Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

ΆΠΟΨΗ: Καράβι που βουλιάζει η ΔΕΥΑ Αλμωπίας;

Γράφει η Μελίτα Χισκάκη

Ο Δήμος έχει δύο επιχειρήσεις: τη ΔΕΥΑ και τα Λουτρά.

Η πρώτη αντιμετωπίζει θέμα επιβίωσης. Η δεύτερη έχει μεγάλες αναπτυξιακές προοπτικές. Ο Δήμαρχος επιλέγει να διοικήσει τη δεύτερη. Γιατί;

Ο καπετάνιος σώζει πρώτα το καράβι και στη συνέχεια σχεδιάζει το επόμενο ταξίδι του σε παραδεισένιους προορισμούς.

Εκτός κι αν το καράβι είναι ήδη χαμένο. Οπότε προσπαθεί να σώσει το πλήρωμά του, ό,τι πολύτιμο αυτό έχει ή να κερδίσει χρόνο.

Έτσι ρίχνει πρώτα τη σαβούρα στη θάλασσα...

Το παραμύθι βέβαια θέλει τον καπετάνιο να χάνεται μαζί με το καράβι.

Ποιος δίνει σημασία όμως στα παραμύθια;

Μελίτα Χισκάκη

24 σχόλια:

  1. Εσύ καλά τα λες. Ποιος ακούει όμως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΩΤΗΡΙΑΔΗΣ ΒΕΣΚΟΣ ΣΤΗ ΔΕΥΑ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΚΑΣΤΑΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να αναλαβει ο δημαρχος ρε παιδια!Οχι μονο στα ευκολα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. δημαρχε είμαι σιγουρη οτι θα τα καταφερεις. αναλαβε , μην χανεισ αλλον χρονο!<>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι λέτε ανθρωποι μου;; γιατι να μην κλεισει αφου δεν εξυπηρετει κανεναν! Τι ειχαμε τι χασαμε, να κλεισει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να κλείσει! αλλά για να κλείσει πρέπει κάποιος να είναι πρόεδρος

      Διαγραφή
  7. Να κατέβει ο δήμαρχος στο υπόγειο μήπως τη βγάλει από το χώμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να πανε τα χρεη στην εφορια κ οποιος δεν καταβαλλει το ποσο που δεν εχει πληρωση να φαει ενα γερο προστιμο να δουμε αν μειωθη το χρεοσ της ΔΕΥΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γεια στο σόμα σου. Τα χρέη συσσωρεύτηκαν από τους «μάγκες» που δεν πληρώνουν και όχι από τους μικρούς.
      Η λύση είναι: διακοπή υδροδότησης, γερό πρόστιμο και τα χρέη να βεβαιωθούν στην εφορία.
      Έτσι θα αποκατασταθεί και το αίσθημα δικαίου για τους συνεπείς δημότες (μαλάκες) που πληρώνουμε και θα πάψει να είναι χρεωμένη η ΔΕΥΑ
      ΥΓ: 1. Η επανασύνδεση, μετά από τη διακοπή, ΜΟΝΟ με την εξόφληση του χρέους για ΟΛΟΥΣ
      2. Να δούμε θα βρεθεί πρόεδρος με άντερα; (τα λέμε και αλλιώς)
      3. Δυστυχώς η Αριδαία θα παραμείνει το μεγαλύτερο χωριό του δήμου Αλμωπίας

      Διαγραφή
    2. πολυ σωστα!!! πιο παλια μερικοι πως λεγαν καλα πληρωνεις νερο χαζος εισαι...ενα σε αυτους τωρα να πληρωσουν 2..3 χιλιαρικα για να δουμε τελικα ποιος ειναι ο χαζος.

      Διαγραφή
  9. Άμεσα ο Δήμαρχος κια το ΔΣ να ξεκινήσει εκστρατεία είσπραξης των ανείσπρακτων οφειλών με στόχο εντός τριμήνου να μην εχει μείνει καμία οφειλή . Χρέη άνω της διετίας οπωσδήποτε προσαύξηση (σε λογικά πλαίσια) και ρύθμιση σε πολλές δόσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. παράλληλα να τεθεί άμεσα σε λειτουργία το σημαντικότερο έργο ύδρευσης της Αλμωπίας. Ρίξτε την κοντινοτερη υδρευτικη γεώτρηση στην νέα δεξαμενή μέχρι να γίνει ανορυξη νεας με διαδικασία κατ επειγόντως. Μην αφήνετε ένα τέτοιο έργο να στέκεται λες κι είμαστε ανικανοι να το λειτουργησουμε. Λάβετε υπόψη σας οτι η ανεπάρκεια αποτελεί εγκλημα σε περιόδους οικονομικής κρίσης.

      Διαγραφή
    2. Πολύ σωστά!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  10. Πρόεδρος ο δήμαρχος, εκκαθάριση, τα χρέη στο δήμο και άμεσα απαιτητά και υδρόμετρα σε ΟΛΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΜΕΛΙΤΑ , ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΙΚΑΝΟ ΚΑΙ ΕΥΦΥΕΣ ΑΤΟΜΟ , ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ . ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΥΠΕΡΑΝΘΡΩΠΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΑΠΛΗ ΛΟΓΙΚΗ -MANAGMENT ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ. ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ή ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ 10.24 Η ΜΕΛΙΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΙΚΑΝΟ ΑΤΟΜΟ ΚΑΙ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ .....ΕΥΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ.ΔΕΝ ΞΑΝΑΒΛΕΠΟΝ ΦΡΑΓΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ακριβώς αυτό που λέει ο 11:41 θα συμβεί σε όλο και περισσότερους πολίτες εάν δεν διεκδικήσει ο Δήμος τις οφειλές άμεσα τώρα. Οι επιχειρήσεις δεν έχουν άλλη επιλογή από την ανάπτυξη αλλιώς κλείνουν και τα χρέη μετσβιβαζονται στο Δήμο. Κατά συνέπεια δεν ζητάμε μόνο χριστη διοίκηση αλλά αναπτυξιακή δράση και σχεδιασμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΜΕΛΙΤΑ, ΕΙΣΑΙ ΕΞΥΠΝΗ ΚΑΙ ΙΚΑΝΗ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ. ΑΝ ΣΕ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΣΑΝ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΧΡΕΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΘΑ ΤΑ ΕΠΩΜΙΣΘΕΙΣ ΕΣΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ. ΘΑ ΔΕΧΟΣΟΥΝ? ΜΙΑ ΚΥΡΙΑ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ερώτηση αυτή δεν είναι καθόλου υποθετική για μένα. Στο σύλλογο γονέων αντιμετώπισα αυτό το πρόβλημα και φυσικά δεν το έβαλα στα πόδια.
      Για τη ΔΕΥΑ και γενικότερα για το Δήμο: όταν κάποιος ζητάει την ψήφο του κόσμου, δεν του λέει υπό την προϋπόθεση να μην μπω στη ΔΕΥΑ ή να μη θιχτώ προσωπικά. Του λέει, δώσε μου τη δυνατότητα να δουλέψω και να προσπαθήσω σε όλα και με όλες μου τις δυνάμεις.
      Όταν κάποιος εκλεγεί και παραιτηθεί από θέση που του ανατέθηκε από το δημοτικό συμβούλιο γιατί δεν μπορεί να ανταπεξέλθει, το δηλώνει ευθαρσώς στον κόσμο, ζητάει συγνώμη και παραιτείται. Όχι μόνο από τη θέση που είχε αλλά φυσικά και από το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου.
      Η ΔΕΥΑ και καμία επιχείρηση δεν είναι τόπος ψυχαγωγίας. Θέλει πολλά παραπάνω από καλή θέληση, η οποία όντως μπορεί να υπάρχει.

      Διαγραφή
  16. ΕΙΧΑΤΕ ΠΡΟΕΔΡΑΡΑ ΣΤΗ ΔΕΥΑ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΠΑΡΟΥΤΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΩΞΑΤΕ Μ@...........ΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ.ΨΑΞΤΕ ΤΩΡΑ ΙΚΑΝΟ ΑΤΟΜΟ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ.ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΜΕΛΙΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΛΑ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΟΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε 12.40 τι έκανε η προεδράρα σου για τη ΔΕΥΑ; Περιόρισε ή αύξησε τις ανείσπρακτες οφειλές; Ας σταματήσουν επιτέλους οι παπαριές. Ο κάθε άσχετος, αν δεν γνωρίζει καλά το θέμα, ας μη σχολιάζει

      Διαγραφή
  17. Ολα για το τιποτα . Αν δε πανε μεσα αυτοι που καταντησαν ετσι τη δευα . Παλι μια απο τα ιδια θα εχουμε. Ροτα προς ναυτιλομενους με εξαντα ομως........Και με ολα τα συγχρονα οργανα ναυτισυνης.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News