Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Εκραξαν τον Πολάκη σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ: «Θέλετε ανθρώπους να γλείφουν τους υπουργούς;» (ΒΙΝΤΕΟ)

«Δεν θέλουμε τέτοιους», παρενέβη κάποιος από το κοινό της εκδήλωσης, με την γυναίκα να παίρνει και πάλι τον λόγο: Δεν θέλετε τέτοιους; Αλήθεια; Τι θέλετε, τι θέλετε κύριε; Θέλετε ανθρώπους που να γλύφουν τους υπουργούς;

Τα... άκουσε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ Βύρωνα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Η ερώτηση που του απηύθυνε μία λογοθεραπεύτρια στο πλαίσιο πολιτικής εκδήλωσης, ήταν η αφορμή για να ξεκινήσει μία λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ του ίδιου και των γονέων αλλά και επαγγελματιών του κλάδου.

«Έχω το δελτίο Τύπου του υπουργείου Υγείας το 2015, 1η Ιουλίου του 2015», ανέφερε στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας η λογοθεραπεύτρια. Η απάντησή του ήταν: «άλλοι παπάδες ήρθανε, άλλα χαρτιά βαστούνε».

Χωρίς να σχολιάσει την παρέμβαση του υπουργού, συνέχισε: Συνεχίζεται η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ; Εγώ είμαι ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ και εκτιμώ και το δικό σας έργο.

«Δεν θέλουμε τέτοιους», παρενέβη κάποιος από το κοινό της εκδήλωσης, με την γυναίκα να παίρνει και πάλι τον λόγο: Δεν θέλετε τέτοιους; Αλήθεια; Τι θέλετε, τι θέλετε κύριε; Θέλετε ανθρώπους που να γλύφουν τους υπουργούς;

Τότε ο αναπληρωτής υπουργός έκανε λόγο σπατάλες προηγουμένων ετών, ενώ τόνισε πως «θα αλλάξει το παραμύθι αυτό. Αυτό θα γίνει. Και επειδή εμείς δεν πέσαμε από τον Άρη, ξέρουμε τι συμβαίνει και θα δώσουμε μία δίκαιη λύση».

10 σχόλια:

  1. Αυτή τη καραμέλα της σπατάλης πέρα από τον υπουργό την έχουν κάνει σημαία και απλοί υπάλληλοι του εοπυυ που συμπεριφέρονται σα να δίνουν αυτοί τις δαπάνες από την τσέπη τους. Χωρίς να σκέφτονται ότι απλά είναι η δουλειά τους και πληρώνονται από όλους εμάς τους φορολογούμενους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτο που λες γινεται απο την πλειοψηφια των υπαλληλων που στελεχωνουν τον δημοσιο τομεα...

      Διαγραφή
  2. Ο Πολάκης μίλησε γνωρίζοντας το αντικείμενο.Αυτό τουλάχιστον κατάλαβα από τα λίγα που πρόβαλαν τα κανάλια.Οι επαγγελματίες της ειδικής αγωγής δε βγήκαν τις προηγούμενες μέρες που λέγαν ψέμματα τα κανάλια πως αποζημιώνονται με 1,5 ευρώ την ώρα,να το διαψεύσουν.Με παραμύθια γίνονται έντιμες διεκδικήσεις;Για το ιδιοτελές κλαδικό συμφέρον,πυροβολούν όλοι παντού κι όποιον πάρει ο χάρος.Και όλα αυτά για το καλό μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανώς δε κατάλαβες καλά γιατί η Ειδική διαπαιδαγώγηση τιμάται1.23. Η θεραπεία συμπεριφοράς 1.23 η εξέταση για μαθησιακές 2.88και η. Εργοθεραπεια 1.23 μόνο η λογοθεραπεια και η συνεδρία ψυχολογίας είναι στα 15 ευρό. Όπως επίσης λέει ότι ήδη έχει μειωθεί ο προϋπολογισμός κατά 40% δεν το είδες στο βίντεο ή δε το άκουσες;

      Διαγραφή
    2. ...άλλοι παπάδες ήρθανε,άλλα χαρτιά βαστούνε φίλε 5.12.Εγώ πολύ καλά κατάλαβα και μίλησα για συγκεκριμένη συμπεριφορά,μάλλον εσύ θέλεις να πεις τα δικά σου.Όλοι γίνατε επιστήμονες και θέλετε βουλευτικές αποζημιώσεις και συντάξεις Ο.Τ.Ε ή Δ.Ε.Η.Ίσως επειδή δεν πήγατε ποτέ σε χωράφι ή εργοστάσιο για να δείτε πόσο πάει το μεροκάματο.Αυτά που ξέρατε μέχρι τώρα να τα ξεχάσετε.Μέχρι τώρα το πλαφόν των 250 ευρώ αρκούσε για την αντιμετώπιση ενός τέτοιου παιδιού;Γιατί δε διαμαρτυρηθήκατε ποτέ,που ο κάθε κακομοίρης γονέας πλήρωνε επιπλέον χρήματα από τη τσέπη του;Πάω στοίχημα για να σε προλάβω,πως δε θα νοιαζόταν κανένας για τη μείωση του κονδυλίου,αν δεν άλλαζε το καθεστώς και αντί για εσάς, πληρωνόταν ο γονέας και συνεχίζατε εσείς να πληρωνόσαστε κανονικά.Μάλλον εσείς χρειαζόσαστε ειδική διαπαιδαγώγηση για την υποκρισία.

      Διαγραφή
    3. Τελικά ρε φίλε το πιο ανθεκτικό ζώο είναι το ελληνικό κομματοσκυλο... Ωραίο το ποιηματάκι που λες αλλά δε το ξέρεις καλά. Μπορείς να ρωτήσεις τους γονείς αν αρκούσε ή όχι. Ούτε ευρό δεν έδιναν παραπάνω αλλά λέγε αυτά που θέλεις ή που σου Είπαν να λες για να κάνεις τον καλό μπας και πάρεις κανένα κοκαλάκι από αυτά που θα σ πετάξουν αυτοί που γλειφεις.

      Διαγραφή
    4. Τελικά ρε φίλε απορώ κι εγώ, όταν δε μπορείς να συζητήσεις πολιτισμένα και να αντικρούσεις συγκεκριμένα επιχειρήματα και καταφεύγεις σε ύβρεις,τι υπηρεσίες μπορείς να προσφέρεις σε παιδιά με ειδικές ανάγκες;Σε ρωτάω λοιπόν ,έτσι για τα τυπικά και να καταλάβει ο κόσμος για τι μιλάμε και με ποιόν έχει να κάνει.Δύο συνεδρίες λόγου και έργου την εβδομάδα,ίσον 4 ώρες(τρείς διδακτικές)επί 25(ελάχιστη χρέωση)ευρώ,ίσον 100ευρώ την εβδομάδα,ίσον 400ευρώ το μήνα,το ελάχιστο επειδή μπορεί στο μήνα να πέφτουν και περισσότερες συνεδρίες.Το πλαφόν είναι 250 ευρώ,άρα επιβαρύνεται ο γονέας με τουλάχιστον 150 ευρώ το μήνα.Άρα τεκμηριωμένα είσαι ψεύτης.Δεν απάντησες όμως τι θα έκανες αν μειωνόταν το κονδύλι, αλλά συνέχιζε να πληρώνεται ο γονέας και να σου δίνει τα χρήματα στη συνέχεια.Εκεί είναι όλος ο δήθεν πόνος που σας έπιασε και όχι που μειώθηκε το κονδύλι για την ειδική αγωγή,αφού δε θα συμμετέχει ο γονέας με χρήματα ,αλλά η αποζημίωση θα είναι θέμα δικό σας και του κράτους αφού η λογική λέει πως ο ασφαλισμένος πρέπει να έχει δωρεάν πρόσβαση σε υπηρεσίες.Τα υπόλοιπα περί κοκκάλων κλπ,δεν τα σχολιάζω,τζάμπα μαγκάκο.

      Διαγραφή
    5. Μάθε λοιπόν ότι πλέον δε θα δικαιολογούνται χρήματα διαταραχές άρθρωσης και μαθησιακές δυσκολίες σύμφωνα με το νέο εκπυ και Τήνο μείωση των κονδυλίων. Θα δικαιολογούνται μόνο οι διαταραχές ΑμεΑ (αυτισμός κλπ) εδώ πάει ο πόνος για τη μείωση των κονδυλίων εξυπνε. Σου μίλησα έτσι γιατί πρώτος Εσύ πουλήστε ειρωνεία για τον κλάδο των λογοθεραπευτων Χωρίς καν να ξέρεις τι υπηρεσίες παρέχουμε. Και σε ρωτάω τώρα κύριε τώρα που δεν θα δικαιολογούνται αυτές οι θεραπείες Ποιος θα τις πληρώνει εξ ολοκλήρου; και τέλος θα ήθελα τη πολιτισμένη γνώμη σου για το προσδόκιμο ζωής που ζητάνε για τους καρκινοπαθείς.

      Διαγραφή
    6. Απλά τα πράγματα.Παραβλέπω πως πετάς τη μπάλα μια εδώ και μια εκεί, αφού σου αποδεικνύω με επιχειρήματα αληθινά πως έχεις άδικο και επιπλέον δεν απάντησες σε σοβαρά ερωτήματα μου για να με βοηθήσεις να καταλάβω .Θεωρείς περίεργο που στις δημοσιεύσεις που σας αφορούν(και παλαιότερες) δεν πήρε μέρος ούτε ένας γονέας εκτός από μένα,που γνωρίζω πολύ καλά τι συμβαίνει και σαν ελεύθερος άνθρωπος έχω άποψη;Για τις περικοπές που αφορούν μαθησιακές δυσκολίες υπάρχουν τμήματα ένταξης στα περισσότερα δημόσια σχολεία,με ειδικούς παιδαγωγούς που κάνουν εξαιρετική δουλειά,με πολλές ώρες την εβδομάδα και εκεί πρέπει να παιχτεί όλο το παιχνίδι. Αν πιστεύεις το αντίθετο για τους συναδέλφους σου,τότε θα πας εκεί να προσφέρεις τα φώτα σου,με τις ίδιες απολαβές αφού στο ελεύθερο επάγγελμα αδικείστε.Για το προσδόκιμο θα σου απαντήσω πως αν και δε γνωρίζω αν για παράδειγμα τους το επέβαλαν οι τοκογλύφοι μαζί με πολλά άλλα παράλογα μέτρα ,ή άλλες σημαντικές παραμέτρους,διαφωνώ όπως διαφωνώ και με σημαντικότερα ατοπήματα της σημερινής κυβέρνησης.Σημασία δεν έχει όμως αυτό, αλλά να συμμετέχεις σαν κοινωνία σε όλους τους αγώνες σαν να συμβαίνουν σε σένα(μείωση ποσοστών αναπηρίας από ΚΕΠΑ,κατάργηση απαλλαγών από ΕΝΦΙΑ για κάτω από 80% κλπ)και όχι σαν συντεχνία και μάλιστα όταν αυτά αφορούν ανθρώπους με τους οποίους έχετε άμεση σχέση.Απάντησα;

      Διαγραφή
  3. Κράτος πρόνοιας που αποζημιώνει 1.23 και 2.8 ευρό θεραπευτικές συνεδρίες. Αλήθεια φίλε Εσύ που λες για τις συμβάσεις ήταν είσαι αγρότης κάνα μια σύμβαση με το Κράτος να σου παίρνει τη παραγωγή με τιμές πολύ πολύ κάτω των πραγματικών αγορών και να σε πληρώνει το κράτος μετά από 5 μήνες αφού θα σου κάνει επιπλέον κρατήσεις κοινωνική πολιτική θα παίρνει ο κόσμος φθηνά αγροτικά προϊόντα. Ή αν είσαι δημόσιος υπάλληλος να σου κόβουν παραπάνω από το μισό μισθό και να τον δώσουν σε ευπαθείς ομάδες Επίσης κοινωνική πολιτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News