Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Παραιτήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Σωκράτης Βόλτσης

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ

25 και πλέον χρόνια-από την ίδρυση του Ενιαίου Συνασπισμού έως πολύ πρόσφατα-συμμετείχα σ’ όλες τις δράσεις του κόμματος. Ως μέλος, ως γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής, δυο φορές ως υποψήφιος βουλευτής με αντίστοιχες παραιτήσεις από την εργασία μου. Υπερασπίστηκα τις αξίες της Αριστεράς και την αναγκαιότητα της αυτόνομης πορείας μέσα στο χρόνο του Συνασπισμού με τη συμμετοχή μου στους κοινωνικούς αγώνες και τα κοινωνικά κινήματα. Στην πολύχρονη και δύσκολη αυτή διαδρομή έζησα πικρές αλλά και ωραίες στιγμές, σφοδρές συγκρούσεις, αλλά και γόνιμες συνθέσεις. Αντέξαμε πολλά. Σταθήκαμε όμως όρθιοι. Να γίνει το Όνειρο, για μια πιο δίκαιη κοινωνία, Ελπίδα και ή Ελπίδα, Πραγματικότητα.

Σήμερα όμως:

Ούτε η ψυχή ούτε ο νους αντέχουν στην πρωτοτυπία της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ να τον μεταλλάξουν από αντιμνημονιακή δύναμη σε δύναμη υποταγής στα μνημόνια. Όταν διακηρύττεις την κατάργηση των μνημονίων, είναι πατριωτικό καθήκον να έχεις εναλλακτικό επεξεργασμένο σχέδιο, με ενημερωμένο το λαό και όχι να τον καταδικάζεις στον μονόδρομο των μνημονίων.

Ούτε η ψυχή ούτε ο νους αντέχουν τον αντιδημοκρατικό κατήφορο της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, τη δανεική από τους προκατόχους της, καταστροφολογική επιχειρηματολογία απέναντι σε συντρόφους που επέλεξαν πορεία έξω από τις λογικές των μνημονίων, αλλά και τη δημιουργία συνθηκών ανθρωποφαγίας. Άλλωστε το λέγαμε, μνημόνια και περιστολή της δημοκρατίας πάνε μαζί.

Ούτε η ψυχή ούτε νους αντέχουν τη χρησιμοποίηση της ετυμηγορίας του λαού στις επιδιώξεις και τις σκοπιμότητες της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και να τον οδηγούν σε όσα του λέγαμε πως είναι η καταστροφή του. Τα ΟΧΙ του δημοψηφίσματος μεταλλάχθηκε σε ΝΑΙ και η ετυμηγορία του Γενάρη για ανατροπή των μνημονίων, τώρα εκβιαστικά επιχειρείται να μετατραπεί σε υποταγή σε αυτά.

Ούτε η ψυχή ούτε ο νους αντέχουν στη μετατροπή του κόμματος και των οργανώσεων σε άβουλα, άφωνα όργανα, αρχηγικού τύπου. Δε χώρεσα και δε φόρεσα στην πολύχρονη ανιδιοτελή διαδρομή μου τη φορεσιά του υπάκουου στρατιώτη.

Ούτε η ψυχή ούτε ό νους αντέχει στη μετατροπή της Νομαρχιακής σε διεκπεραιωτικό όργανο, αλλά και χώρο εξυπηρετήσεων, τη δημιουργία ομάδων και υποομάδων μακριά από τις ανάγκες της κοινωνίας.

Αν οι μνημονιακές πολιτικές είναι η καταδίκη της νέας γενιάς, των αγροτών, των εργαζομένων, των ελεύθερων επαγγελματιών, της κοινωνίας ολόκληρης, τότε είμαστε καταδικασμένοι να αντισταθούμε σ’ αυτές και τους εκφραστές τους, αλλά και να αναζητήσουμε επίμονα και επίπονα νέους δρόμους.

Με τους συντρόφους και τις συντρόφισσες που υποσχόμασταν ότι θα αντιπαλέψουμε τις μνημονιακές πολιτικές όποια κυβέρνηση και αν τις επέβαλε, είμαι βέβαιος πως θα βρεθούμε στους κοινούς αγώνες. Πρώτο ραντεβού ας είναι στις αγωνιστικές εκδηλώσεις στην έκθεση της Θεσσαλονίκης!!!!!!

Βόλτσης Σωκράτης 
Αναπληρωτής συντονιστής Νομαρχιακής Επιτροπής Ν. Πέλλας

11 σχόλια:

  1. Ειμαι ενας απλος πολιτης. Διαβασα τους λογους παραιτησησου. Με καθαροτητα με ειλικρηνεια και με το χερι στη καρδια πιστευω πως επραξες σωστα. Εισαι τιμιος πατριωτης και αγωνιστης. Τετιους ανθρωπους σαν και εσας χρειαζεται αυτη τη στιγμη η πατριδαμας. Θα ειμαστε κοντασας στους μελοντικους αγωνεσας για την πατριδαμας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπραβο κ. Βολτση ,μαχητες σαν και σενα θελουμε και οχι υποτιθεμενους αγωνιστες ερωτευμενους με την καρεκλα.Θα ειμαστε κοντα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο στον Σωκράτη! Τίμια και ειλικρινής στάση. Ας βαδίσουμε μαζί στους ίδιους αγωνιστικούς δρόμους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πρίν περίπου 18 μήνες είχα πει σ' ένα στέλεχος του σύριζα τι θα κάνετε όταν ο σύριζα καταντήσει ΠΑΣΟΚ και μου είπε τότε θα φύγουμε εμείς ο Σωκράτης το έπραξε μπράβο φίλε πολλοί ξέρουν πόσο πάλεψες εσύ και ελάχιστοι ακόμα όταν ο σύριζα ήταν στο 3 τις 100

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Σωκράτης,ένας δημοκράτης,Αλμωπίτης και Εδεσσαίος μαζί, ένας χρήσιμος πολίτης της περιοχής μας.Του εύχομε τα καλύτερα σε ότι αποφασίσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ελεος ρε αλανια, καλο παιδι ο Σωκρατης, αλλα η πολιτικη θελει απιδια, αλλωστε καθε τι αριστερο μονο για αντιπολυτευση κανει, αποτυχατε κυριοι, ρεζιλεψατε καθε τι αριστερο, δεν τοχετε, καθιστε στ αυγα σας αφηστε τα μουσια σας, καντε καμια συναυλια, ακουστε κανα Ξυλουρη και αφηστε την χωρα σε αλλα χερια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. NA ΑΓΙΑΣΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ 12.50

      Διαγραφή
    2. Μπράβο ρε μεγάλε!!! 12.50
      Σε τρεις γραμμές τα ξεκαθάρισες όλα.
      respect !!!!!

      Διαγραφή
  7. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΕ ΧΑΛΑΡΑ ΠΗΔΗΜΑΤΑΚΙΑ!!!! ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΘΕΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΝ ΕΧΕΤΕ ΒΓΑΛΕΙ ΖΑΧΑΡΗ!!!!ΨΕΥΤΟΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σωκράτη, 25 και πλέον συνεχή χρόνια ΔΕΝ ήσουν στον ΣΥΡΙΖΑ.
    Να λέμε την αλήθεια.
    Κι άλλη φορά είχες φύγει, αλλά... τελικά δεν είχες φύγει.
    Κι άλλη φορά (πριν από εκλογές) ανέστειλες(!!!) την κομματική σου ιδιότητα, αλλά... την ξε-ανέστειλες μετά. Αιτία η συγκρότηση ψηφοδελτίων που δεν ήταν της αρεσκείας σου.
    Κια υπάρχουν κι άλλα, αλλά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σημασία έχει να έχει απίδια ο ίδιος ο λαός. Σημασία έχει ο ίδιος ό λαός -και εσύ δηλαδή 12.50- να ορίζει και να καθορίζει και όχι να επαναπαύεται στο να ψηφίζει κάθε όποτε γίνονται εκλογές. Σημασία έχει να μην κρύβεται ο λαός πίσω από το "δεν υπάρχει άλλος δρόμος" δικαιολογώντας έτσι την παθητική του στάση στα όσα απίστευτα και αυταπόδεικτα ψέμματα και εξαπατήσεις έχει υποσεί διαχρονικά από ολες τις κυβερνήσεις έως σήμερα. Σημασία έχει ο ίδιος ο λαός να είναι σωτήρας του εαυτού του και όχι να αποδέχεται μοιρολατρικά επιτροπίες και συστημικές "σωτηρίες" που τον καθιστούν εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ,....για να σώζονται οι Τράπεζες και το Κεφάλαιο. Στα οποία ΔΕΝ του επιτρέπεται να έχει ρόλο και λόγο ελέγχου στο ελάχιστο! Το αντίθετο:τον ελεγχου και του καθορίζουν το πώς και αν θα ζει!
    Όλα τα άλλα είναι ανέξοδες "αντιπολιτεύσεις" φίλε 12.50! Εσύ επιλέγεις να είσαι μόνιμα αντιπολίτευση όταν υποστηρίζεις και αποδέχεσαι να είσαι εργαλείο και μονο, ως λαός. Περιορίζοντας την ...αντίστασή σου σε εξυπνακίστικους αφορισμούς. Ναι θέλει κότσια να είσαι ΠΟΛΙΤΗΣ και όχι ΥΠΗΚΟΟΣ. Γιατί είτε από δεξιά είτε από αριστερα να το δει κανείς αυτό το σύστημα και το αποδέχεται, η πολιτική περιεχομένου του είναι ίδιες. Ο τρόπος εφαρμογής αλλάζει και αυτο και πάλι το ελέγχει και το αποφασίζει το ίδιο το διευθυντήριο του συστήματος ερήμην του λαού. "Αποφασίζουμε και διατάζουμε" είναι το ισχύον σύστημα που μας το παρουσιάζουν ως μονόδρομο και οι δεξιόχειρες και οι αριστερόχειρες. Απλά χρησιμοποιούν τις διαδικασίες εκείνες που δίνουν την προσχηματική δημοκρατική ενδοιμασία, ώστε να νομιμοποιούνται οι αποφάσεις με νομότυπες δημοκρατικές διαδικασίες, που και προσδίδουν αυταπάτες συμμετοχής ρόλου στον λαό.
    Πρακτικά, το σύστημα παίρνει σοσιαλιστικά μέτρα υπέρ του και καπιταλιστικά για τον λαό. Η απόλυτη αντιστροφή και διαστροφή του φυσιολογικού που επιβεβαιώνει το όσο μεγαλύτερο το ψέμα στη πολιτική τόσο πιο πιστευτό γίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News