Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Αυτή είναι η υποκουλτούρα μας: Ασυνείδητοι βρωμίζουν την πλατεία της Αριδαίας!

Γράφει ο Σταύρος Αναστασιάδης

Η καθημερινή εικόνα της κεντρικής πλατείας Αριδαίας. Ύστερα από επαλειμμένες εκκλήσεις του Δήμου προς τους πολίτες για συνεργασία προς αποφυγή της συγκεκριμένης κατάστασης, όχι μόνο συνεργασία δεν "βλέπουμε" αλλά η κατάσταση τείνει προς το χειρότερο...

Πριν από λίγη ώρα ένας "κύριος" μετά του δικύκλου του περνώντας από το σημείο εκσφενδόνισε 3 σακούλες… Και συνέχισε ανενόχλητος... Του ήταν τοοοσο δύσκολο να σταματήσει και να ανοίξει το καπάκι του κάδου...

Δυστυχώς για εμένα, ευτυχώς για τον ίδιο που δεν πρόλαβα να τον φωτογραφίσω!

Κύριοι αυτή είναι η υποκουλτούρα μας... Δήμαρχε κάνε κάτι εσύ γιατί ευσυνειδησία πολιτών στον ορίζοντα δεν φαίνεται.

Σταύρος Αναστασιάδης
(ανάρτηση στο facebook)

3 σχόλια:

  1. Πρόστιμα κύριοι,ρίξτε πρόστιμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να σου κάνουν τα πρόστιμα όταν δεν υπάρχει παιδεία;
      Ευτυχώς που στα σχολεία διδάσκεται η περιβαλλοντική εκπαίδευση ώστε η νέα γενιά τουλάχιστο να αποκτήσει περιβαλλοντική κουλτούρα.

      Διαγραφή
  2. Θέλετε πρόταση για λύση; Ρωτήσθε τους συμπολίτες, τί θέλουμε. Να καθαρισθεί η Κεντρ.Πλατεία. Ο, των μεταλλικών δοχείων, χώρος να αποκτήσει πράσινο και όρια. Να απομακρυνθεί ο κάδος ανακυκλώσεως των γυαλίνων ειδών από το σημείο. Να υπάρχει ολόκληρη την ημέρα υπάλληλος καθαρισμού του Δήμου στην Κεντρ. Πλατεία. Να εντοπισθούν τα καταστήματα που παράγουν απορρίμματα και να δοθούν οδηγίες, για τις ώρες προσελεύσεως του αποριματοφόρου, ώστε να παραδίδονται στην ώρα της περισυλλογής άμεσα. Να επιδοθούν στα συγκριμμένα καταστήματα κάδοι απορριμμάτων, οι οποίοι και να μεταφέρονται, -με ευθύνη δική τους-, στο απορριμματοφόρο την καθορισμένη ώρα προσελεύσεως του. Να απολυμαίνονται όλοι οι κάδοι σε καθορισμένα-τακτά ημερολογιακά διαστήματα. Να επανεξετασθούν σημεία υπάρξεως κάδων, εκτός Κεντρικής Πλατείας. Οι μικροί πράσινοι μεταλλικοί κάδοι απορριμμάτων, καθημερινά, να διαθέτουν αποχωριζόμενη πλαστική σακκούλα. Να απομακρυνθούν τα αδέσποτα σκυλιά που ρυπαίνουν με τα κόπρανα τους. Να ελέγχονται και τιμωρούνται με χρηματικό πρόστιμο, -όσοι σκόπιμα-, ρυπαίνουν τον χώρο της Πλατείας. Να αποκατασταθούν ο καταστροφές της Πλατείας, οι οποίες έχουν λάβει μόνιμο χαρακτήρα. Εάν δεν σας αρέσουν οι προτάσει αυτές, προτείνετε εναλλακικές καλύτερες. Πάντα υπάρχουν, περισσότερες της μιας, λύσεις σε ένα πρόβλημα. Αλλά, να λυθεί κι εξαλειφθεί το πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News