Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Σαμαράς: «Το όραμα του Καραμανλή δεν θα το διακόψει κανένας» (ΒΙΝΤΕΟ)

Σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ: "Θυμίζουν κατάληψη σε αμφιθέατρο γυμνασίου"

"Την Κυριακή συγκρούονται δύο κόσμοι, διαλέξτε σε ποιον θα ζήσετε", διαμήνυσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς από τη Θεσσαλονίκη, καλώντας τους ψηφοφόρους του μετριοπαθούς κέντρου, της κεντροαριστεράς, τους νοικοκυραίους, τους αναποφάσιστους, όλους τους πολίτες πέραν και πάνω από κομματικές γραμμές να φτάσουν στην κάλπη και να κάνουν “το καθήκον τους έναντι της Ιστορίας”.

"Όχι σε μετεμφυλιακά πάθη"

Μετά τις απανωτές "δεξιές στροφές" όλης της προηγούμενης διακυβέρνησης, αλλά και της πρώτης φάσης της προεκλογικής εκστρατείας και ενώ πριν δύο ημέρες οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας Μάκη Βορίδη “δε θα παραδώσουμε τη χώρα στην αριστερά” είχαν προκαλέσει συζητήσεις και αντιδράσεις, ο κ. Σαμαράς είπε σήμερα “όχι σε τριτοκοσμικές χίμαιρες, όχι σε μετεμφυλιακά πάθη” και δήλωσε: “Είμαστε οι περισσότεροι.

Είμαστε αυτοί που αγαπάμε την Ελλάδα, όχι αυτοί που θέλουμε να εκδικηθούμε. Είμαστε η παράταξη που θέλουμε να ενώσουμε, όχι να ξεκαθαρίσουμε παλιούς λογαριασμούς”.


Με τον τρόπο αυτό έστειλε και ένα μήνυμα κατά της “εκδικητικής” προς την κυβέρνηση ψήφου, ζητώντας ουσιαστικά από τους απογοητευμένους ψηφοφόρους να ψηφίσουν αρνητικά όχι κατά της Ν.Δ αλλά κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Τόνισε επίσης ότι σημασία δεν έχει ποιο είναι τρίτο, τέταρτο ή πέμπτο κόμμα, αλλά ποιο είναι πρώτο έστω και με μία ψήφο, που μπορεί να κρίνει εάν τη Δευτέρα θα υπάρχει κυβέρνηση φιλοευρωπαϊκή ή ακυβερνησία και απομόνωση από την Ευρώπη.

Εξαπέλυσε πάντως ιδιαίτερα σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, με ρητορική που θύμιζε την αντιμνημονιακή του περίοδο, καθώς υποστήριξε πως μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει ή χρεοκοπία ή νέο μνημόνιο “πάνω που θα βγαίναμε από τα μνημόνια”.

Αναφορά σε Καραμανλή παρουσία του... Καραμανλή

Ακόμη, επανέφερε την ατζέντα της ασφάλειας και καθώς μιλούσε στην “έδρα” του καραμανλισμού, ξεκίνησε με επίκληση στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, ενώ την ομιλία παρακολουθούσε ο Κώστας Καραμανλής.

Η (σύντομη) χειραψία του κ. Σαμαρά με τον πρώην πρωθυπουργό προβλήθηκε ιδιαίτερα, καθώς το Μαξίμου αρέσκεται να χρησιμοποιεί την απήχηση που ακόμη έχει ο κ. Καραμανλής σε μεγάλο τμήμα της ευρύτερης κεντροδεξιάς. Γαλάζιες πηγές έκαναν επίσης λόγο για 5.000 άτομα στην ομιλία, με μεγάλη συμμετοχή της ΟΝΝΕΔ.

Η μείωση της φορολογίας

Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε τις δικές του υποσχέσεις για μείωση της φορολογίας και την καταγγελία περί διπλής απάτης από τον ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά στο κούρεμα του χρέους και τη φορολόγηση της μεσαίας τάξης.

“Δεν μπορούν εκείνοι να μιλάνε για ελπίδα. Τα λεφτά υπάρχουν μας τα έχουν πει κι άλλοι. Μας τα παν κι άλλοι. Μας είπαν για πιστόλι στο τραπέζι και πήγαν και υπέγραψαν μνημόνιο”, είπε.

Υποστήριξε ότι “κι εμείς σκληρή κριτική κάναμε, αλλά δεν τους βρίσαμε ποτέ. Προσπαθούν να το παίξουν ηγετικά, αλλά τους βγαίνει συμπεριφορά κατάληψης αμφιθεάτρου στο γυμνάσιο ούτε καν στο πανεπιστήμιο”.

Σχολίασε επίσης ότι αυτό που είπε ο κ.Τσίπρας στη Ρόδο ούτε στα γήπεδα δε λέγεται και πρόσθεσε: “Αυτό ειναι το ήθος και η αλαζονεία τους. Σκεφτείτε κιόλας να μας κυβερνούσαν, αλλά τη Δευτέρα η Ελλάδα θα είναι γαλάζια”.

Επανέφερε, τέλος, την ατζέντα της ασφάλειας λέγοντας χαρακτηριστικά και με ειρωνεία: “Εάν τύχει οπλισμένος Ξηρός να πέσει πάνω σε αστυνομικό τι να κάνουμε, ο ένας ήταν οπλισμένος κι ο άλλος άοπλος”.



---
Πηγή: newsit.gr

3 σχόλια:

  1. Ο Κωστάκης εκτός από όρεξη είχε και όραμα; Δεν το καταλάβαμε !
    Ίσως το έλεγε μόνο στον Ζαχόπουλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αισθανομαι πολυ αγαπη απ ολους σας.Μακαρι οι τρεις ημερες που μενουν ως τις εκλογες να μου φανουν ατελειοτες.Κ.Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News