Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Στις 24 Σεπτεμβρίου οι κρίσιμες γερμανικές εκλογές

Οι εκλογές αναμένεται να αποδειχτούν η μεγαλύτερη πρόκληση στην πολιτική σταδιοδρομία της κ. Μέρκελ

Στις 24 Σεπτεμβρίου αναμένεται να λάβουν χώρα οι κρίσιμες ομοσπονδιακές εκλογές στη Γερμανία, όπου η Άνγκελα Μέρκελ θα διεκδικήσει τέταρτη θητεία στην καγκελαρία.

Η ημερομηνία επελέγη από την κυβέρνηση της κ. Μέρκελ, όμως πρέπει να επικυρωθεί επίσημα από τον απερχόμενο πρόεδρο Γιόαχιμ Γκάουχ.

Οι εκλογές αναμένεται να αποδειχτούν η μεγαλύτερη πρόκληση στην πολιτική σταδιοδρομία της κ. Μέρκελ, κυρίως λόγω της πολιτικής ανοιχτών συνόρων που ακολούθησε η κυβέρνησή της απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες το 2015.

Ωστόσο, η 62χρονη καγκελάριος παραμένει το αδιαμφισβήτητο φαβορί, κυρίως χάρη στην οικονομική ισχύ της Γερμανίας.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα Τετάρτη, ο κεντροδεξιός συνασπισμός Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών της κ. Μέρκελ είναι μακράν η πρώτη δύναμη, συγκεντρώνοντας το 38% της λαϊκής ψήφου.

Στη δεύτερη θέση βρίσκονται οι Σοσιαλδημοκράτες, με 21%.

Το αντι-μεταναστευτικό και ευρω-σκεπτικιστικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), που έχει αξιοποιήσει πολιτικά την προσφυγική κρίση, κερδίζει το 11% των ψηφοφόρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News