Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

STOP στις κατασχέσεις για μικρούς οφειλέτες - Δίχτυ προστασίας σε περισσότερους από 3 εκατομμύρια φορολογούμενους

Τα δεδομένα για τους... "μεγάλους" οφειλέτες

Ποιοι θα υποστούν την "ψυχρολουσία" της κατάσχεσης, αλλά θα μπορούν να... πάρουν πίσω την περιουσία τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα "Τα Νέα", η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαϊδου, έδωσε άτυπη εντολή να μη γίνονται κατασχέσεις στους λεγόμενους "μικρούς" οφειλέτες, έως ότου ανοίξει η ειδική εφαρμογή για την ένταξή τους στη ρύθμιση, η οποία θα τους επιτρέπει να πληρώσουν μέχρι και σε 100 δόσεις.

Τα δεδομένα για τους... "μεγάλους" οφειλέτες

Το "πάγωμα" των κατασχέσεων δεν αφορά σε όσους χρωστούν περισσότερα από 300.000 ευρώ. Αντίθετα, στις περιπτώσεις αυτές συνήθως επιστρατεύονται κατασχέσεις ακινήτων, τις οποίες ωστόσο οι φορολογούμενοι θα μπορούν να ακυρώσουν μπαίνοντας στη ρύθμιση. Ακόμη, δηλαδή, και να γίνει κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων τώρα, μόλις τεθεί σε ισχύ η ρύθμιση και ο οφειλέτης ξεκινήσει να πληρώνει, θα μπορεί να πάρει πίσω την περιουσία του.

Το δίχτυ προστασίας αφορά σε 3.092.140 φορολογούμενους, που χρωστούν έως 20.000 ευρώ βεβαιωμένες ή ληξιπρόθεσμες οφειλές έως την 1η Οκτωβρίου.

"Πρέπει να δώσουμε την ευκαιρία στους φορολογούμενους να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους χωρίς το άγχος της κατάσχεσης", δήλωσε η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαϊδου.

---
Πηγή: Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News