Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

«Ο δικός μου Μακιαβέλι»

Γράφει η Ιωάννα Προδρομίδου, Πολιτισμολόγος

Σας καταθέτω σκέψεις για τον «Μακιαβέλι» που όλοι μας έχουμε συναντήσει ή θα συναντήσουμε κάποια στιγμή στην ζωή μας… για τον δικό μου «Μακιαβέλι»……

• Ο «Μακιαβέλι» στην πραγματικότητα δεν νοιάζεται για κανέναν… γιατί είναι εγκλωβισμένος στον δικό του κόσμο.... με τους δικούς του φόβους… έτσι τοποθετεί τα πρόσωπα όχι σε σχέση με την αξία τους, αλλά σε σχέση με το φόβο του…


• Ο «Μακιαβέλι» όταν βρίσκεται αντιμέτωπος με έντονα συναισθήματα πανικοβάλλεται και είναι ανίκανος να τα διαχειριστεί γιατί αισθάνεται εξαιρετικά ευάλωτος…. Όταν «αισθάνεται» πνίγεται, κινδυνεύει, φοβάται…. και όποιος φοβάται χάνει…. γιατί ο έρωτας δεν είναι δικαστική παράσταση, είναι ελεύθερη πτώση χωρίς δίχτυ ασφαλείας, είναι ναρκοπέδιο για γενναίους….

• Ο «Μακιαβέλι» είναι άψογος επαγγελματίας στα λόγια και ερασιτέχνης στον έρωτα. Η διαχείριση εντυπώσεων είναι η ειδικότητα του… όμως δεν βλέπει τον έρωτα όπως είναι, άλλα όπως είναι ο ίδιος…. συναισθηματικά ανάπηρος….

• Ο «Μακιαβέλι» όταν σε χρεώνει για κάτι, κάνει προβολή της «αναπηρίας» του…. Πίσω από κάθε παράλογη συμπεριφορά του που δεν εξηγείται .…κρύβεται η αδυναμία του… κρύβεται το αποκύημα του αρρωστημένου εγκεφαλικού του λαβύρινθου που είναι ανίκανος να διαχειριστεί….

• Ο «Μακιαβέλι» ποτέ δεν ξέρεις τι σκέφτεται… τι σχεδιάζει… το παρασκήνιο είναι το βασίλειο του.. Δεν λέει ψέματα….. Απλώς δεν λέει όλη την αλήθεια… έχει επιλεκτική μνήμη και κρίση…. Είναι expert στο να γυρνάει τα πάντα υπέρ του, γιατί σκέφτεται ανάποδα… εκτός από το βαθύ συναίσθημα…. Εκεί πνίγεται…

• Ο «Μακιαβέλι» περιβάλλεται πάντα από «κοντούς» ανθρώπους για να φαντάζει ο ίδιος τεράστιος, πανέξυπνος και να αισθάνεται ασφαλής… διότι δεν θεωρεί ότι τον αξίζει αυτό που έψαχνε (ειλικρίνεια, έρωτα, αγάπη) και του δόθηκε απλόχερα … για αυτό και το κατακρεουργεί με μανία…

• Ο «Μακιαβέλι» είναι ευθυνόφοβος… προτιμάει πάντα ένα διακοσμητικό συμβουλευτικό ρόλο, χωρίς ευθύνες και ρίσκο…. Είναι φυγόπονος και αποφεύγει καταστάσεις που καίνε με κάθε τρόπο….

• Ο «Μακιαβέλι» είναι χαρισματικός στην επικοινωνία. Διαδίδει παντού τις ηθικές αξίες αλλά δεν τις εφαρμόζει ποτέ ο ίδιος…. το δίδαγμά του είναι η ασυνέπεια λόγων και πράξεων καθώς και η επιλεκτική εντιμότητα…..

• Ο «Μακιαβέλι» υποφέρει από την πραγματικότητα, γιατί ο ίδιος είναι μια αποτυχημένη πραγματικότητα….. Γιατί όσο ψηλότερα πετάς, τόσο μικρότερος φαίνεσαι στον «Μακιαβέλι» που δεν μπορεί να πετάξει…..

Μην μπεις στην διαδικασία ποτέ να καταλάβεις έναν «Μακιαβέλι» γιατί είναι σαν να μπαίνεις σε ένα λαβύρινθο με απόλυτο σκοτάδι……

Προδρομίδου Ιωάννα
Πολιτισμολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News