Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Κόβουν και τρόφιμα πλέον οι Ελληνες: Κάτω 10% οι πωλήσεις στα σούπερ μάρκετ τον Ιανουάριο

Συνέχιση της ύφεσης και το πρώτο τρίμηνο του 2017 καταδεικνύουν τα στοιχεία για την κατανάλωση

Υφεση της οικονομίας δείχνουν τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου για την κατανάλωση όπου ο τζίρος από πωλήσεις τροφίμων υποχώρησε κατά 10%.

Η καταρρεύση της κατανάλωσης στον τομέα του λιανεμπορίου τροφίμων επιβεβαιώνεται από τα στοιχεία της εταιρείας ερευνών IRI, που δημοσιεύει η «Καθημερινή» σύμφωνα με τα οποία τον Ιανουάριο ο τζίρος από πωλήσεις τροφίμων στα σούπερ-μάρκετ υποχώρησε κατά 10%, ενώ την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου η πτώση ανήλθε στο 15%, σε σύγκριση με τις αντίστοιχες περσινές περιόδους.

Μόνο τον Φεβρουάριο καταγράφηκε μικρή αύξηση στις πωλήσεις, της τάξης του 2,9%, γεγονός που αποδίδεται ωστόσο στην κατανάλωση της Καθαράς Δευτέρας. Σύμφωνα με τις προβλέψεις για όλο το 2017, οι πωλήσεις των σούπερ-μάρκετ αναμένεται να υποχωρήσουν κατά 3,6% σε σύγκριση με το 2016.

Η συνέχιση της αβεβαιότητας δημιουργεί επιπρόσθετα προβλήματα σε μια επιβαρυμένη από τους φόρους και εισφορές κοινωνία, ενώ φοβούνται ότι ο λογαριασμός θα μεγαλώσει εξαιτίας των καθυστερήσεων στις διαπραγματεύσεις. Συνέχιση της ύφεσης και το πρώτο τρίμηνο του 2017 καταδεικνύουν τα στοιχεία για την κατανάλωση.

Η κάμψη στην κατανάλωση – ως απόρροια της αβεβαιότητας που προκαλεί η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης – καθιστά αμφίβολη την επίτευξη της προσδοκώμενης ανάπτυξης 2,7% το 2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News