Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Φόβοι για περισσότερους από 700 νεκρούς σε ναυάγιο δουλεμπορικού ανοιχτά της Λαμπεντούζα

Αν επιβεβαιωθεί θα πρόκειται για τη χειρότερη ναυτική τραγωδία στη νότια Μεσόγειο

Υγρός τάφος για εκατοντάδες ψυχές έγινε για άλλη μια φορά η Μεσόγειος. Ακόμη ένα ναυάγιο στα ανοιχτά της Λαμπεντούζα, όπου κατευθύνονταν εκατοντάδες μετανάστες από τη Βόρεια Αφρική, κόστισε τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους.

Η εφημερίδα Times of Malta αναφέρει πως υπάρχουν φόβοι ότι στο νέο ναυάγιο δουλεμπορικού έχουν χάσει τη ζωή τους σχεδόν 700 μετανάστες. Άνθρωποι που ήθελαν απλά να γλιτώσουν από τη φτώχεια ή τον πόλεμο και να ψάξουν μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη.

Το δουλεμπορικό που τους μετέφερε ναυάγησε τα ανοικτά των λιβυκών ακτών, 180 χιλιόμετρα νότια της Λαμπεντούζα.Σύμφωνα με την εφημερίδα, 28 μετανάστες έχουν διασωθεί.


Όπως αναφέρει το δημοσίευμα των Times of Malta, περίπου τα μεσάνυχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή, οι μετανάστες κινήθηκαν μαζικά στη μια πλευρά του πλοιαρίου, ανατρέποντάς το με συνέπεια να βρεθούν στη θάλασσα. Φοβήθηκαν και μετακινήθηκαν γιατί είδαν πως πλησίαζε ένα εμπορικό πλοίο και φοβήθηκαν.

Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετέχει το ιταλικό λιμενικό και σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού, είπε αξιωματούχος του ΟΗΕ.

Αν επιβεβαιωθεί, η τραγωδία αυτή θα είναι η χειρότερη που έχει σημειωθεί ποτέ στη νότια Μεσόγειο και θα ανεβάσει τον αριθμό των νεκρών μεταναστών από την αρχή του χρόνου σε 1.500.

«Προς το παρόν φοβόμαστε ότι πρόκειται για μια τραγωδία τεράστιων διαστάσεων», σχολίασε η Καρλότα Σάμι εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) μιλώντας στο ιταλικό τηλεοπτικό δίκτυο SkyTG24.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ και Times of Malta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News