαρτυρούν τον Ελληνικό πολιτισμό και όχι τον Σλαβικό και τον Σκοπιανό. Ο Απόστολος Παύλος μίλησε Ελληνικά και όχι Σκοπιανά».

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας σε έντονο συγκινησιακό κλίμα αναφέρθηκε και σε μεγάλες προσωπικότητες που έβαψαν με το αίμα τους αυτά τα χώματα: «Τα κόκκαλα των μαρτύρων, του Παύλου Μελά, του Κώστα Γαρέφη, του Άγρα, μαρτυρούν ακόμα και σήμερα την Ελλάδα σ’ αυτή την ακριτική περιοχή. Κανένας δεν έχει δικαίωμα να πουλάει την Ελληνική ιστορία για χάρη των οικονομικών συμφερόντων που θέλουν να παίξουν στα ευρωπαϊκά τραπέζια. Οι Μακεδόνες οδηγούν την Ελλάδα! Η Μακεδονία θα ενώσει τους Έλληνες».

Στη συνέχεια τόνισε ότι «όλοι μαζί ενωμένοι θα αγωνιστούμε για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας» και υπογράμμισε πως «όλοι μας έχουμε ανθρώπους που δώσανε τη ζωή τους για τη Μακεδονία. Κλείστε μέσα στην καρδιά σας την Ελλάδα και τη Μακεδονία και θα αισθανθείτε τι σημαίνει Έλληνας, τι σημαίνει Μακεδόνας. Εμείς δώσαμε τον πολιτισμό σε όλους. Δεν δεχόμαστε να συρρικνώνεται η Ελλάδα. Ο Αλέξανδρος πήγε μέχρι την Ινδία. Δεν εκπροσώπησε τους Σκοπιανούς. Εκπροσώπησε τους Έλληνες και πρέπει να είμαστε περήφανοι γι’ αυτό».

Ο κ. Μπίνος αναφέρθηκε και σε διχαστικές φωνές που προσβάλουν τους Έλληνες, σημειώνοντας τα εξής: «Δεν θα ακολουθήσουμε γραφικές φωνές, οι οποίες προσπαθούν να παρουσιάσουν τους ανθρώπους που έδωσαν τη ζωή τους γι’ αυτόν τον τόπο, ως γραφικούς και εθνικιστές. Εδώ είμαστε Έλληνες, δεν ανήκουμε πουθενά αλλού. Θυμάμαι τη γιαγιά μου, που μου έλεγε ότι τα αδέρφια της σκοτώθηκαν στα βουνά της Αλμωπίας. Ποιος το αμφισβητεί και ποιος είναι μεγαλύτερος Έλληνας απ’ αυτούς τους ανθρώπους. Ήταν αμόρφωτοι, όμως ξέρανε να πολεμούν για την Ελλάδα».

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κάλεσε το πλήθος να σηκώσει ψηλά τα λάβαρα και τις σημαίες, «εθνικά ενωμένοι και όχι διχασμένοι, πέρα από κόμματα, ελάτε να αγωνιστούμε για την ιστορία μας, για την Μακεδονία, για τους ανθρώπους μας που άφησαν τα κόκαλά τους σε αυτές τις περιοχές».

Παράλληλα, ο κ. Μπίνος αναφέρθηκε στον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, που είχε πει ότι όπου και να γυρίσεις σε αυτή την περιοχή, ο τόπος είναι βαμμένος με αίμα αγωνιστών Ελλήνων. «Ας το έχουμε καλά στην ψυχή μας κι ας αγωνιστούμε γι’ αυτόν τον τόπο». Επίσης, ευχαρίστησε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Ιωήλ, «που έχει τη λεβεντιά να είναι δίπλα στους αγώνες τον Ελλήνων και αυτόν τον κλήρο που η Ελληνική ιστορία καταξίωσε, που βάφτηκε με αίμα στα βουνά αυτής της περιοχής». Κλείνοντας ευχαρίστησε και τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Γιώργο Πατούλη για την παρουσία του στο συλλαλητήριο.

Και κατέληξε λέγοντας: «Υπάρχει χρόνος ύστατης σκέψης. Αυτοί που μας κυβερνούν και εμείς ο λαός ας αγωνιστούμε για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας. Ενωμένοι να βαδίσουμε σε αυτή τη χώρα. Ενωμένοι και ποτέ νικημένοι».

11 σχόλια:

  1. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕ @ΡΧΙΔΙ@
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΜΙΛΗΣΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ.
    ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραίος!καιρός να κοπούν και τα πάρε δώσε με δημάρχους του κρατιδίου που σφετερίζεται την ιστορία μας.καινα βάλουμε στην άκρη τα δηθεν οικονομικά συμφεροντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλα τα λες αλλα καπου αναφερεσε στους κυβερνοντες....μονο, μηπως ξερεις τη θεση των δεξιων; λεω μηπως, μηπως καποιοι αλλοι φαγαν τα σκατα; λεω μηπως, αυτοι δεν ηταν δια στοματος Κουμουτσακου το 09 που μιλουσαν για Ανω Μακεδονια-Σκοπια; λεω μηπως, αστα να πανε δημαρχε ολοι προδοτες ειναι ολοι στο κολπο ειναι, παντως για την ομιλια σου σου βγαζω το καπελο, εισαι πατριωτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν σε πάω στα θέματα του δημοτικού αλλά τα είπες ωραία σήμερα μπράβο σου..η Μακεδονία είναι Ελληνική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΙΛΙΑ ΜΑΚΡΑΝ. ΣΗΜΕΡΑ ΗΣΟΥΝ ΔΥΝΑΤΟΣ. ΕΤΣΙ ΣΕ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΝΑΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΦΑΝΗΚΕ ΕΚΕΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ? ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΚΑΝΕΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πόσο αληθινος χωρίς σημειώσεις χωρίς αστερίσκους. Συγχαρητήρια. Μας συγκινήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εκεινος ο ποταμίσιος ο Ιάκωβος από την Έδεσσα που τον περιμάζεψε η ΝΔ καλά θα κάνει να ξεπλένει το στόμα του πριν μιλήσει για τον δήμαρχο μας. Ξεπεσμένος πολιτικάντης που δεν έχει εκλεγεί ποτέ από τον λαό και αλλάζει τα κόμματα σαν τα πουκάμισα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. δημαρχε μπραβο πανω απο ολα η πατριδα και στο τελος τα κομματα,τα ειπες με το ονομα τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News