Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

Ο Μπουτάρης αποκαλεί τα Σκόπια «Μακεδονία» στην FYROM (ΒΙΝΤΕΟ)

Τι δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης για την "μακεδονική" γλώσσα, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τηλεοπτικό σταθμό της γείτονας χώρας

Τα Σκόπια "Μακεδονία" αποκάλεσε σε συνέντευξη του σε τηλεοπτικό σταθμό της γειτονικής χώρας, ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης. 

Ο κ. Μπουτάρης κατά την παρουσία του στην ΠΓΔΜ, μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Sitel και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις σχέσεις Ελλάδας - Σκοπίων, αλλά και το ζήτημα της γλώσσας.
Αρχικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ερωτηθείς για την ύπαρξη "μακεδονικής" γλώσσας τονίζει: 

"Δεν με ενδιαφέρει αν η γλώσσα ονομάζεται μακεδονική. Είναι σλαβική γλώσσα και δεν με ενδιαφέρει. Δεν έχουμε μακεδονική γλώσσα. Έχουμε ελληνική γλώσσα και έτσι δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα. Αυτό που με ενοχλεί και νομίζω ότι ενοχλεί και τους πάντες είναι η αλλαγή της ιστορίας". 

Σε αυτό το σημείο φαίνεται πάντως, πως με παρέμβαση του τηλεοπτικού σταθμού η απάντηση του κ. Μπουτάρη δεν είναι ολόκληρη καθώς όπως προκύπτει και στο βίντεο που δημοσιεύεται, κόβεται απότομα. 

Στη συνέχεια πρώτα ο Γιάννης Μπουτάρης τονίζει ότι "θα πρέπει να βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, όσο περισσότερο τη "Μακεδονία" να γίνει μέλος της ΕΕ. Η ένταξη σημαίνει πολύ περισσότερα από μία οικονομική συμφωνία". 

Ωστόσο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης με νεύμα του πριν απαντήσει φαίνεται πως ονομάζει "Μακεδονία" τα Σκόπια επειδή έτσι του τέθηκε η ερώτηση. 

Σε επόμενη ερώτηση σχετικά με την παρουσία του σε Φόρουμ, όπου ήταν ένας από τους ομιλητές , ο κ Μπουτάρης χρησιμοποιεί ξανά τον όρο "Μακεδονία", τονίζοντας μεταξύ άλλων, πως "είναι πολύ σημαντικό, ότι πολλοί από τους μαθητές που βρέθηκαν σε αυτό είναι από τη "Μακεδονία" και στη συνέχεια προσθέτει πως " η Δημοκρατία της Μακεδονίας επί Τίτο ήταν πολύ υποτιμημένη και απαξιωμένη".
 

21 σχόλια:

  1. Aridaia news... Μίλησε μας και για τα ποζαριτικα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μιλα μας κ εσυ εξυπνακια του πληκτρολογιου τι τραγουδανε προς Εξαπλατανο μερια,οι βλαχοι τραγουδανε στν γλωσσα τους,οι ποντιοι παλι το ιδιο,βγηκε κανενας απο το Λουτρακι να πει κατι?

      Διαγραφή
    2. Τα σλαβικά δεν είναι μακεδονικά...

      Διαγραφή
  2. αριδαια νιους μιλησε μας και για ολα τα πανηγυρια οπου ακουγονται τραγουδια διαφορων γλωσσων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το λουτρακι ξεφυγε απο τετοιους κομπλεξισμους ψαξε τροπο για να το φτασεις.αντε τραβα να αρμεξεις τα γιδια σου και μην ασχολεισαι με ενα χωριο που συντηρει ολη την αλμωπια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 10:48 το θεωρεις κομπλεξ αυτο; και κατεβα λιγο απο το καλαμι σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. esy bges apo tin trypa poy eisai k emeis tha katevoyme apo to kalami. saxlamares oloi sas .

      Διαγραφή
  5. Και τι έγινε ρε παιδιά. Όλος ο κόσμος έτσι τι λέει. Στον Μπουταρη κολλησατε.Μονο εδώ τη λένε Σκόπια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα λένε έτσι γιατί τα πρόβατα σαν και εσένα ψήφιζαν και ψηφίζουν ανθελληνικα κόμματα

      Διαγραφή
    2. δεν ειναι προβατο...φιλοσκοπιανος ειναι

      Διαγραφή
    3. ενω αν ψηφιζουν εσενα παλιομαλακα 9.29 θα σονοντουσταν, βλακα α βλακα φασισταρα

      Διαγραφή
    4. Μάθε να γράφεις αριστεροβλακα και μετά σχολίασε τούβλο

      Διαγραφή
  6. Εμα τυμοι χρισει αβγι μμμμμπεεεε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ζοιτο οι αναρχυα ζοιτο ο βαιλουχιωτοις αιαμ αιλασ μαιλιγαλας να παιρασοι παρακαλο

      Διαγραφή
  7. ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ ΤΟ ΑΡΙΔΑΙΑ ΝΙΟΥΖ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΟΥΝ ΑΝΤΕΘΙΚΩΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ ΜΙΣΟΥΣ ΟΠΩΣ ΜΑιΚΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΦΥΓΕΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ,ΚΑΙ ΔΕ ΣΥΜΑΖΕΒΕΤΕ. ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΓΛΩΣΩΝ ΔΕ ΚΑΛΙΕΡΓΕΙ ΜΙΣΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ ΣΕ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εσύ 10 :42 πρέπει να είσαι μεγάλος μαλακας. Εσύ πριν χρόνια, αν δεν κάνω λάθος το 1922. Ανταλλαγή πλυθησμων δεν ήσουν με τους άλλους. Αλλά ξέχασα εμα τοιμη χρησει αβγυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τούρκοι ε Τούρκοι. Παίζει κάνα ρόλο η θρησκεία ρε. Είτε μουσουλμανος είτε χριστιανός. Όλοι είμαστε ίσοι. Όλοι είμαστε άνθρωποι πάνω απ όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Έχετε μάθει να λέτε όλοι μια καραμέλα... Όταν ο άλλος υποστηρίζει και αγαπάει την πατρίδα του τον λέτε φασίστα. Φακ λοτζικ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΟΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΤΗ FYROM...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News