Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

Λάβρος ο Χρήστος Χουρσόγλου κατά του Γιάννη Σηφάκη για τα συμπύρινα ροδάκινα (ΒΙΝΤΕΟ)

Όπως είπε, «κάποιοι κρύβονται πίσω από τους κανονισμούς και δεν βλέπουν την ουσία»

Λάβρος κατά των κυβερνητικών Βουλευτών εμφανίστηκε ο Χρήστος Χουρσόγλου κατά τη διάρκεια της Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας, με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί όσον αφορά στις ζημιές των συμπύρινων ροδάκινων.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κυρίως στον Γιάννη Σηφάκη ο οποίος όπως είπε κατάγεται από την Αλμωπία, εκλέγεται σε μεγάλο βαθμό χάρη στις ψήφους της επαρχίας μας και μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει τίποτα, αφήνοντας στο έλεος του Θεού χιλιάδες οικογένειες που πλέον δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα.

Όπως είπε, «κάποιοι κρύβονται πίσω από τους κανονισμούς και δεν βλέπουν την ουσία».

Δείτε το βίντεο:


6 σχόλια:

  1. Σκούρα μαντάτα. Το μνημονιακό μέτωπο διασπάται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γινε βουλευτης. Να λυσεις τα προβληματα. Μονο εσυ μπορεις να κανεις θορυβο στο ασχετο μεσα στο δημοτικο συμβουλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα επιτραπεζθα ξεχασε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλα που δεν βγηκε ο Σηφακης δημαρχος..............Αυτοι του σηριζα κανανε τους αγροτες σκλαβους για να ταιζουν τους βουλευτες και τους παρανομους λαθρομεταναστες............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όποιος ,έστω και ελάχιστα, έχει σχέση με ζητήματα ΕΛΓΑ γνωρίζει ότι ο ΕΛΓΑ εδώ και χρόνια λειτουργεί ως πλήρως ανταποδοτικός οργανισμός, δεν ενισχύεται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Πληρώνει ο αγρότης ασφάλιστρα και ο ΕΛΓΑ πληρώνει τις ζημιές που προβλέπει ο κανονισμός του, κανονισμός που ψηφίστηκε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και που είναι απολύτως αναχρονιστικός.
    Γνωρίζετε ότι τόσο προσωπικά όσο και άλλοι βουλευτές Πέλλας και Ημαθίας επιδιώξαμε με συσκέψεις, παραστάσεις κλπ να εξεταστούν επιστημονικά οι φετινές ζημιές στα συμπύρηνα ροδάκινα όσον αφορά την αιτία τους. Ως γνωστόν ο ΕΛΓΑ αποζημιώνει ( με βάση τον κανονισμό του ) τον παγετό και όχι τις ζημιές από βροχοπτώσεις κλπ. Η επιστημονική επιτροπή του ΕΛΓΑ καθώς και η ευρύτερη σύσκεψη με συμμετοχή των Γεωπονικών Πανεπιστημίων και άλλων φορέων απεφάνθη ότι η ζημιά στα συμπύρηνα ροδάκινα δεν προήλθε από παγετό.
    Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ μας διαβεβαίωσε ότι μετά τον έλεγχο των φετινών δηλώσεων καλλιέργειας θα ξεκινήσει η αναγκαία συζήτηση για τις αλλαγές στον κανονισμό. Στις συζητήσεις αυτές θα συμμετέχουν και οι αγρότες. Σ’ αυτή την διαδικασία οφείλουν οι αγρότες της Πέλλας και Ημαθίας να προτείνουν τις ζημιές που θεωρούν ότι πρέπει να καλύπτονται στις καλλιέργειες της περιοχής ( δενδρώδεις καλλιέργειες, σπαράγγια και άλλες). Να γίνουν οι αναλογιστικές μελέτες, να δούμε το ασφάλιστρο που πρέπει να πληρώνεται και η όποια δυνατότητα τμήμα του να καλύπτεται από Κοινοτικά κονδύλια. Μόνο έτσι δεν θα προσπαθεί κάθε χρόνο ο αγρότης , αναπαράγοντας τις πελατειακές σχέσεις, να κάνει το κρέας ψάρι για να ελπίζει ότι θα αποζημιωθεί.
    Η νέα ηγεσία του ΕΛΓΑ και η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να λύσει το πρόβλημα και όχι να το αναπαράγει με στόχο ο αγρότης να γνωρίζει ότι θα καλύπτονται οι συνήθεις ζημίες των καλλιεργειών της Πέλλας, να σταματήσουν οι πελατειακές σχέσεις και οι συνήθεις κατηγορίες χωρίς καμιά ουσία, όπως αυτές που εκτοξεύτηκαν από «συνήθεις υπόπτους» που βάλλουν αδιακρίτως κατά πάντων στα δημοτικά συμβούλια θεωρώντας, ματαίως, ότι έτσι θα γίνουν συμπαθείς στους πολίτες της Αλμωπίας και της Πέλλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΜΠΑΚΙΕΡΑ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΣΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΟΝΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News