Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

Έφη Αχτσιόγλου: Ποια είναι η 31χρονη υπουργός Εργασίας από τα Γιαννιτσά

Συνεργάτιδα του Γ.Κατρούγκαλου με ρόλο κλειδί στην ομάδα διαπραγμάτευσης για τις αλλαγές στα εργασιακά

Υπουργός, μόλις 31 έτους, το νεώτερο μέλος του νέου κυβερνητικού σχήματος (είναι τρία χρόνια μικρότερη από το νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο Δ.Τζανακόπουλο), η Εφη Αχτσιόγλου είχε ρόλο κλειδί στην ομάδα διαπραγμάτευσης του υπουργείου εργασίας για το κομμάτι των αλλαγών στα εργασιακά.

Από τη θέση της διευθύντριας του γραφείου του τέως υπουργού εργασίας , έδινε πάντα «γραμμή» στις έντονες αντιπαραθέσεις με τους δανειστές και αποτελούσε στην ουσία το alter ego του Γιώργου Κατρούγκαλου. Τόσο ο υπουργός όσο και ο Αλέξης Τσίπρας την εμπιστεύονταν απόλυτα . Ανάμεσα στα πολλά προσόντα της είναι οι γνώσεις , η μεθοδικότητα και η στρατηγική που αναπτύσσει για να φέρει εις πέρας τις απαιτητικές διαπραγματεύσεις στις αίθουσες του Χίλτον.

Ευειδής, ευγενής , σοβαρή και λιγομίλητη ,η 31χρονη διδάκτορας εργατικού δικαίου ανήκει στη νέα γενιά των πολιτικών της Θεσσαλονίκης. Γεννήθηκε το 1985 στα Γιαννιτσά Πέλλας και από την πρώτη στιγμή που η δραστηριοποίησή της έγινε πιο έντονη στη συμπρωτεύουσα το όνομά της ήταν μέσα στα επικρατέστερα για την υποψηφιότητα από τον ΣΥΡΙΖΑ για τη δημαρχία της πόλης. Το συγκεκριμένο σενάριο δεν ευοδώθηκε αλλά η κ. Αχτσιόγλου με το χρίσμα της πολιτεύτριας με τον ΣΥΡΙΖΑ συνεισέφερε στον προεκλογικό αγώνα της υποψήφιας περιφερειάρχου Κεντρικής Μακεδονίας με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, Δέσποινας Χαραλαμπίδου.

Μετά τις ευρωεκλογές μετακόμισε στις Βρυξέλλες και εργάστηκε ως επιστημονική συνεργάτιδα της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, λίγο αργότερα επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη, καθώς κλήθηκε να συνεισφέρει στον αγώνα του κόμματός της ως υποψήφια στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Ολοκλήρωσε με άριστα τις προπτυχιακές σπουδές της στη Νομική του ΑΠΘ και το 2009 απέκτησε –επίσης με άριστα- το μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στο Δημόσιο Δίκαιο και τις πολιτικές επιστήμες από την ίδια σχολή.

Εργάστηκε με ερευνητική υποτροφία στο Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου, ενώ το 2014 ολοκλήρωσε ως υπότροφος του Ι.Κ.Υ. τη συγγραφή της διδακτορικής της διατριβής στο Εργατικό Δίκαιο υπό την επίβλεψη του καθηγητή, Άρι Καζάκου. «Στην επιστημονική μου σταδιοδρομία, ο κύριος όγκος των παρεμβάσεων μου στην εγχώρια και διεθνή επιστημονική κοινότητα αφορά την υπεράσπιση της εργασίας στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Ιδίως τα τελευταία χρόνια επικεντρώνομαι στις ανατροπές που επιφέρουν τα μνημονιακά καθεστώτα στο πεδίο του εργατικού δικαίου και των θεμελιωδών εργατικών δικαιωμάτων, προτείνοντας λύσεις σε δικαιοπολιτικό επίπεδο», αναφέρει η ίδια στη σελίδα της στο facebook.

15 σχόλια:

  1. ΦΟΒΕΡΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΒΟΗΘΗΣΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ!!!ΧΑΧΑΧΑ ΤΖΑΜΠΑ ΟΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΗΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ!ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ???ΓΕΛΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ Μ ΑΥΤΟ!ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΗΣ!ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΝΟΜΙΖΩ.ΝΤΡΟΠΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ ΝΑ ΛΕΕΙ "ΗΡΕΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΥΦΤΟΙ" ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΒΛΑΚΕΙΕΣ!!! ΜΙΑ ΨΕΥΤΡΑ ΣΑΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΟΙ ΚΥΡΙΑ!!ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΙΔΕΑ ΤΙ ΓΙΝΟΤΑΝ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ,ΠΡΑΓΜΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΕΤΑΖΕ ΨΕΜΜΑΤΑ!!!ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ...ΣΠΟΥΔΕΣ ΑΧΡΗΣΤΕΣ.ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ.ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τι ιδεα ναχει ρε αδελφε? ξερει τι θα πει αγορα? ΟΧΙ, ε λοιπον τραβα ΧΙ.

      Διαγραφή
  3. "Αν σηκωσουμε κεφαλι στους δανειστες τοτε αυτοι θα ειναι σκυφτοι" Φοβερος πολιτικος λογος!κριμα που εβγαλε τα ματια της με τοσες σπουδες!τετοιες μπουρδες ελεγε και εκλεχτηκε OMG!Ας ενημερωθει λιγο για τα δανεια και τις υποχρεωσεις της χωρας που με τα μνημονια της κυβερνησης που υποστηριζει η κομμουνιστρια εφη,οχι κεφαλι δεν θα σηκωσει αλλα θα προχωραει τοιχο τοιχο!αι σιχτιρ με τα ψεμματα σας ειστε και νεος ανθρωπος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΣΕ ΠΟΤΕ Η ΕΛΛΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εσείς που σχολιαζετε περιμένετε λίγο. Πολύ ειρωνεία. Την θαψατε πριν αναλάβει. Εγώ συριζα δεν είμαι. Αλλά δεν φταίει αυτή για την κατάντια μας.θα φανεί στην πορεία. Αν παρολλα τα νειατα της λέει ναι σε όλα τότε απέτυχε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΡΕ ΦΙΛΕ?ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΠΛΑΚΑ? "ΑΝ ΛΕΙ ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ?ΑΝ?" ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΗΔΗ ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΕΓΙΝΕ ΥΠΟΥΡΓΟΣ!!!!!ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΛΕΕΙ ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ!!!ΑΚΟΜΑ ΕΛΠΙΖΕΙΣ????

      Διαγραφή
    2. Θα την δεις κα θα θαυμάσεις. 30 χρόνων,γόνος εύπορης οικογένειας,δεν έχει δουλέψει ποτε,πτυχία και μεταπτυχιακά με τις πλάτες του μπαμπά και του κόμματος, την εκανε υπουργό εργασίας. Αν δεν πετύχει αυτή,τοτε ποιος;

      Διαγραφή
    3. Εξαρταται τι εννοεις επιτυχια...!αυτη για να πετυχει πρεπει να κανει κατι ανατρεπτικο!Κομμουνιστρια επιτυχημενη!!!Δεν πανε μαζι αυτα!

      Διαγραφή
  6. Υπουργός εργασίας μια αεργή ως τα 31??? Εκτός αν θεωρείται εργασία οι υπηρεσίες στο κόμμα και στον υποργουλη κατρουγκαλο!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πω ρε μαγκα θα σκασουν οι Δεινοσαυροι της Πελλας, θα την φανε την κοπελα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε μου το τραγικο ειναι
      οτι οι νεοι που ψηφισαν τον συριζα ειχαν εναποθεσει την ελπιδα σε νεα προσωπα!αυτοι λοιπον οι νεοι εχουν παρει τετοια απογοητευση με τοσα ψεμματα που ακουσαν και απο το στομα της κυριας εφης...που θα παρει τον π@@@@ και αυτοι.Οι νεοι ειναι οι πρωτοι που την απορριπτουν και "σκανε" στην κυριολεξια με το αρθρο που λεει μλκς για τις σπουδες της και το βιογραφικο της.Η μιση Ελλάδα εχει διδακτορικο και τιτλους και εχει φυγει στο εξωτερικο εξαιτιας της κυβερνησης που αντοπροσωπευει η κυρια.Αν εχει κοτσια ας παει να δουλεψει!Μας δουλευτε ρε παιδια?

      Διαγραφή
  8. Δεν καταλαβαίνω γιατί γίνεστε τόσο επικριτικοί με τα πρόσωπα! Η πολιτική κατεύθυνση είναι η ουσία. Τα πρόσωπα καλούνται να την εφαρμόσουν. Και η ουσία της πολιτικής εφαρμογής βρίσκεται στα κέντρα που επιτάσσουν την εφαρμογή των μνημονίων, τώρα, ΄,οτι πριν και πάει λέγοντας. Τα κέντρα είναι γνωστά. Τα διευθυντήρια των Βρυξελλών, Το ΔΝΤ και η Κομισιόν τώρα, οι κυβερνήσεις των "ισχυρών" πριν και πάει λέγοντας...
    Άλλωστε, τον πλανήτη τον κυβερνούν, συντριπτικό ποσοστό, άτομα που σπούδασαν σε Χάρβαρντ, Γέιλ, ΜΙΤ και ΄πλα τα ..."σπουδαία" Πανεπιστήμια! Το παγκόσμιο χάλι το βλέπετε, φαντάζομαι! Σε ΟΛΑ τα επίπεδα. Ακόμα και σε αυτά της καταστροφής του πλανήτη, άρα του σπιτιού του ανθρώπου, το χρήμα καθορίζει! Ένα παιδί, ανά 6 λεπτά, πεθαίνει εξ αιτίας των ρύπων που παράγει η ανθρώπινη δραστηριότητα με τη μορφή της υπερεκμετάλλευσης πόρων και μάλιστα συνδεδεμένων με χαμηλό κόστος παραγωγής, για να γίνονται οι πλούσιοι πλουσιότεροι!
    Εσείς, όμως, εκεί στον μικρόκοσμο της μιζέριας και της κοντόφθαλμης (και όχι μόνο) παθητικής μιζέριας, αναμένοντας το μοιραίο και στοχοποιώντας τα ασήμαντα, μετατρέποντάς τα σε σημαντικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το αρθρο μιλαει συγκεκριμενα για ενα προσωπο και γι αυτο το προσωπο γραφονται τα σχολια!αν η κατευθυνσεις και τα σχετικα δινονται απο μια κυβερνηση οπως τους συριζα,τοτε το κοριτσακι ας παραιτηθει αν διαφωνει.Υπουργος εγινε γιατι ελεγε και θα λει ΝΑΙ για την καρεκλα!ολα τα υπολοιπα που γραφεις ειναι ασχετα

      Διαγραφή
  9. Ναι, το άρθρο μιλάει για ένα συγκεκριμένο πρόσωπο, το οποίο συμφωνεί με την εφαρμοσμένη πολιτική. Μα κάθε πρόσωπο που συμμετέχει σε κυβερνητικό σχήμα και κόμμα, αυτονόητα αποδέχεται και πρεσβεύει συγκεκριμένης ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ κατεύθυνσης προσέγγιση. Άρα τα πρόσωπα κρίνονται ως προς το πόσο αποτελεσματικοί είναι στη ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ πολιτική εφαρμογή. Μόνο σ' αυτό έχουν σημασία. Εγώ, λοιπόν λέω, ότι η ΙΔΙΑ η ουσία της επιδιωκόμενης πολιτικής έχει σημασία, γιατί αυτή ορίζει και καθορίζει. 'Αρα, έχει ουσιώδη θέση ο ιδεολογικός προσανατολισμός. Πρακτικά, οι "πρεσβευτές" αυτού του συστήματος πολιτικής, διαφοροποιούνται μόνο στην ικανότητα ή μη της πειθούς στο να "δουλεύουν για το καλό του τόπου και του λαού". Και ας εφαρμόζουν ότι προστάζει το σύστημα και οι διαχειριστές του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News