Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Γ. Μπαρμπαγιάννης, Πρόεδρος Πιπεριάς: «Ικανοποίησή μας είναι η ικανοποίηση όλων των κατοίκων του χωριού»

"Αυτά τα τρεισήμισι περίπου χρόνια, έχουν γίνει πολλές παρεμβάσεις στην Πιπεριά, οι οποίες ήταν και είναι επικεντρωμένες στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας και των προβλημάτων που προκύπτουν στον αγροτικό τομέα, καθώς οι περισσότεροι κάτοικοι του χωριού ασχολούνται με την γεωργία και την κτηνοτροφία"

Ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Πιπεριάς κ. Γιάννης Μπαρμπαγιάννης μίλησε αποκλειστικά στο Aridaia News και παραχώρησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συνέντευξη.

Διαβάστε την:

1. Πως κρίνετε τη μέχρι τώρα παρουσία της Δημοτικής Αρχής, αλλά και ειδικότερα του τοπικού σας συμβουλίου;

«Την παρουσία της Δημοτικής Αρχής όπως και του τοπικού συμβουλίου στην Τ.Κ. Πιπεριάς την θεωρώ αρκετά ικανοποιητική και έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία όλοι μεταξύ μας».

2. Ποιες είναι οι σημαντικότερες παρεμβάσεις που έχουν γίνει στην Πιπεριά αυτά τα χρόνια;

«Αυτά τα τρεισήμισι περίπου χρόνια, έχουν γίνει πολλές παρεμβάσεις στην Πιπεριά, οι οποίες ήταν και είναι επικεντρωμένες στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας και των προβλημάτων που προκύπτουν στον αγροτικό τομέα, καθώς οι περισσότεροι κάτοικοι του χωριού ασχολούνται με την γεωργία και την κτηνοτροφία. Οι σημαντικότερες από αυτές ήταν η άμεση επισκευή και αποκατάσταση 2 αρδευτικών γεωτρήσεων. Μία το καλοκαίρι του 2016 στην περιοχή Μικροχωρίου και μία το καλοκαίρι του 2017 στην περιοχή Γκιόλιανη. Παρεμβάσεις ουσιαστικές και άμεσες με αποτέλεσμα την αποφυγή δυσμενών καταστάσεων στις αγροτικές καλλιέργειες. Επίσης πολύ σημαντική παρέμβαση ήταν και η ασφαλτόστρωση του αγροτικού δρόμου που συνδέει την Πιπεριά με την Αριδαία. Περεταίρω έχουν γίνει και άλλες μικρότερες παρεμβάσεις σε πολλούς τομείς, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα της Τ.Κ. Πιπεριάς».


3. Ποια είναι κατά τη γνώμη σας τα σημαντικότερα ζητήματα που απασχολούν το χωριό και πιστεύετε ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστούν κατά προτεραιότητα;

«Όσο αφορά τα σημαντικότερα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν με σειρά προτεραιότητας, πρώτο και κυριότερο, είναι η γεώτρηση της ύδρευσης. Εδώ και ένα χρόνο, οι ποσότητες σε αρσενικό που ανιχνεύονται, είναι πάνω από το επιτρεπτό όριο με αποτέλεσμα το νερό να είναι ακατάλληλο προς χρήση. Είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα που αρμόζει ανάλογη αντιμετώπιση από την Δημοτική Αρχή. Στην συνέχεια να αναφέρω ένα επίσης μεγάλης προτεραιότητας ζήτημα, το οποίο βέβαια έχει ενταχθεί στο τεχνικό πρόγραμμα του 2018 και έχει να κάνει με την επαναλειτουργία μετά από πάρα πολλά χρόνια της αρδευτικής γεώτρησης στην τοποθεσία ‘’ιππικός όμιλος’’. Η περιοχή που καλύπτει είναι μεγάλη και η μη λειτουργία της γεώτρησης, δυσκολεύει και ταλαιπωρεί τους αγρότες που καλλιεργούν. Ένα άλλο ζήτημα που αφορά τον τομέα της ασφάλειας και την αισθητική της Τ.Κ. Πιπεριάς, είναι η συντήρηση του κοινοτικού κτιρίου. Ένα κτίριο το οποίο με τις κατάλληλες παρεμβάσεις μπορεί να γίνει ένα στολίδι για το χωριό μας και όχι ένας χώρος παραμελημένος και επικίνδυνος. Επικίνδυνες επίσης είναι και οι ‘’παιδικές χαρές’’ του χωριού και χρήζουν παρέμβασης».

4. Ποιοι είναι οι στόχοι σας, τόσο προσωπικά, όσο και ως τοπικό συμβούλιο για το μέλλον;

«Εκτός από αυτά τα σημαντικά ζητήματα, υπάρχουν σίγουρα και άλλα, για τα οποία προσωπικά κάνω ότι είναι δυνατό ώστε να λυθούν. Αυτός είναι και ο στόχος μου προσωπικά αλλά και ως τοπικό συμβούλιο. Ικανοποίησή μας είναι η ικανοποίηση όλων των κατοίκων της Τ.Κ. Πιπεριάς –Άνω Ροδωνιάς – Μικροχωρίου».

9 σχόλια:

  1. οι λακούβες στο κέντρο της Αριδαίας έπρεπε να προβλεφτούν .Μιλάμε για φοβερή κακοποίηση των αυτοκινήτων.Τόσο μεγάλα κέρδη θα μας αποφέρει τελικά αυτό το έργο ε? μακάρι γιατί οι ζημίες που δημιούργησε -ψυχικά,συναισθηματικά,υλικά-είναι μεγάλες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΚΡΙΝΙΑΡΗΔΕΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙ;ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΣΤΑΙ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΒΑΨΙΜΟ ΑΥΓΩΝ.ΘΑ ΦΟΒΑΣΤΕ ΜΗΠΩΣ ΜΕ ΤΟ ΤΣΟΥΓΚΡΙΣΜΑ ΧΑΛΑΣΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τον κεντρικό δρόμο που είναι γεμάτος λακούβες, πότε σκοπεύετε να τις κλείσετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στην ασφαλτοστρωση πιπεριας αριδαιας ενα κοματι δρομου περιπου 50 μετρα και μονο απο την μια λωριδα μαλλον ξεχαστηκε και εμεινε με χαλικι.μια δουλεια θα καναν και αυτη εγινε μιση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χωραφι ειναι γιδι, ρωτα πρωτα και μαθε, δεν τους επιτρεπει αυτος που του ανοικη το χωραφι

      Διαγραφή
    2. Γιδι εισαι εσυ.αν οντως ειναι χωραφι οπως λες που ειναι τοτε η αλλη λωριδα ? Και τοσα χρονια που ηταν χωμα μεσα απο το χωραφι περνουσαμε ? Αλλα και ετσι ακομα να ειναι δεν πρεπει να δωθει λυση ?

      Διαγραφή
    3. απορώ......δηλαδή πιστευεις οτι βαρέθηκαν και δεν το εκαναν; η τους τελείωσε το πετρέλαιο; τι ναπω ρε 9.19;

      Διαγραφή
    4. Δεν με ενδιαφερει τι εγινε εγω και οσοι χρησιμοποιουμε αυτο το δρομο θελουμε λυσηλυση.ΤΕΛΟΣ

      Διαγραφή
    5. φτις τα μπουτια σου μωρη που θες και λυση, τρελλοκαμπερο

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News