Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Ο Παυλόπουλος βάζει την Κωνσταντοπούλου στη θέση της: «Εκφράζετε προσωπικές σας απόψεις»

Σκληρή απάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Πρόεδρο της Βουλής – «Φουντώνει» το πολιτικό παιχνίδι

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος απέστειλε απαντητική επιστολή προς την Πρόεδρο της Βουλής κα Ζωή Κωνσταντοπούλου, το περιεχόμενο της οποίας έχει ως εξής:

Προς την Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων
Κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου
Αθήνα, 22 Ιουλίου 2015

Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε,

Στο πλαίσιο των κατά το Σύνταγμα καθηκόντων μου σας επισημαίνω ότι δεν έχω την θεσμική και πολιτική δυνατότητα ν’ ανταποκριθώ στο αίτημά σας περί ενημέρωσης Ομολόγων μου για το περιεχόμενο της με αρ. πρωτ. 2739/22.7.2015 επιστολής σας.

Και τούτο διότι:

• Πρώτον, η επιστολή αυτή εκφράζει προσωπικές σας απόψεις, αφού δεν έχει ληφθεί απόφαση του Σώματος προς αυτή την κατεύθυνση. Ουδεμία διάταξη του Συντάγματος, αλλά ούτε και η διεθνής και ευρωπαϊκή πρακτική εν προκειμένω, μου επιτρέπουν να ενημερώνω σχετικώς Ομολόγους μου, πολλώ μάλλον όταν έχετε, όπως καλώς γνωρίζετε ως έγκριτη νομικός, την δυνατότητα απ’ ευθείας αλληλογραφίας μαζί τους.

• Δεύτερον, αλλά και αν ακόμη επρόκειτο για απόφαση του Σώματος και πάλιν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά το Σύνταγμα και την διεθνή και ευρωπαϊκή πρακτική, δεν θα είχε αρμοδιότητα και, άρα, δυνατότητα διαβίβασής της σε Ομολόγους του. Δοθέντος ότι και στην περίπτωση αυτή ουδόλως η Βουλή των Ελλήνων εμποδίζεται ν’ απευθύνεται ευθέως προς αυτούς.

2 σχόλια:

  1. Ο κλασικός έλληνας πολιτικός. Ασύστολος λαικισμός, χαιδεμα αυτιών, νταηλίκι και επανάσταση χωρίς αιτία μπας και τσιμπίσει ο κοσμάκης που ούτως η άλλως είναι χαμένος. Αυτά βέβαια εκ του ασφαλούς γιατι τις δύσκολες αποφάσεις και τις επικρίσεις θα τις επωμιστούν άλλοι.
    Ο κόσμος πηγαίνει μπροστά με ιλιγκιώδη ταχύτητα, οι σύγχρονοι πολιτικοί βγαίνουν μπροστά με συγκεκριμένες προτάσεις για τα προβλήματα και όχι μόνο καταγγέλοντας. Εμείς στον μικρόκοσμό μας έχουμε μείνει σε πολιτικά κόλπα του περασμένου αιώνα..αλλα τελικά βοηθάμε και εμεις αφού βρίσκουν και τα κάνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. i zoi paulopoule den pernei apo auta!! einai apo spanio krama anthropou an mporo na tin katataso sto anthropino idos!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News