Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Στον ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζονται για κάλπες: «Τυπικές οι άλλες δύο ψηφοφορίες»

Η «καυτή πατάτα» των συμμαχιών

Δεδομένη θεωρείται πλέον η προσφυγή στις κάλπες από τα υψηλά κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ, πολύ περισσότερο μετά τις καταγγελίες Καμμένου-Χαικάλη για απόπειρα δωροδοκίας του τελευταίου προκειμένου να ψηφίσει θετικά για πρόεδρο, ενώ και το διάγγελμα Σαμαρά,- με ο,τι αυτό συνεπάγεται- δεν έκανε τους παροικούντες την Κουμουνδούρου να... ιδρώσουν.

Τουναντίον, σχολίαζαν πως πρόκειται για ομολογία ήττας, και για ακόμα μια φορά τόνιζαν πως " είναι απολύτως φανερό πως ο πρωθυπουργός επιδιώκει την άμεση εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας για να εφαρμοσθούν όλα εκείνα τα μέτρα που έχει συμφωνήσει με την τρόικα και περιέχονται στο γνωστό mail Χαρδούβελη". Ο Αλέξης Τσίπρας μάλιστα, διεμήνυσε από την Αλεξανδρούπολη πως "αυτές τις ημέρες δεν κρίνεται στη Βουλή η εκλογή προέδρου. Κρίνεται αν θα μπούμε βαθύτερα στο τούνελ".

Σ' αυτό το πλαίσιο, κορυφαίο στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσέθετε με νόημα στο iefimerida.gr πως " οι δυο ψηφοφορίες είναι τυπικές. Όποιες μεθοδεύσεις κι αν γίνουν είναι απίθανο αυτή η Βουλή να εκλέξει Πρόεδρο. Η χώρα οδεύει ολοταχώς σε εκλογές".

Στην πορεία λοιπόν προς τις κάλπες, ο ΣΥΡΙΖΑ έχοντας τη σταθερή δυναμική του πρώτου κόμματος, ζητά από τους ψηφοφόρους "ισχυρή και αδιαμφισβήτητη εντολή διακυβέρνησης" με τους επιτελείς του κόμματος να εξηγούν πως μια αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα έχει λυμένα τα χέρια της.

Η «καυτή πατάτα» των συμμαχιών

Για το επίμαχο θέμα των συμμαχιών αλλά και των ψηφοδελτίων -για τα οποία θα αποφανθεί η Κεντρική Επιτροπή στα τέλη του μήνα-, σαφής ήταν η τοποθέτηση του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΑΥΓΗ ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ «να έχει μόνο τέτοιες συμμαχίες που θα εγγυώνται ότι θα εφαρμοστεί με συνέπεια και σταθερότητα ένας αντιμνημονιακός προοδευτικός προσανατολισμός τον οποίον τόσο πολύ έχει ανάγκη η χώρα". Απέκλεισε οποιαδήποτε συνεργασία με ΠΑΣΟΚ ή ΠΟΤΑΜΙ, ενώ για τη ΔΗΜΑΡ εκτόξευσε "πυρά" λέγοντας πως «και σήμερα ισχυρίζεται ότι τα μνημόνια δεν καταργούνται από το μια μέρα στην άλλη παρ’ότι ψηφίστηκαν σε μια νύχτα».

Σημειωτέον δε, ότι το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ για τους κκ Βουδούρη και Παραστατίδη(που άφηναν υπαινιγμούς για δωροδοκίες βουλευτών που θα ψήφιζαν υπέρ της εκλογής πρόεδρου της Δημοκρατίας) είναι κάκιστο, με στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας να μιλούν με βαρείς χαρακτηρισμούς, λέγοντας μέσω του iefimerida.gr πως είναι το λιγότερο " ανεπιθύμητοι".

Χαϊκάλης... Gate

Με αφορμή την υπόθεση του Παύλου Χαικάλη και τις καταγγελίες που δυναμίτισαν το πολιτικό σκηνικό, οι συνεργάτες του κ. Τσίπρα εξηγούν ότι υπάρχει ένα γεγονός,και η εκδήλωση μια πράξης η οποία δεν είναι απλώς φημολογία, ενώ μια άλλη μερίδα της Κουμουνδούρου θεωρεί πως με πρωτοβουλία της κυβέρνησης αντί να προχωρήσουν σε διαλεύκανση της υπόθεσης καλλιεργούν κλίμα για να στηθεί μια επιχείρηση αστήρικτης εμπλοκής του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, μετά την μεσημεριανή επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει ο Αλέξης Τσίπρας με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στο «Δημήτρειο» Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή», αναμένεται και νέα διευρυμένη συνεδρίαση στην Κουμουνδούρου παρουσία και των ευρωβουλευτών.

---
Πηγή: iefimerida.gr

2 σχόλια:

  1. οι υποψηφιότητες που συζητιούνται στον ΣΥΡΙΖΑ για τον Νομό Πέλλας είναι 1. Θεοδωρίσης Ηλίας, 2. Πασχαλίδης Ονούφριος, 3 Κελεσίδης Παύλος, 4. Σηφάκης Ιωάννης, 5. Μάγγος Μάκης και η έκπληξη είναι ότι η Τζάκρη Θεοδώρα λόγω ισχυρών αντιδράσεων στο νομό Πέλλας, θα είναι υποψήφια στην Ά Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι, Και; Μήπως να ξεφύγουμε λίγο από την ονοματολογία και να ασχοληθούμε πιο ουσιαστικά με την πολιτική αυτή καθ'αυτή;
    Με άλλα λόγια: να έχουμε ξεκαθαρίσει εμείς πρώτα τί πολιτική κατεύθυνση θέλουμε, τί να περιέχει, που να στοχεύει, με τί προτεραιότητες, προς όφελλος ποιών, με τί δομές, ποιός θα έχει την ευθύνη λειτουργίας των δομών και της αξιολόγησης του έργου τους, ποιοί θα τις υλοποιούν και πώς, ποιές θα είναι οι βασικές προτεραιότητες, βασικές υποδομές-πυλώνες κοινωνικής οργάνωσης, τί θεωρούμε κοινωνική πολιτική και πώς, πώς θα υλοποιούνται, τί θα είναι βάση ανάπτυξης, τα μέσα ανάπτυξης(άρα και εργασιακού χάρτη), που θα "πατήσει" η ανάπτυξη και τί θα είναι στον ΕΛΕΓΧΟ και ΕΥΘΥΝΗ του Κράτους-άρα στον έλεγχο των ΠΟΛΙΤΩΝ- και ΟΧΙ στην ΕΠΟΠΤΕΙΑ του. Γιατί, άλλο Εποπτεία Κράτους και άλλο Κρατικός έλεγχος και ευθύνη. Το ένα σημαίνει Ιδιωτικό και το άλλο Δημόσιο (παιδεία, υγεία...ενέργεια...νερό... αέρας... ζωτικός χώρος...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News