Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Σχεδιάζουν πρόγραμμα «υιοθεσίας» 2.238 προσφύγων - Τους νοικιάζουν διαμερίσματα για να μείνουν

«Το ΥΠΕΣ επιθυμεί να εφαρμόσει μια πολιτική όπου ούτε θα ''φυτρώνουν'' τεράστιες δομές εν μια νυκτί χωρίς καμία διαβούλευση με την τοπική κοινωνία ούτε θα αφήνονται οι μετανάστες άστεγοι στα κέντρα των πόλεων, με ότι αυτό συνεπάγεται για το αίσθημα ασφάλειας και την ασφάλεια των ίδιων και των κατοίκων»

Μπορεί η ίδια η αναπληρώτρια υπουργός Μετανάστευσης Τασία Χριστοδουλοπούλου να μην έχει αποκαλύψει λεπτομέρειες του σχεδίου της για τους μετανάστες, ωστόσο, η πολιτική που θα ακολουθήσει το υπουργείο σκιαγραφείται πλήρως σε επιστολή που εστάλη στις 18 Απριλίου προς τους επικεφαλής των περιφερειών τςη χώρας.

Μέσω αυτής το υπουργείο Μετανάστευσης προτείνει την «υιοθέτηση» 2.238 παράνομων μεταναστών μέχρι το 2020, με εγκατάστασή τους σε «αυτόνομα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα», «την παροχή ειδών ένδυσης και υπόδησης», «τη χορήγηση μηνιαίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών με τα μαζικά μέσα μεταφοράς» και «την ένταξη των επωφελούμενων σε προγράμματα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας υλοποιούμενα από φορείς της κοινωνίας των πολιτών και της τοπικής αυτοδιοίκησης».
Ο χρόνος έναρξης του προγράμματος προσδιορίζεται στην επιστολή ως «σύντομα», ενώ σε αυτή υπολογίζεται και το κόστος που θα έχει το εν λόγω πρόγραμμα. Οπως σημειώνει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής μέσω του ΕΣΠΑ υπολογίζεται ότι την περίοδο 2014-2020 θα εκταμιευθούν 49 εκατ. ευρώ ή 22.082 ανά θέση και συμβουλεύει τις Περιφέρειες ότι κάθε μια μπορεί να προσφέρει «το 6% του συνολικού πιστωμένου προϋπολογισμού» παραθέτοντας και σχετικό πίνακα.

Αίσθηση, πάντως, προκαλεί το γεγονός ότι η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής για να δικαιολογήσει το κόστος του προγράμματος δεν διστάζει να συγκρίνει τα λεφτά που θα δοθούν κατ' άτομο (11 ευρώ) με αυτό του επιδόματος ανεργίας.

Επίσης αίσθηση, όμως, προκαλεί και το γεγονός ότι η κυρία Χριστοδουλοπούλου ουσιαστικά, μέσα από αυτό το έγγραφο αυτοακυρώνει τη μέχρι σήμερα τακτική μεταφοράς των μεταναστών στα κέντρα των πόλεων της ηπειρωτικής Ελλάδας, αφού παραδέχεται ότι υπάρχει θέμα ασφαλείας. «Το ΥΠΕΣ επιθυμεί να εφαρμόσει μια πολιτική όπου ούτε θα ''φυτρώνουν'' τεράστιες δομές εν μια νυκτί χωρίς καμία διαβούλευση με την τοπική κοινωνία ούτε θα αφήνονται οι μετανάστες άστεγοι στα κέντρα των πόλεων, με ότι αυτό συνεπάγεται για το αίσθημα ασφάλειας και την ασφάλεια των ίδιων και των κατοίκων», αναφέρει χαρακτηριστικά.



6 σχόλια:

  1. Καμιά 10ρια ο Τσίπρας, ο Μητρόπουλος, ο Σιφακης η Τζάκρη να τους μοιράσουν σπίτια τους να γίνει η δουλειά
    Μονο μην τους φέρουν
    Γιατί θα καεί το πελεκουδι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΚΙΑΖΟΥΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΧΕΣΜΕΝΟΥΣ;ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ΠΟΤΕ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ανθελληνική κυβέρνηση καλα κρατει,εδω χιλιαδες Ελληνες πεινανε και αυτοι σκέφτονται τους παρανομους λαθρομεταναστες,,αυτο ειναι ρατσισμος κατα των Ελλήνων κύριοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν σας συγκινεί τίποτα μωρέ, από τους ανθρώπους και την απελπισία τους; Τίποτα; Αυτοί φταίνε που έγιναν πρόσφυγες;
    Να τα βάλεις με τα αφεντικά σου, τους πολιτισμένους της Δύσης, που ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ από αυτή την τραγωδία που οι ίδιοι δημιουργούς με τις πολιτικές τους και για τα κέρδη και την ισχύ τους!
    Να τα βάλεις με τα αφεντικά σου και για το γεγονός ότι σε υποχεώνουν να βιώνεις και να υποστείς τις συνέπειες των επιλογων τους που δημιουργούν τις καραβιές απελπισμένων, χωρίς να νοιαζονται αν μπορεις! Να σου θυμήσω το παιδάκι από τη Συρία που σήκσε τα χεράκια του ψυλά, νομίζοντας τον τηλεφακο του δημοσιογράφου όπλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΣΥΓΚΙΝΟΥΝ ΟΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΞΙΣΤΟΡΙΣΕΣ ΑΛΛΑ,ΠΡΩΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΜΑΣ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΣ ΣΩΣΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ .ΦΙΛΕΣΠΛΑΧΝΕ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΗ ΕΣΥ!! ΠΟΥ ΟΙΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ!!! ΤΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΜΑΣ ΠΡΩΤΑ.ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΟΙ ΣΩΣΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΕΚΤΟΣ ΤΟΝ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ ΕΛΛΗΝΑ .ΕΜΕΙΣ ΠΝΙΓΟΜΑΣΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΕ ΔΟΛΟΦΩΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΑΣ. ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΥΓΚΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΜΩΡΕ ΠΑΤΡΙΩΤΗ!!!

      Διαγραφή
  5. Ο οίκος σου, φίλε, δεν μπορεί να φροντιστεί αν δεν ατιμετωπιστούν αυτά τα φαινόμενα στις αιτίες τους: Αυτό δεν μπορείς να καταλάβεις και γι αυτό σε βρίσκουν και πάντα πρόθυμο εργαλείο της "ιδεολογίας' τους. Αναπαράγεις ό,τι τους βοηθά να συνεχίζουν να λειτουργούν όπως λειτουργούν και να κερδίζουν! Ο πλανήτης είναι ένα μεγάλο χωριό. όταν συμβαίνουν στη γειτονιά σου και λες μόνο "καλά που δεν είμαι εγώ στη θέση τους, δεν πάνε να πνιγούν" το σπίτι σου εσύ το υποθηκεύεις! Γιατί θα σε χρησιμοποιήσουν όπως και το κάνουν, ποντάροντας και στον φόβο σου, για να αντιμετωπίζεις τις συνέπειες των πράξεών τους χωρίς να φαίνονται οι ευθύνες τους. Είναι σαν να λες φταίνε οι ίδιοι που προσφυγοποιούνται και το κάνουν ως ..εναλλακτικό τουρισμό! Ε ρε άνθρωποι! Φτάνει το κοίταγμα του αφαλού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News