Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Την τοποθέτηση ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αθήνα ζητούν "γαλάζιοι" βουλευτές

Οι 24 Βουλευτές τονίζουν ότι «την στιγμή που η εθνικιστική έξαρση των Σκοπίων γιγαντώνεται και η οικειοποίηση της Ελληνικής ιστορίας και Ελληνικών Συμβόλων συνεχίζεται, οποιαδήποτε ολιγωρία και κωλυσιεργία είναι ΜΗ ΑΝΕΚΤΗ»

Απαντήσεις για την επί 21 χρόνια ολιγωρία ή και σκόπιμη κωλυσιεργία, για την μη τοποθέτηση του ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στον Δήμο της Αθήνας ζητούν 24 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με πρώτο υπογράφοντα τον Ηλία Βλαχογιάννη και συνυπογράφοντα τον Ιορδάνη Τζαμτζή. 

Ο χάλκινος ανδριάντας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, έργο του αείμνηστου γλύπτη Γιάννη Παπά, αγοράστηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού, επί υπουργίας Ντόρας Μπακογιάννη το 1993 και παραχωρήθηκε στο Δήμο Αθηναίων, προκειμένου να τοποθετηθεί σε κατάλληλο κεντρικό σημείο. 

Οι 24 Βουλευτές τονίζουν ότι «την στιγμή που η εθνικιστική έξαρση των Σκοπίων γιγαντώνεται και η οικειοποίηση της Ελληνικής ιστορίας και Ελληνικών Συμβόλων συνεχίζεται, οποιαδήποτε ολιγωρία και κωλυσιεργία είναι ΜΗ ΑΝΕΚΤΗ». 

Αναλυτικά η ερώτηση 

«Προς τους Υπουργούς: 

1) Εσωτερικών 

2) Πολιτισμού & Αθλητισμού 

Θέμα: Τοποθέτηση ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αθήνα 

Κύριοι Υπουργοί, 

Πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας - με αφορμή σχετική επιστολή του Γενικού Γραμματέα Διαφάνειας κ. Γιώργου Σούρλα-, πληροφορίες για γραφειοκρατικά εμπόδια ή και σκόπιμη κωλυσιεργία, από πλευράς Δήμου Αθηναίων, σε ότι αφορά στην τοποθέτηση του ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου σε κεντρικό σημείο της Πρωτεύουσας. 

Όπως είναι γνωστό, ο χάλκινος ανδριάντας του στρατηλάτη, έργο του αείμνηστου γλύπτη Γιάννη Παπά, αγοράστηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού, επί υπουργίας Ντόρας Μπακογιάννη το 1993 και παραχωρήθηκε στο Δήμο Αθηναίων, προκειμένου να τοποθετηθεί σε κατάλληλο κεντρικό σημείο. 

Επειδή μέχρι τώρα, εικοσιένα χρόνια μετά, ο Δήμος Αθηναίων δεν κατάφερε να βρει ένα κατάλληλο σημείο για να τοποθετήσει τον ανδριάντα -κάτι που μόνο θλίψη, θυμό και οργή προκαλεί, 

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί: 

1- Σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβούν, για την υλοποίηση της συμφωνίας δωρεάς του ανδριάντα από το Υπουργείο Πολιτισμού στο Δήμο Αθηναίων. 

2- Αν εξετάζουν τη δυνατότητα ανάκλησης της δωρεάς, λόγω μη τήρησης συμβατικών υποχρεώσεων εκ μέρους του Δήμου Αθηναίων και τοποθέτησης του μνημείου σε δημόσιο χώρο, με πρωτοβουλία και ευθύνη της Ελληνικής Πολιτείας. 

Τη στιγμή που η εθνικιστική έξαρση των Σκοπίων γιγαντώνεται και η οικειοποίηση της Ελληνικής ιστορίας και Ελληνικών Συμβόλων συνεχίζεται, οποιαδήποτε ολιγωρία και κωλυσιεργία είναι μη ανεκτή. 

Οι ερωτώντες βουλευτές 
1. Ηλίας ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ (Ν. Τρικάλων) 
2. Ιορδάνης ΤΖΑΜΤΖΗΣ (Ν. Πέλλας) 
3. Θεόδωρος ΣΟΛΔΑΤΟΣ (Ν. Λευκάδος) 
 4. Παύλος ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ (Ν. Λέσβου) 
5. Τιμολέων ΚΟΨΑΧΕΙΛΗΣ (Ν. Γρεβενών)
6. Δημήτριος ΣΑΜΠΑΖΙΩΤΗΣ (Ν. Μεσσηνίας) 
7. Σάββας ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ (Β΄ Θεσσαλονίκης) 
8. Ασημίνα ΣΚΟΝΔΡΑ (Ν. Καρδίτσας)
9. Ανδρέας ΜΑΡΙΝΟΣ (Ν. Ηλείας) 
10. Γεωργία ΜΠΑΤΣΑΡΑ (Ν. Ημαθίας) 
11. Αθανάσιος ΝΤΑΒΛΟΥΡΟΣ (Ν. Αχαϊας) 
12. Δημήτριος ΧΡΙΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ (Ν. Πιερίας) 
13. Κωνσταντίνος ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ (Ν. Φθιώτιδος) 
14. Άννα ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ (Β΄ Αθηνών) 
15. Ευθύμιος ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΣ (Ν. Χαλκιδικής) 
16. Γεώργιος ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ (Ν. Ηλείας) 
17. Άννα ΜΑΝΗ-ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (Ν. Πιερίας) 
18. Κωνσταντίνος ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ (Α΄ Θεσσαλονίκης) 
19. Γεώργιος ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ (Ν. Κιλκίς) 
20. Παναγιώτα ΙΑΚΩΒΙΔΟΥ (Β΄ Αθηνών) 
21. Φωτεινή ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ (Ν. Σερρών) 
22. Θεόδωρος ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ (Β΄ Θεσσαλονίκης) 
23. Ανδρέας ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ (Ν. Βοιωτίας) 
24. Ιωάννης ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ (Ν. Καβάλας)»

9 σχόλια:

  1. Σπουδαία πράγματα! Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τωρα ξυπνησανε.....απο το 93 Οταν ηρθε τ αυγο στον κολο !!!! Τωρα που ξεπουληθηκε και τ ονομα απ τον αντωνακη !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβω στους σιναγονησταίς πατρηόταις.
    Τόρα η πατρύδα μπωρί να κημάτε ίσοιχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συντροφακι το παραχεσες το πραμα .....κοψε τις μλκες

      Διαγραφή
    2. 5.10 βρε καλώς τον πάλι εδώ ε;Συνεχίζεις ακάθεκτος τα ενοχλητικά σου σχόλια παλουκάρι μου!

      Διαγραφή
    3. 2:44 μ.μ. Κσιδάκοι.

      Διαγραφή
  4. ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΘΕΣΕ Η Χ Α ΣΤΟ ΔΗΜ ΣΥΜΒ ΑΘΗΝΩΝ ΤΟ 2010 -ΗΤΑΝ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝ ΛΟΓΩ ΑΝΔΡΙΑΝΤΑ {ΜΕΓ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ} ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ---ΤΑ ΜΜΕ ΜΟΥΓΓΑ -ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ ΣΤΙΣ 23/9/14 Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ Χ Α κ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΣ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟ Υ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Υ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΑΝ ΑΛΛΟΙ !!!! ΤΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΑΡΓΑΡΑ --ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΛΟΙΠΟΝ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News