Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

Σε σκοπιανό έδαφος ο Τσίπρας για την υπογραφή της συμφωνίας - Βόρεια της Πρέσπας οι υπογραφές για τη Βόρεια Μακεδονία

H Κυριακή είναι η επικρατέστερη ημέρα, ενώ η τελετή θα γίνει στη βόρεια πλευρά της Μεγάλης Πρέσπας, δηλαδή στο έδαφος της πΓΔΜ

Ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι όπως λένε οι πληροφορίες ο πρώτος Έλληνας Πρωθυπουργός που θα επισκεφθεί τα Σκόπια. Αυτό καθώς όλα δείχνουν η υπογραφή της συμφωνίας για τη Βόρεια Μακεδονία θα γίνει βόρεια της Μεγάλης Πρέσπας στο έδαφος της γειτονικής χώρας.

Η συμφωνία για τη Βόρεια Μακεδονία θα υπογραφεί από τους υπουργούς Εξωτερικών Κοτζιά και Ντιμιτρόφ σε μια τελετή όπου θα δώσουν το παρόν οι πρωθυπουργοί Τσίπρας και Ζάεφ. Η επίσκεψη του κ. Τσίπρα σε σκοπιανό έδαφος έχει πρακτικό και συμβολικό στόχο.

Ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα τίποτα. Ούτε καν το εάν η ημέρα υπογραφής θα είναι η Κυριακή. Σε Αθήνα και Σκόπια οι διεργασίες είναι πυρετώδεις για την προετοιμασία της συνάντησης.

Σύμφωνα με την “Καθημερινή” η Κυριακή είναι η επικρατέστερη ημέρα, ενώ η τελετή θα γίνει στη βόρεια πλευρά της Μεγάλης Πρέσπας, δηλαδή στο έδαφος της πΓΔΜ.

Στην τελετή έχουν προσκληθεί ο Γ.Γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτιέρες, ο ειδικός διαμεσολαβητής, Μάθιου Νίμιτς, ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ και η ύπατη εκπρόσωπος της Ε.Ε. Φεντερίκα Μογκερίνι.

Η τοποθεσία, επί σκοπιανού εδάφους, φαίνεται ότι επιλέχθηκε με στόχο να μην υπάρχουν κοντά διαδηλώσεις πολιτών, ενώ παράλληλα το πρώτο ταξίδι Έλληνα Πρωθυπουργού στη γειτονική χώρα συμβολίζει και την έναρξη της νέας εποχής στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

4 σχόλια:

  1. ΕΧΕΙΣ ΔΩΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ, ΔΩΣΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ. ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν έχει Κόλο ας κάνει δημοψήφισμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ειναι τόσο τραγικό που υποτιμούν τη νοημοσυνη μας προσπαθώντας να μας πείσουν γιατο ποσο "τυχεροί" είμαστε για την υπογραφή αυτή και για το ποσά καλά θα πετύχουμε σαν χώρα με αυτή τη συμφωνία. Οτάν σε λίγο καιρο θα μας έχουν κανει Ένα με τα σκοπιά τη "βορεια Μακεδονία" και δεν θα μπορεί να αποδείξει ο Ελληνας οτι ζει στη Μακεδονία και οτι δεν είναι ελέφαντας τότε θα καταλάβουν κάποιοι τη σημασία του ονοματος. Δινοντας τους το όνομα Μακεδονία οι μόνοι που δεν έχουν κανένα όφελος είναι οι έλληνες και η Ελλάδα σε αντίθεση με αυτα που θέλουν να πιστευουμε. Αν έχουν τα κοτσια ας βγει ένας να πει την αληθεια αλλά που να γίνει κάτι τετοιο. Ντρεπομαι ειλικρινά για αυτους τους ανθρώπους που ξεπουλαν έτσι εύκολα τη χώρα χωρίς κανένα ηθικό φραγμό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΦΑΝΗΚΕ ΠΟΣΟ ΣΕΒΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ, ΤΟ ΟΧΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΝΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News