Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Αρχίζει η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ - Έως την Παρασκευή η πρώτη δόση

Οι φορολογούμενοι μπροούν να εκτυπώσουν την ταυτότητα πληρωμής απο τους προσωπικούς λογαριασμούς στο TAXISnet

Aρχίζει ο... Γολγοθάς του ΕΝΦΙΑ με τους φορολογούμενους να έχουν περιθώριο μέχρι την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου για την καταβολή της πρώτης δόσης.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων καλούνται να πληρώσουν συνολικά το ποσό των 3,2 δισ. ευρώ μόνο για τον ΕΝΦΙΑ. Οι φορολογούμενοι μπροούν να εκτυπώσουν την ταυτότητα πληρωμής απο τους προσωπικούς λογαριασμούς στο TAXISnet.

Σημειώνεται ότι η ΑΑΔΕ προχωρά σε νέα εκκαθάριση ΕΝΦΙΑ για τους συνταξιούχους που είχαν λάβει τον Δεκέμβριο του 2016 το εφάπαξ επίδομα - τη λεγόμενη και 13η σύνταξη.

Ο ΕΝΦΙΑ και φέτος θα πρέπει να καταβληθεί σε 5 μηνιαίες δόσεις με την πρώτη να λήγει στις 29 Σεπτεμβρίου 2017 και την τελευταία στις 31 Ιανουαρίου 2018 ενώ προβλέπονται απαλλαγές και εκπτώσεις για τους ιδιοκτήτες ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος και την οικογενειακή τους κατάσταση (τρίτεκνοι, πολύτεκνοι κά) καθώς και για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Aναλυτικά οι πέντε καταληκτικές ημερομηνίες πληρωμής των πέντε δόσεων είναι η ακόλουθες:

- 29 Σεπτεμβρίου 2017
- 31 Οκτωβρίου 2017
- 30 Νοεμβρίου 2017
- 29 Δεκεμβρίου 2017
- 31 Ιανουαρίου 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News