Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

Το 2019 έρχεται το ηλεκτρικό Honda (ΦΩΤΟ)

Τεχνικά η Honda δεν ανακοίνωσε τίποτα περισσότερο πέραν του γεγονότος ότι το Urban EV Concept θα διαθέτει ένα έξυπνο σύστημα διαχείρισης της ενέργειας

Προς το παρόν ονομάζεται Urban EV Concept και αποκαλύφθηκε σε μορφή πρωτότυπου στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Σύμφωνα όμως με την ιαπωνική εταιρεία, θα αποτελέσει τη βάση ενός μικρού ηλεκτρικού αυτοκινήτου πόλης, με μήκος περίπου 3,9 μέτρα, το οποίο θα είναι διαθέσιμο στην αγορά από το 2019.

Αισθητικά το Urban EV Concept αντιγράφει το πρώτο Civic του 1972, το μικρό αστικό μοντέλο που έκανε παγκόσμια γνωστή τη Honda ως κατασκευαστή αυτοκινήτων. Όπως και εκείνο, το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης του 21ου αιώνα είναι τρίθυρο, με τεράστιο όμως άνοιγμα θυρών για την εύκολη είσοδο και έξοδο των επιβατών.

Στο αυτοκίνητο παραγωγής πιθανότατα το «ανάποδο» άνοιγμα των θυρών a la Rolls Royce Phantom θα δώσει τη θέση του σε κάτι πιο συμβατικό, ενώ και η οθόνη προβολής μηνυμάτων στην εμπρός μάσκα –που παραπέμπει σε δυνατότητα αυτόνομης κίνησης, όπου χρειάζεται η αμφίδρομη επικοινωνία με πεζούς και εποχούμενους- ίσως να εκλείψει.

Η συνολική ωστόσο σχεδίαση του πρωτότυπου θα παραμείνει, καθώς είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αλλά και πρακτική. Οι κάθετες επιφάνειες, οι λεπτές κολώνες της οροφής και οι μικρές διαστάσεις, συνθέτουν ένα αυτοκίνητο με εξαιρετική ορατότητα, γεγονός καθοριστικό για την ευκολία οδήγησης στην πόλη.

Τεχνικά η Honda δεν ανακοίνωσε τίποτα περισσότερο πέραν του γεγονότος ότι το Urban EV Concept θα διαθέτει ένα έξυπνο σύστημα διαχείρισης της ενέργειας, που όχι μόνο θα αντλεί ρεύμα από το δίκτυο, αλλά θα παρέχει κιόλας, όταν είναι αναγκαίο αλλά και επικερδές για τον ιδιοκτήτη του.

Στο εσωτερικό του Urban EV Concept, μια ευρεία ψηφιακή οθόνη που εκτείνεται σχεδόν στα ¾ του μήκους του ταμπλό, παίζει το ρόλο τόσο του πίνακα οργάνων, όσο και όλων των απαραίτητων χειριστηρίων και προβολής συστημάτων του αυτοκινήτου. Διακόπτες δεν υπάρχουν καθόλου, ενώ το σύστημα Honda Automated Network Assistant, είναι ένας πολύτιμος ψηφιακός βοηθός του οδηγού, που μαθαίνει από τις συνήθειές του και προσαρμόζει ανάλογα όλες τις λειτουργίες του προηγμένου multimedia.


Με αυτό τον τρόπο ο οδηγός μένει πάντα σε επαφή με το περιβάλλον του και αξιοποιεί ιδανικά το χρόνο των αστικών του μετακινήσεων. Συναρπαστικά όλα τα παραπάνω και μόλις 2 χρόνια μακριά μας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News