Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Νέα δημοσκόπηση: Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με Σαμαρά πρωθυπουργό

Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με Σαμαρά πρωθυπουργό

Σταθερό προβάδισμα έναντι της Νέας Δημοκρατίας έχει ο ΣΥΡΙΖΑ. Νέα δημοσκόπηση δίνει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προβάδισμα 3,9%.

Στην έρευνα της εταιρίας Καπα Research για το Βήμα της Κυριακής, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 27,4% έναντι 23,5% της Νέας Δημοκρατίας.

Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 6,4% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 5,8%, το Ποτάμι με 5,6%, το ΚΚΕ με 5,3%, οι ΑΝΕΛ με 3,8%, ο ΛΑΟΣ με 1,6% και η ΔΗΜΑΡ με 1,1%.

Ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται του Αλέξη Τσίπρα, στο ερώτημα για το ποιός είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, συγκεντρώνοντας το 42,5% έναντι 36,1% του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, το 40,3% θεωρεί πως καταλληλότερη κυβέρνηση θα ήταν αυτή που θα είχε ως κορμό της τη ΝΔ ενώ το 39,5% τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το 50,8 των ερωτηθέντων θα ήθελε ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας να εκλεγεί από την παρούσα Βουλή, χωρίς να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές ενώ το 42,3% επιθυμεί ο Πρόεδρος να εκλεγεί από νέα Βουλή η οποία θα προκύψει μετά από εκλογές.

Το 52,4% μάλιστα θεωρεί πως οι πρόωρες εκλογές θα ήταν αρνητική εξέλιξη για την οικονομία της χώρας και την ελληνική κοινωνία, την ώρα που το 46,5% δηλώνει πως δεν έχουμε αποφύγει τον κίνδυνο της εξόδου της χώρας από το ευρώ έναντι του 45,2% που θεωρεί πως δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News