Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Τσίπρας: «Είναι μύθος πως ξεχάσαμε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης - Δεν δεχόμαστε εξευτελιστικούς όρους»

Δεν δεχόμαστε εξευτελιστικούς όρους

Ξεκίνησε πριν από λίγο η κρισιμότατη ομιλία του Πρωθυπουργού στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ με δύο σοβαρότατα μηνύματα. Ένα προς το εσωτερικό του κόμματος, πως δηλαδή η συντριπτική πλειοψηφία του λαού θέλει συμφωνία και ένα προς το εξωτερικό.

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε επίθεση προς τους δανειστές για την διακοπή της χρηματοδότησης ενώ ξεκαθάρισε πως δεν θα κάνει καμία υποχώρηση στις παράλογες απαιτήσεις σε ΦΠΑ, εργασιακά και ασφαλιστικό.

Αλλάξαμε τη συμφωνία της κυβέρνησης Σαμαρά δήλωσε ο Α. Τσίπρας που στάθηκε ιδίως στην μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα, και στις συντάξεις. Όπως είπε χαρακτηριστικά ''δεν αποδεχόμαστε περικοπές συντάξεων, αλλά για να συνεννοηθούμε μεταξύ μας αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα στο ασφαλιστικό'', ανοίγοντας έτσι παράθυρο για αλλαγές αφου όμως προηγηθεί αναλογιστική μελέτη.


Ο Α. Τσίπρας περιέγραψε τους στόχους του για τη συμφωνία:

- Χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα

- Μεταφορά βαρών στους πλούσιους

- Όχι νέες περικοπές μισθών και συνάξεων

- Γενναίο επενδυτικό πακέτο ιδίως στις υποδομές

Για επίθεση στα μέσα της διαπλοκής έκανε λόγο ο Πρωθυπουργός, που στάθηκε ιδιαίτερα στις τηλεοπτικές άδειες και στους πλούσιους ολιγάρχες που φοροδιαφεύγουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News