Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

«Η βία σκοτώνει το ποδόσφαιρο», Γράφει ο Γιώργος Μπίνος

Γράφει ο Γιώργος Μπίνος

Δυστυχώς ολοένα και πιο συχνά βλέπουμε φαινόμενα βίας στα γήπεδα της Πέλλας, κάτι που είναι καταδικαστέο από του φίλους – θιασώτες του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

Μπορεί να υπάρχουν αμοιβές προς παίκτες και προπονητές στα όρια της σημερινής κατάστασης, όμως όπως και να έχει η κατάσταση είναι όλοι ερασιτέχνες και έτσι θα πρέπει να βλέπουμε τα τοπικά πρωταθλήματα και όχι σαν να παίζουμε για συμφέροντα εκατομμυρίων.

Λάθη γίνονταν παλιότερα, γίνονται και τώρα και θα συνεχίσουν να γίνονται, ωστόσο υπάρχουν άλλοι τρόποι για αντιμετωπίσουν αυτά τα κρούσματα και όχι με τη βία.

Γι’ αυτό θα πρέπει οι παράγοντες και οι φίλοι – υποστηρικτές των ομάδων να περάσουν στο μυαλό τους ότι ποτέ δεν υπάρχουν οφέλη από τέτοιου είδους ενέργειες, παρά μόνο ζημία γίνεται στα σωματεία.

Είναι κοινό μυστικό άλλωστε πως οι υπαίτιοι των επεισοδίων την επόμενη ημέρα έχουν μετανιώσει για τις πράξεις βίας όπου ήταν παρόντες.

Θα πρέπει λοιπόν όλοι να δείξουν κατανόηση και επιείκεια στα νέα παιδιά που αποφάσισαν να ασχοληθούν με τη διαιτησία και είναι λογικό τα όποια λάθη κάνουν να είναι ανθρώπινα.

Βασική προϋπόθεση βέβαια είναι να μην ασκείται η γνωστή πίεση από παίκτες εντός αγωνιστικού χώρου, αλλά και από τους πάγκους, αμφισβητώντας κάθε απόφασή τους.

Φυσικά θα πρέπει να υπάρχουν απαιτήσεις από τους πιο έμπειρους διαιτητές που δεν δικαιολογούνται λάθη που κρίνουν την έκβαση ενός αγώνα, ενώ, συν τοις άλλοις, θα πρέπει να βοηθούν τους νεώτερους συναδέλφους τους.

Οι περισσότερο παράγοντες μπορούν να καταλάβουν πότε γίνονται απλά λάθη και πότε εσκεμμένα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως θα πρέπει να διατηρούν την ψυχραιμία τους και, με κόσμια συμπεριφορά, να διεκδικούν το δίκιο τους, εκφράζοντας τα όποια παράπονά τους προς τους αρμόδιους.

Είναι γνωστό, ότι αρκετές ομάδες κρούσματα βίας τα πλήρωσαν ακριβά, φτάνοντας ουσιαστικά μέχρι τον αφανισμό τους, αφού οι τιμωρίες είναι δυσβάσταχτες.

Η βία σκοτώνει το ποδόσφαιρο, όλοι το γνωρίζουμε, αλλά δυστυχώς δεν κάνουμε τίποτα για να το προστατέψουμε από κάποιους τύπους που θέλουν να εφαρμόσουν τους δικούς τους νόμους.

Οι νίκες έχουν αξία όταν έρχονται δίκαια και καθαρά και όχι με κάλπικο τρόπο.

Γράφει ο Γιώργος Μπίνος
 

10 σχόλια:

  1. ΑΓΑΠΗΤΕ Κ ΜΠΙΝΟ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΑΙΤΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΕΤΙΤΕΣ ΤΟΥΣ ΑΣΚΟΥΝ ΨΙΧΟΛΟΓΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΔΕΡΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΘΗΜΕΝΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΓΛΥΦΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΟΥΣ ΔΕΡΝΟΥΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΝ ΤΟ ΑΝΕΒΑΣΕΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. στην Α1 έχουν μαντρώσει, ή παγιδευτεί (οπως θελετε πέστε το) περισσότερα θηρία απ όσα χωράει το κλουβί.Λογικές οπότε όλες οι συγκρούσεις.Πότε θα καταλαβουμε όλοι ότι με λαβωμένα θηρία στο κλουβί του τοπικού θα τρωγόμαστε μεταξυ μας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αναφερετε παρακαλώ μια ομαδα που λογω τιμωριας αφανιστηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τοπικο 2 ταχυτητων υπάρχει. Η Α1 είναι επαγγελματική κατηγορία.Οι μισές ομαδες Γ εθνικη δεν πληρωνουν και πληρωνουν στην Α1 για να σωθούν? σ αυτο το σημείο είναι το πρόβλημα.Στις πιο κατω κατηγοριες μαλωνουν απο άγνοια κανόνων.Απλά πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κατά την προσωπική μου άποψη την μεγαλύτερη ευθύνη έχει το Δ.Σ. της ΕΠΣ. Αυτοί άφησαν να αφανιστούν ομάδες με ιστορία. Αυτοί παίρνουν αποφάσεις ότι νάναι. Πρόσφατα στον αγώνα Εξαπλατάνου-Εδεσσαικού στο 85¨ ενώ το σκόρ ήταν 2-2 μπήκανε παράγοντες και χτύπησαν τους παίκτες του Εδεσσαικού. Μετά από 20¨ λεπτά ο διαιτητής μπήκε στο γήπεδο σφύριξε έναρξη και αμέσως ξανα σφύριξε λήξη, χωρίς να παιχτεί το υπόλοιπο του αγώνα. Η ΕΠΣ απέρριψε την ένσταση του Εδεσσαικού. Μετά εξέδωσε άλλη απόφαση (ΠΑΡΑΛΟΓΗ) με την οποία τιμωρεί και τις δύο ομάδες. Η αφαίρεση 3 βαθμών από την Δόξα είναι εξοντωτική. Το σωστό είναι να χάσει μόνο τον εν λόγω αγώνα, δηλαδή 1 βαθμό και αυτό νομίζω ότι ζήτησε και ο Εδεσσαικός. Με την ίδια απόφαση τιμωρείται και ο Εδεσσαικός αφού ήταν και δαρμένος και γ.... (που λέει ο λαός). Ρε ανεγκέφαλοι με υπαιτιότητα της τοπικής ομάδας, δεν είχε την ευκαιρία και την δυνατότητα ο Εδεσσαικός, στο υπόλοιπο του αγώνα (αν παίζονταν κανονικά), να πετύχει τέρμα και να κερδίσει τον αγώνα, γεγονός που καταδεικνύει ότι αλλοιώθηκε το αποτέλεσμα, σε βάρος του. Πιό παράλογη απόφαση, η ΕΠΣ δεν θα μπορούσε να πάρει. Προσωπικά συστήνω στο Δ.Σ. του Εδεσσαικού να υποβάλλει νέα ένσταση ή να απευθυνθεί στην ΕΠΟ για την αποκατάσταση της αδικίας που του γίνεταιτμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εδώ υπάρχουν παράγοντες με προβλήματα με την δικαιοσύνη και ασχολούνται με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο? απαράδεκτο είναι!!!!

      Διαγραφή
  6. κυριε μπινο λετε οτι φταινε παραγοντες στα κρουσματα
    εχεις ρωτησει ποτε κανενα παραγοντα που βαζει καθε εβδομαδα το χερι του βαθια στη τσεπη να πληρωνει τριπλετες και να του ριχνουν και μια κοκκινη με η χωρις λογο σε καθε αγωνιστικη πως τα βγαζει περα
    ειναι λιγοι οσοι ασχολουντε με το ερασιτεχνικο ποδοσφαιρο και το κανουν γιατι ειναι η γκαυλα τους χωρις να εχουν κανενα κερδος παρα μονο ζημια οικονομικη
    αυτος ειναι ο λογος που πρεπει η επς να βλεπει τα πραγματα και απο της 2 πλευρες και στης ποινες που βαζει και στο τι διατητες βγαζει
    ενας παραγοντας εραστης του ερασιτεχνικου ποδοσφαιρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. exei paraginei to kako me toys diatites mono to merokamato skeftonte kai tipota allo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. δεν μπορει καθε ενας που εχει καποιον γνωστο στην ενωση να γινεται διαιτητης και να παιζει με τα νευρα παραγοντων και φιλαθλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. δυστυχως,στο ποδοσφαιρο υπαρχουν και νοημονες ανθρωποι,ρομαντικοι που πιστευουν στο δικαιο,στην ισοτητα,σε παιχνιδι εντος αγωνιστικου χωρου...
    οσο και να ειναι κατακριτεα η βιαιοπραγια,νομιζω πως προκαλειται απο την ιδια την επς...
    αυτη την στιγμη ασχολουνται παραγοντες ζαρακηδες,με λεσχες,με απατεωνιες,με θεσεις προεξεχουσες που λειτουργουν στο παρασκηνιο....
    δυστυχως,ολες οι ομαδες δεν εχουν την ιδια ΄΄δυναμικη΄΄΄,αν μπορουμε να το πουμε ετσι....
    πως να κρατησεις τους πιτσιρικαδες στα γηπεδα με τα εκτροπα που συμβαινουν?
    αν δεν φτιαχτει το ερασιτεχνικο ποδοσφαιρο,ξεχασε το το επαγγελματικο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News