Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Ιδρύεται ξεχωριστή Εφορεία Αρχαιοτήτων για το Νομό Πέλλας

Διονύσης Σταμενίτης: «Πραγματικότητα η ξεχωριστή Εφορεία Αρχαιοτήτων για τον Νομό Πέλλας»

Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα υπ. αριθ. 104, το οποίο εκδόθηκε στις 28 Αυγούστου 2014, ιδρύεται ξεχωριστή Εφορεία Αρχαιοτήτων στον Νομό Πέλλας με έδρα την Έδεσσα και χωρική αρμοδιότητα την περιφερειακή ενότητα Πέλλας.

Όπως ακριβώς είχε υποσχεθεί ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Τασούλας στον Βουλευτή Πέλλας κ. Σταμενίτη στην συνάντηση που πραγματοποίησαν στις 18 Ιουνίου 2014, το νέο οργανόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού προέβλεπε ξεχωριστή εφορεία αρχαιοτήτων για την Πέλλα και αναμένονταν οι τελικές εγκρίσεις.

Αναφορικά με την εξέλιξη ο Βουλευτής κ. Σταμενίτης δήλωσε τα εξής:

«Προκαλεί ιδιαίτερη ικανοποίηση η ίδρυση της ξεχωριστής Εφορείας Αρχαιοτήτων για τον Νομό Πέλλας. Από την αρχή της θητείας μου το 2012 διεκδίκησα τον διαχωρισμό της ΙΖ’ Εφορείας Αρχαιοτήτων καθώς ο πολιτιστικός πλούτος της Πέλλας δικαιούται μια αυτόνομη εφορεία αρχαιοτήτων. Είμαι βέβαιος ότι η ύπαρξη της ξεχωριστής Εφορείας θα συμβάλλει ουσιαστικά ώστε η Πέλλα να βρεθεί και πάλι στην κορυφή της λίστας των πληρέστερα συντηρημένων και αναδεδειγμένων αρχαιολογικών χώρων της χώρας μας και να παραμείνει σημείο αναφοράς της υλοποίησης ενός πλήρως ολοκληρωμένου αρχαιολογικού έργου».

1 σχόλιο:

  1. ΔΕΝ ΣΤΕΛΝΩ ΑΛΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΛΕΣΧΗ .ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΟΤΥΠΑ ΜΑΘΕΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΥΡΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙΑ..ΕΝΑΣ ΓΟΝΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News