Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Επεισοδιακή συνέντευξη Βαρουφάκη στο BBC: «Σκοτώθηκε» με τη δημοσιογράφο (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο υπουργός Οικονομικών τάχθηκε υπέρ της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού του Πειραιά

Ο κακός χαμός έγινε σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Γιάννης Βαρουφάκης στην εκπομπή Newsnight του BBC2, καθώς... σκοτώθηκε με την οικοδέσποινα Emily Maitlis, την οποία κατηγορήσε ότι τον διακόπτει συνέχεια "αγενώς", ενώ επιτέθηκε και στους ρεπόρτερ του βρετανικού καναλιού ότι μετέφεραν ανακριβές ρεπορτάζ από την Αθήνα για τη συνάντηση που είχε το απόγευμα της Παρασκευής με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι "είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με το ΔΝΤ, την ΕΕ, την ΕΚΤ και κάθε κράτος μέλος της ΕΕ αλλά η τρόικα έχει δύο επίπεδα: το ένα το θεσμικό με το οποίο είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε και να διαπραγματευτούμε και το δεύτερο των υπαλλήλων που είναι καλοί άνθρωποι και δεν έχω τίποτα μαζί τους αλλά ζητούσαν την εφαρμογή του προγράμματος ελέγχοντας αριθμούς για ένα ανεφάρμοστο πρόγραμμα που δεν παράγει αποτελέσματα".

Ερωτηθείς για τη συνέχιση των δομικών μεταρρυθμίσεων είπε ότι θέλουμε να τις συνεχίσουμε και να τις εμβαθύνουμε.


Όταν ρωτήθηκε για τις ιδιωτικοποιήσεις και συγκεκριμένα για το λιμάνι του Πειραιά ο κ. Βαρουφάκης απάντησε ότι "προσωπικά σας διαβεβαιώνω ότι η συγκεκριμένη ιδιωτικοποίηση (σ.σ. Cosco) έχει την πλήρη στήριξη μου" αν και επισήμανε ότι οι περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις που έχουν γίνει τα τελευταία σήμερα έχουν γίνει αντί πινακίου φακής και τα κέρδη έχουν πάει στη μαύρη τρύπα της αποπληρωμής χρέους.

Η οικοδέσποινα της εκπομπής ρώτησε τον Γιάννη Βαρουφάκη αν εμπιστεύεται τη Γερμανία με τον υπουργό Οικονομικών να απαντά ότι «ναι την εμπιστεύομαι» παραπέμποντας σε παλαιότερο άρθρο του στο οποίο πρέσβευε την άποψη ότι η Ευρώπη έχει ανάγκη από μια ηγεμονική Γερμανία όσον αφορά την οικονομική δραστηριότητα.

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ:

9 σχόλια:

  1. Κλασική δημοσιογράφος του BBC προσπαθεί να βγάλει λαυράκι ακυρώνοντας τα πάντα και επιμένοντας σε μονολεκτικές απαντήσεις ακόμα και για τόσο σοβαρά θέματα. Η δε συμπεριφορά της απέναντι σε υπουργό οικονομικών χώρας είναι τραγική. Δεν μου αρέσει ο Βαρουφάκης ούτε και το στυλ του αλλά σε αυτή την περίπτωση το χειρίστηκε καλά το θέμα και την έβαλε στη θέση της με σοβαρότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Do you see, boys and girls? With one Proficiency certificate a motivated Greek can totally destroy a BBC journalist. Start studying, kids.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΡΕ ΜΠΑΡΟΥΦΑΚΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάλα μας τα λέει. ΕΣΥ ξύδι

      Διαγραφή
    2. ΜΠΑΡΟΥΦΑΣ ΚΑΙ ΑΓΚΑΓΚΑ είσαι εσύ 12:55 που δεν χαμπαριάζεις τι γίνεται, γιαυτό τουμπεκί, είναι καλύτερα πίστεψε με. Αυτός ξέρει τί κάνει και τι λέει. Σε κάθε περίπτωση θα δείξει περί τίνος πρόκειται. Το ότι αντιστέκονται σε κάτι σάπιο και αντιελληνικό-αντιδημοκρατικό-αντιλαικό εμένα με καλύπτει. Πάντως δεν είναι σαν τους προηγούμενους, που ότι τους λέγανε κάνανε και ότι τους δίνανε πιάνανε. αναντούμ?

      Διαγραφή
  4. οταν θα σας μπει ομως να μην κλαιτε συριζακια.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τόσο καιρό μας έμπαινε λίγο λίγο. Μήπως κατέληξες να σου αρέσει.

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News