Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

Tα πέντε πράγματα που πρέπει να κάνεις πάντα μετά το σ@εξ

Η σεξουαλική πράξη έχει την δική της «ιεροτελεστία»

Το σεξ μπορεί να αλλάξει την καθημερινότητά σου και η ερωτική ένωση με τον σύντροφό σου να της δώσει άλλο χρώμα.


Ομως πόσο καλά τηρείς τους κανόνες υγιεινής και πόσο προστατεύεις το σώμα σου από βακτήρια που μπορεί να εμφανιστούν; Η σεξουαλική πράξη έχει την δική της «ιεροτελεστία» αλλά και μετά το σεξ πρέπει να ακολουθούνται συγκεκριμένοι κανόνες υγιεινής που δεν θα αφήσουν εύκολα τα μικρόβια να κάνουν την εμφάνισή τους στην ευαίσθητη περιοχή.

1) Πλύνε τα χέρια σου με σαπούνι και νερό: Βακτήρια που μπορούν εμφανιστούν μετά την σεξουαλική πράξη στα δάχτυλα μπορούν να προκαλέσουν λοίμωξη. Η πλύση με σαπούνι και το στέγνωμα με μια καθαρή πετσέτα είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος να προστατευτείς.

2) Κάνε ντουζ: Ενα ζεστό μπάνιο με αφρόλουτρο θα ενυδατώσει το σώμα μετά την πράξη αλλά θα σε προστατεύσει επίσης από κάποια λοίμωξη που μπορεί να εμφανιστεί.

3) Πιες νερό: Οπως μετά την άσκηση πρέπει να ενυδατώνεις τον οργανισμό με νερό, έτσι και μετά το σεξ πρέπει να καταναλώνεις μια «γενναία» ποσότητά του. Είναι πιθανό να νιώσεις το στόμα σου αφυδατωμένο, έτσι μην παραλείψεις να πιες ένα με δύο ποτήρια νερό μετά την πράξη.

4) Κατανάλωση προβιοτικών: Τροφές όπως το γιαούρτι είναι πλούσια πηγή προβιοτικών που μπορούν να προστατεύσουν τον οργανισμό από τυχόν λοιμώξεις. Μπες σε διαδικασία να καταναλώσεις τέτοιες τροφές και θα δεις ότι ο οργανισμός σου θα βοηθηθεί.

5) Αλλαξε εσώρουχο: Προτίμησε βαμβακερά εσώρουχα που θα κάνουν το σώμα σου να αναπνέει. Ετσι θα το προφυλάξεις από την ανάπτυξη βακτηρίων.

1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News