Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Δήμος Αλμωπίας: Συνεχίζεται ο ανοιχτός διάλογος για την αυτοδιαχείριση στην άρδευση

Ο κεντρικός άξονας της πρότασης

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία των λαϊκών συνελεύσεων σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Αλμωπίας, σχετικά με την επικείμενη αυτοδιαχείριση στην άρδευση.

Κλιμάκιο του Δήμου, με επικεφαλής τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Γιώργο Τσιμτσιρίδη, βρίσκεται σε συνεχής διαβουλεύσεις, με στόχο την ενημέρωση για το νέο μοντέλο που προτίθεται να εισάγει η Δημοτική Αρχή στις τοπικές κοινωνίες, ενώ ταυτόχρονο ακούγονται και πολλές διαφορετικές προτάσεις που πάνε ένα βήμα παραπέρα το διάλογο.

Ο κεντρικός άξονας της πρότασης

Η πρόταση της Δημοτικής Αρχής, την οποία εισηγήθηκε ο κ. Τσιμτσιρίδης ως αρμόδιος Αντιδήμαρχος, περιλαμβάνει την παραχώρηση των αρδευτικών γεωτρήσεων σε ιδιώτες.

Ο Αντιδήμαρχος πρότεινε να συσταθούν Αστικές Μη Κερδοσκοπικές Εταιρίες οι οποίες θα έχουν το δικό τους Δ.Σ. και θα διαχειρίζονται τις τύχες των τοπικών κοινωνιών.

Όπως είπε ο κ. Τσιμτσιρίδης, τα καταστατικά θα αναφέρουν αναλυτικά τον τρόπο λειτουργίας των γεωτρήσεων, ενώ με αυτό το μοντέλο θα μειωθούν σημαντικά τα κόστη τα οποία δεν θα επιβαρύνουν τον Δήμο όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα, αλλά την κάθε Εταιρία ξεχωριστά.

Ο κ. Τσιμτσιρίδης ξεκαθάρισε εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής ότι η συγκεκριμένη διαδικασία υπάρχει πρόθεση να ξεκινήσει πιλοτικά από Τοπικές Κοινότητες οι οποίες έχουν εκφράσει την επιθυμία να ενημερωθούν εκτενώς για το πρόγραμμα, έχοντας βέβαια και όποια άλλη Τοπική Κοινότητα το επιθυμεί τη δυνατότητα να πράξει κάτι αντίστοιχο.

Τα πρώτα μηνύματα

Θετικές είναι οι πρώτες αντιδράσεις σε χωριά όπως η Πολυκάρπη, η Όρμα, το Μοναστηράκι, ο Μεγαπλάτανος, η Ίδα, ενώ σήμερα Πέμπτη σειρά έχουν οι Πρόμαχοι στους οποίους θα πραγματοποιηθεί λαϊκή συνέλευση.

Από την άλλη, υπάρχουν και έντονες αντιρρήσεις από άλλες Τοπικές Κοινότητες.

Μόνο το 10% πληρώνει τις οφειλές του

Όπως έγινε γνωστό, αυτή τη στιγμή μόνο το 10% των αγροτών είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους και οι υπόλοιποι δεν πληρώνουν τις οφειλές τους.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι πέρα από τους συμπολίτες μας που αντικειμενικά δεν δύνανται να ανταποκριθούν στις οικονομικές υποχρεώσεις τους λόγω σοβαρών δυσκολιών, υπάρχουν και οι γνωστοί «μπαταχτσήδες» οι οποίοι τα προηγούμενα χρόνια εκμεταλλευόμενοι τη γενικότερη κρίση δημιούργησαν ένα δικό τους απαράδεκτο καθεστώς με την ανοχή πάντοτε των Δημοτικών Αρχών, φτάνοντας να οφείλουν υπέρογκα ποσά και να συνεχίζουν να ποτίζουν ανενόχλητοι.

Μάλιστα, πολλοί απ’ αυτούς είναι… πρώτοι όταν έρχεται η ώρα να διαμαρτυρηθούν για παραλείψεις της Πολιτείας.

8 σχόλια:

  1. ΘΑ ΔΩΣΕΤΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ; ; ;
    ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ ; ; ;
    ΄Η ΜΗΠΩΣ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ ΣΑΣ ; ; ;
    ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΜΠΟΥΝ, ΑΡΑΓΕ, ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΦΥΛΑΚΗ ; ; ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλύτερα να μην γράφεται έτσι" σε ιδιώτες", καλύτερα να λέγεται και να γράφεται ότι παραχωρείται η διαχείριση στους χρήστες

      Διαγραφή
  2. Μήπως να δώσουν καθ τούς δρόμους σε ιδιώτες να κλείσει καμιά τρύπα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η παράνοια δεν έχει τέλος. Εκλειναν σήμερα με βροχή τρύπες. Κάποιες, μην φανταστείτε τίποτα σπουδαίο, αλλά με βροχή. Μοναδικό!!!!!
      Ρε σεις πρόκειται για μανία των Αριδαιωτών αιρετών, την βρίσκουν με την βροχή. Δεν εξηγείτε αλλιώς.
      Η κατάσταση σε όλη την πόλη τραγική, με φονικές λακούβες. Εχουμε σακατέψει τα αυτοκίνητα. Έλεος. Ο δήμαρχος με τι όχημα κυκλοφορεί στην πόλη και στα χωριά; Δεν πέφτει στις λακούβες;
      Κάντε τα αυτονόητα. Και όταν λέμε τα αυτονόητα, εννοείτε ότι πρέπει να φτιάξει ο καιρός. Αλλά μέχρι τότε, έχετε προνοήσει να έχετε τα απαραίτητα κονδύλια γραμμένα στον προυπολογισμό σας; Ή μήπως πρώτα θα φτιάξει ο καιρός, μετά θα γίνει το κονδύλι, μετά η μελέτη, μετά ο διαγωνισμός και μετά θα αρχίσουν τα φθινοπωρινά πρωτοβρόχια.

      Διαγραφή
  3. ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΑ .Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΗ ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ.Η ΑΡΔΕΥΣΗ ΤΟ ΙΔΙΟ .Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ.ΜΠΟΡΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΤΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΝΕΣΤΑΙ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ο τσιμτσιρδης δεν εχει χωραφια δεν ασχολειται με τη γεωργια και θελει να κανει ιδιωτκια αρδευτικα , ειναι δυνατον? που να βρουν ακρη στα χωρια, γτ ε ρωτησε ο δημαρχος εναν αγροτη να του πει πως ειναι τα πραματα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. den ginetai na plhrwnoume 8-9 eurw thn wra gia na potizoume kai nero na to sprwxneis me to zori na potiseis.autous pou den plhrwnoun mhn tous dinetai nero na potisoun.kai na kanetai duktia oxi to xwrafi na einai panw apo 2-3 xiliometra me thn pwmona aulakia 200 xronia pisw.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News