Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Δήμος Αλμωπίας: Ο άνθρωπος οφείλει να σέβεται τη ζωή κάθε ζώου

4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ,ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΘΕ ΖΩΟΥ

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων καθιερώθηκε το 1931 σε συνέδριο περιβαλλοντολόγων στη Φλωρεντία. Με αυτόν τον τρόπο οι συμμετέχοντες θέλησαν να ευαισθητοποιήσουν το κοινό αλλά και τους ειδικούς για τα υπό εξαφάνιση ζώα. Βέβαια, από τότε, η γιορτή πλέον περιλαμβάνει όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου.

Ο Δήμος Αλμωπίας στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να περιορίσει το σοβαρό πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα, το οποίο είναι δυστυχώς ορατό τόσο στην πόλη της Αριδαίας, όσο και στις Τοπικές Κοινότητες.

Προς αυτή την κατεύθυνση, ο Δήμος Αλμωπίας κατανοώντας το πρόβλημα, ενέταξε στον προϋπολογισμό ένα μεγάλο ποσό (περίπου 50.000 ευρώ) και πραγματοποιούνται τσιπαρίσματα στους αδέσποτους σκύλους, ενώ ταυτόχρονα γίνονται και οι απαραίτητοι εμβολιασμοί. Επιπλέον, βρίσκεται σε εξέλιξη πρόγραμμα στειρώσεων, καθώς αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να περιοριστεί ο αριθμός των αδέσποτων ζώων.

Η ευθύνη ανήκει σε όλους μας, γι’ αυτό πριν πάρουμε στο σπίτι μας ένα κατοικίδιο θα πρέπει να είμαστε βέβαιοι ότι είμαστε σε θέση να το φροντίσουμε και να του παρέχουμε όλα όσα χρειάζεται και να έχουμε κατά νου ότι η εγκατάλειψη αποτελεί το κεντρικό μέρος του προβλήματος.

6 σχόλια:

  1. μα ο κόσμος καταπίνει όσα σκέφτεται κάνει υπομονή και σέβεται τα ζώα περιμένοντας τα τελειώσει κάποτε αυτό το χάλι.Μαζεμα? κυνοτροφείο? κάτι.Αυτοί που σέβονται τον άνθρωπο γιατί τον αφήνουν να ζεί μέσα σε άρωστες αγελες αδέσποτων και κοπ[αδια σκύλων?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. o dhmos endiaferete gia ta adespota????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. σσσσσσττττ τι λες τώρα? κάνε ένα βημα πιο περα και προσπέρνα τα περιτωματα.Μπορείς !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. υπάρχει πλήρης αδιαφορία.Ολα πάνε με ελεύθερο πιλότο.Προφανώς για κάποιους δεν υπάρχει πρόβλημα.Προφανώς για κάποιους όλα είναι καλά.΄Και η άποψη τους αυτή επικρατεί ελλείψη άλλων λύσεων ή ιδεών.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. σε κάποια σημεία ,τα αδέσποτα είναι περισσότερα απ τους ανθρώπους !! Περνάμε από πάνω τους για περπατήσουμε σε κάποια πεζοδρόμια.Τι άλλο να γίνει περιμένουν κάποιοι? μιλάμε για πόλη που έχει κατάληψη από αδέσποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News