Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Πρόστιμο-μαμούθ 270.000 ευρώ σε 67χρονο που έπνιξε οκτώ κουτάβια

Στη Λάρισα

Ιλιγγιώδες πρόστιμο, ύψους 270.000 ευρώ, βεβαιώθηκε σε 67χρονο Λαρισαίο από την πρώην Δημοτική Αστυνομία Λάρισας, ο οποίος, έπειτα από καταγγελία συμπολίτη του, κατηγορείται για τη θανάτωση 8 νεογέννητων κουταβιών και την κακοποίηση ακόμη ενός σκύλου.

Στην αρμόδια Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης του δήμου Λαρισαίων, συνήθως ύστερα από καταγγελίες φιλοζωικών οργανώσεων, βεβαιώνονται τακτικά σε πολίτες, διοικητικές κυρώσεις και πρόστιμα για διάφορες παραβάσεις σύμφωνα με το ν. 4039/12 («Για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό»).

Ωστόσο, η περίπτωση του 67χρονου μάλλον δεν έχει προηγούμενο, αφού τού επιβλήθηκε το προβλεπόμενο πρόστιμο των 30.000 ευρώ «για κάθε ζώο και για κάθε περιστατικό», οπότε το συνολικό πρόστιμο για τα 9 σκυλιά φθάνει το παραπάνω ποσό.

Χωρίς να είναι γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες, τον Αύγουστο του 2013, στην τότε Δημοτική Αστυνομία Λάρισας καταγγέλλεται ότι στην περιοχή της Αγ. Μαρίνας, ο 67χρονος προχώρησε στη θανάτωση 8 νεογέννητων κουταβιών και στην κακοποίηση ενός ακόμη σκύλου. Κουτάβια που βρέθηκαν θανατωμένα, σε νάιλον σακούλα, δεμένη και κάτω από πέτρες.

Η βεβαιωθείσα παράβαση κοινοποιήθηκε στη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης του δήμου Λαρισαίων και το Τμήμα Εσόδων του δήμου με τη σειρά του θα πρέπει, αργά ή γρήγορα, να κοινοποιήσει την οφειλή στην Οικονομική Εφορία (ΔΟΥ).

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

11 σχόλια:

  1. ΄΄αρα συμφερει να είσαι αδέσποτο! Πιο πολύ αξια έχεις.Τι ειναι ένας ανθρωπάκος μπροστα σε ένα αδέσποτο? Τίποτα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτο καταλαβες μιζερε αψυχε ανθρωπε? Αν καταλαβες αυτο τοτε εισαι ιδιος με τον μπαρμπα που θανατωνει νεογεννητα κουταβια!!! Και σιγουρα το εχεις κανει! Να θυμασαι οτιοσο ευκολα αφαιρεις ζωη σε ζωα τοσο ευκολα αφαιρεις και απο ανθρωπο! Αν διαβασεις λιγο θα μαθεις πως ολοι οι δολοφονοι στην παιδικη τους ηλικια και οχι μονο, ηταν βασανιστες ζωων

      Διαγραφή
    2. Το πως κατέληξες σε αυτό συμπέρασμα πραγματικά με ξεπερνά...

      Διαγραφή
    3. 12:35 θα επρεπε να σε ξεπερνα ο παππους που αφαιρεσε με μια σακουλα 8 ψυχες! Αδιανοητο! Ποιος "ανθρωπος"
      μπορει να κανει κστι τετοιο! Μην ξεχνας οτι ο σκυλος ανηκει στα συναισθανομενα ζωα, αν ειχες, θα το ηξερες.Σε συμβουλευω να υιοθετησεις εναν και τοτε θα καταλαβεις γιατι γινεται τοσος ντορος

      Διαγραφή
    4. μα όλα τα σχόλια στο ότι δεν αξιζει να είσαι άνθρωπος αλλά καλύτερα να μεταμορφωθούμε σε σκυλιά δεν συμφωνούν?
      μπορείς να συγκρίνεις όπως λέει ο φιλος τον άνθρωπο με το σκυλί σε ευαισθησία? οχι βεβαια !! Ζητω η σκυλοζωή! γαβ !

      Διαγραφή
  2. Καλά αυτό εννοείτε.Βλέπω έναν τύπο να ψάχνει να βρει φαγητό στα σκουπίδια και δεν μας νοιάζει και πολύ, αλλά εαν δεις σκύλο πεινασμένο WOW...'' Το καϋμενούλι μου αχχ τι κρίμα πωπω το λυπάμε πολύ''....ή το άλλο: τι άνθρωποι είστε εσείς που αφήνετε αβοήθητα αυτά τα καϋμένα τα 80-100 αδέσποτα σκυλιά ? ποιά κρίση ?αφήστε τώρα τις βλακείες και πάμε να σώσουμε τα αδεσποτούλια μας...οι άνθρωποι, οι ανήμποροι, οι αβοηθητοι κλπ μπορουν να περιμένουν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και ποιος σου ειπε οτι οσοι υπερασπιζομαστε τα ζωα δεν βοηθαμε τον συνανθρωπο μας, το γειτονα που εχει προβλημα, τον αστεγο που ζηταει ελεημοσυνηκ.ά.Ποιος σου ειπε οτι δε νοιαζομαστε εμπρακτα? Απλως δεν θα βγουμε να το πουμε.οποιος αγαπαει τα ζωα αγαπαει και τουε ανθρωπους ακομη πθο πολύ.Ο μπαρμπας ομως που σκοτωνει κουταβια ετσι απλά και με τετοιο τροπο δε νομιζω οτι ειναι καλος ανθρωπος.Ενα καθαρμα μονο θα το εκανε αυτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συγνώμη βρε παιδιά αλλά εκεί στην Αλμωπια πραγματικά πρέπει να ζείτε στον παραδεισο! Λυσατε όλα σας τα προβλήματα και ασχολείστε διεξοδικά-αναλυτικά και φιλοσοφικά και για τα αδέσποτα? πρέπει να είστε εφοπλιστές εκει πέρα ! Μπράβο σας.

      Διαγραφή
  4. Το πρόστιμο ολότελα χαζό και ανεφάρμοστο.Γι'αυτό στην Ελλάδα δεν θα λειτουργήσει το κράτος. Ή ασυδοσία και καμία τιμωρία ή ποινές εξοντωτικά ανεφάρμοστες ώστε τίποτε να μην λειτουργεί σωστά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ντροπή σ' αυτο το ζώο που έκανε αυτή την πράξη. Και μεγαλύτερη σ' αυτό την υπερασπίζεται.
    ΦΙΛΟΖΩΟΙ ΠΕΛΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μην τον λέτε ''ΖΩΟ" αυτόν που έκανε την πράξη και τους όμοιους μ'αυτόν,αγαπητοί φιλόζωοι της Πέλλας,γιατί προσβάλλετε τα καημένα τα ζωάκια!Οποιος αγαπαει τα ζωα,ξέρει να αγαπάει και τους ανθρώπους και να είστε σίγουροι γ'αυτό όλοι εσείς που μόνο αυτό το γελοίο επιχείρημα ξέρετε να λέτε.Κ φυσικά το πρόστιμο είναι 'χαζό',όσο μεγάλο κι αν είναι,γιατί δε θα φέρει πίσω τις ζωούλες που χάθηκαν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News