Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Οκτώ λέξεις που δεν χρησιμοποιούν ποτέ οι γαλαζοαίματοι

Λέξεις όπως «τουαλέτα», «βραδινό» και «σικ» τις οποίες δεν θα άκουγες ποτέ από τον πρίγκιπα Κάρολο, την Κέιτ Μίντλετον, την βασίλισσα Λετίθια της Ισπανίας και τα μέλη των υπολοίπων βασιλικών οικογενειών της Ευρώπης

Τη φράση «σκέψου δύο φορές πριν μιλήσεις» πρέπει να έχουν συνέχεια κατά νου τα μέλη των βασιλικών οικογενειών.

Και αυτό, διότι η εικόνα που δημιουργούν οι γύρω σου για σένα δεν εξαρτάται μόνο από την πολύ προσεγμένη και περιποιημένη σου εμφάνιση, τις γνώσεις σου, το χιούμορ και τον τρόπο που κρατάς το μαχαίρι και το πιρούνι σου, αλλά και από το πώς εκφράζεσαι όταν συναναστρέφεσαι με αυτούς.

Όπως αναφέρει το bovary.gr, σύμφωνα με την κοινωνική ανθρωπολόγο και συγγραφέα Κέιτ Φοξ, υπάρχουν συγκεκριμένες λέξεις που μπορούν να δηλώσουν το επίπεδο της κοινωνικής σου τάξης.

Λέξεις όπως «τουαλέτα», «βραδινό» και «σικ» τις οποίες δεν θα άκουγες ποτέ από τον πρίγκιπα Κάρολο, την Κέιτ Μίντλετον, την βασίλισσα Λετίθια της Ισπανίας και τα μέλη των υπολοίπων βασιλικών οικογενειών της Ευρώπης.

Για παράδειγμα:

Όταν αναφέρονται στους γονείς τους
Η ανώτερη τάξη φαίνεται, πως όταν αναφέρεται στους γονείς, χρησιμοποιεί δυο πιο χαϊδευτικές λέξεις και πιο συγκεκριμένα, τις λέξεις «μανούλα και μπαμπάκας», κάτι που αποδείχθηκε κατά την ομιλία του πρίγκιπα Καρόλου, που χρησιμοποίησε τη λέξη «μανούλα» («mummy») τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Όταν αναφέρονται στην τουαλέτα (toilet)
Αντί αυτού, χρησιμοποιεί τις λέξεις «καμπινές»  («loo») και «αποχωρητήριο» («lavatory»).

Όταν αναφέρονται σε κάποιον άνθρωπο του κύκλου τους
Τα μέλη των βασιλικών οικογενειών αποφεύγει τη λέξη «σικ» («posh») όταν αυτή χαρακτηρίζει άνθρωπο του δικού της κύκλου, καθώς θεωρείται ειρωνική. Όμως, προτιμάει τη λέξη «κομψός», «φινετσάτος», που στα αγγλικά αποδίδεται με τον όρο «smart».

Όταν ζητούν συγγνώμη
Δεν θα ακούσεις ποτέ την Κέιτ Μίντλετον ή τον πρίγκιπα Γουίλιαμ να λένε σε κάποιον το κλασικό «παρντόν», όταν θέλουν να ζητήσουν συγγνώμη ή να ρωτήσουν κάτι με ευγενικό τρόπο. Αντιθέτως, θα χρησιμοποιήσουν τη λέξη «συγγνώμη» («sorry»).

Oταν αναφέρονται στο φαγητό
Μπορεί η λέξη μερίδα για εσένα να είναι πολύ απλή για την παραγγελία σου, όμως το βασιλικό ζεύγος δεν θα την ορίσει ποτέ ως «portion», αλλά με τον ευγενικό όρο «helping», που σημαίνει ακριβώς το ίδιο πράγμα.

Όταν μιλούν για αρώματα
Πιθανότατα να έχεις συνηθίσει στο διαχωρισμό των αρωμάτων σε eau de perfume & eau de toilette, όμως αν κάποια πριγκίπισσα «μεθύσει» από το άρωμα που φοράς, θα αναφερθεί σε αυτό με τον όρο «scent», που σημαίνει κολόνια και ευωδία.

Όταν ξεκουράζονται στο σπίτι τους
Τότε δεν θα τους βρεις ποτέ στο λεγόμενο «lounge» που σημαίνει «σαλόνι», αλλά και «αίθουσα αναμονής», όπως αυτή των αεροδρομίων ή των ξενοδοχείων. Θα τους συναντήσεις σίγουρα στο «καθιστικό» («sitting room»)!

Όταν απολαμβάνουν το βραδινό τους
Η ανώτερη τάξη χαρακτηρίζει το τελευταίο γεύμα της ημέρας με τη λέξη «δείπνο» («dinner» ή «supper») και όχι με το κλασικό «βραδινό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News