Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Πέρασε η πρόταση του Τσίπρα: Σε έκτακτο Συνέδριο τον Σεπτέμβριο ο ΣΥΡΙΖΑ

Η ΚΕ υιοθέτησε ψήφισμα κατά της στοχοποίησης από τα ΜΜΕ μελών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ «για τα φαινόμενα κανιβαλισμού που διαδραματίζονται στα τηλεοπτικά κανάλια τις τελευταίες ημέρες»

Η πρόταση Τσίπρα για διεξαγωγή έκτακτου Συνεδρίου το Σεπτέμβριο πέρασε τελικά στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Αρχικά στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ έγινε γνωστό ότι θα έμπαιναν προς ψήφιση τρεις προτάσεις. Η μία για έκτακτο συνέδριο τον Σεπτέμβριο, η δεύτερη για έκτακτο συνέδριο τον Σεπτέμβριο με απόφαση της ΚΕ για σύσταση επιτροπής που θα ετοιμάσει σχέδιο απεμπλοκής από το μνημόνιο, και η τρίτη πρόταση για διαρκές συνέδριο αρχές Αυγούστου.

Λίγο αργότερα αποσύρθηκε η δεύτερη πρόταση. Έτσι τα μέλη της ΚΕ ψήφισαν για δύο προτάσεις: Η μία για έκτακτο συνέδριο τον Σεπτέμβριο, η δεύτερη για διαρκές συνέδριο αρχές Αυγούστου. Τελικά περίπου στις 00:10 ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία (δεν χρειάστηκε καν να γίνει καταμέτρηση) να πάει ο ΣΥΡΙΖΑ σε έκτακτο συνέδριο τον Σεπτέμβριο.

Επίσης, η ΚΕ υιοθέτησε ψήφισμα κατά της στοχοποίησης από τα ΜΜΕ μελών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ «για τα φαινόμενα κανιβαλισμού που διαδραματίζονται στα τηλεοπτικά κανάλια τις τελευταίες ημέρες».

Tελικά, η πρόταση για διεξαγωγή εσωτερικού δημοψηφίσματος στον ΣΥΡΙΖΑ για την έγκριση ή όχι της επιλογής του Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσει σε σε διαπραγματεύσεις με τους δανειστές για την επίτευξη μιας νέας συμφωνίαςπου κατέθεσε αιφνιδιαστικά το μεσημέρι στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος ως απάντηση σε τυχόν απαίτηση της αριστερής πτέρυγας να υπάρξει εδώ και τώρα κομματική έγκριση για τους κυβερνητικούς χειρισμούς δεν τέθηκε τελικά στην κρίση της Κεντρικής Επιτροπής.

Η όλη, πολύωρη, συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, κινήθηκε σε υψηλούς τόνους, με τον Αλέξη Τσίπρα, με του οποίου την τοποθέτηση ξεκίνησαν οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής να προτείνει έκτακτο ανοιχτό συνέδριο το Σεπτέμβρη «που θα απαντήσει στα στρατηγικά ερωτήματα για την τακτική μας, για τους μεσο- και μακροπρόθεσμους στοχους μας, για τις πιθανές εναλλακτικές».

Παράλληλα, κατέθεσε εναλλακτικά πρόταση για διεξαγωγή εσωκομματικού δημοψηφίσματος την προσεχή Κυριακή επί της άποψης που θεωρεί ότι «υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο που περνάει μέσα από την ακύρωση της συμφωνίας και ότι υπήρχε εναλλακτική τα ξημερώματα της 13ης Ιουλίου», μια πρόταση που τελικά αποσύρθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News