Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Ο Λαφαζάνης απορρίπτει το σχέδιο Γιούνκερ για συμφωνία: «Θέλουν άνευ όρων υποταγή»

Υπέρ της ρήξης και ο Κώστας Λαπαβίτσας, υπόσχεται... παράδεισο με δραχμή!

Όσο κοντά σε συμφωνία φέρονται να είναι η κυβέρνηση και οι δανειστές μετά την παρέμβαση της Κομισιόν και την πρόταση Γιούνκερ άλλο τόσο μακριά είναι εξαιτίας των εσωκομματικών αντιδράσεων που ήδη έχουν αρχίσει στον ΣΥΡΙΖΑ.

Πέρα από τον Κώστα Λαπαβίτσα που ζητά ρήξη με τους δανειστές και επιστροφή στη δραχμή για να έρθει, όπως είπε, η ανάπτυξη μέσα σε λίγους μήνες, αντίθετη με τη συμφωνία βάσει της πρότασης Γιούνκερ τάσσεται και η Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Η τάση καταγράφεται και αυτή τη φορά μέσω του iskra.gr. Εκεί ανέβηκε τα ξημερώματα κείμενο που υπογράφει ο Θανάσης Μπρούσκος με τίτλο: "Σχέδια για άνευ όρων υποταγή της χώρας ετοιμάζουν οι δανειστές".


"Ετοιμάζουν τελεσίγραφα του τύπου «ή αυτό ή τίποτα! Στοίχημα για την κυβέρνηση η αταλάντευτη εφαρμογή του ριζοσπαστικού της προγράμματος", αναφέρει ο υπότιτλος.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο, οι δανειστές στοχεύουν στο να οδηγήσουν την ελληνική οικονομία σε πλήρη χρηματοδοτική ασφυξία, αξιώνοντας μια άνευ όρων υποταγή της κυβέρνησης στα νεοφιλελεύθερα κελεύσματα και στην εφαρμογή αντιλαϊκών μνημονιακών μέτρων".

Η Αριστερή Πλατφόρμα είναι για άλλη μια φορά ξεκάθαρη: οι κόκκινες γραμμές δεν πρέπει να παραβιαστούν. "Μια συμφωνία με τους «θεσμούς» ή θα είναι συμβατή με το κυβερνητικό πρόγραμμα ή δεν μπορεί να υπάρξει και σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα υπάρξει!", καταλήγει το κείμενο.

1 σχόλιο:

  1. ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΟΤΙ ΕΚΕΙ ΜΑΣ ΠΑΝΕ,ΕΣΕΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΦΕΥΓΟΥΝ ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ,ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ...ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΠΑΡΑΝΟΜΑΣΤΗ. ΚΑΙ ΦΟΒΑΜΑΙ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News