Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Άρθρο του Σταύρου Βαφειάδη για τα Λουτρά: «Διευθυντής με όραμα και όχι... διακοσμητική γλάστρα»

Άρθρο του Σταύρου Βαφειάδη για τα Λουτρά

Σε λίγες μέρες ο Δήμαρχος Αλμωπίας Δημήτρης Μπίνος θα κληθεί να σχηματίσει τη νέα Διοίκηση των Λουτρών. Μιας Δημοτικής Επιχείρησης η οποία προσφέρει σημαντικά κέρδη στο Δήμο μας και κυρίως τον κάνει γνωστό σε ολόκληρη την Ελλάδα –και όχι μόνο-, προσελκύοντας καθημερινά εκατοντάδες επισκέπτες.

Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δημοτική Επιχείρηση και μάλιστα έχουμε κατηγορηθεί από κάποιους ανεγκέφαλους ακόμα και για δυσφήμηση, επειδή είπαμε την πικρή αλήθεια. Αυτό που έχει σημασία όμως αυτή τη στιγμή, είναι να ασχοληθούμε με την ουσία, που δεν είναι άλλη από την εύρυθμη λειτουργία που θα πρέπει να αποκτήσει η Επιχείρηση.

Και ενώ όλα τα φώτα είναι στραμμένα στο ποιος θα οριστεί πρόεδρος και ποιος αντιπρόεδρος, εμείς θέτουμε και ένα άλλο θέμα που το θεωρούμε πολύ πιο σημαντικό και αφορά στη θέση του Διευθυντή.

Δυστυχώς, όλα τα προηγούμενα χρόνια βλέπαμε να καταλαμβάνουν αυτή τη θέση ως… μπόνους οι υποψήφιοι του κάθε Δημάρχου που του έφερναν περισσότερους ψήφους. Κανείς δεν εντόπισε την ουσία, ούτε καν ο απερχόμενος Δήμαρχος που μάλιστα ήξερε από πρώτο χέρι την κατάσταση λόγω καταγωγής από το Λουτράκι. Σε καμία περίπτωση δεν λέμε ότι αυτοί που κατέλαβαν αυτή τη θέση δεν δούλεψαν, αντίθετα κάποιοι κατέθεσαν την ψυχή τους και προσπάθησαν πολύ. Ωστόσο, η καλή διάθεση από μόνη της δεν φτάνει για ένα τόσο νευραλγικό πόστο.

Όλο και πληθαίνουν οι φωνές που λένε πως η Διεύθυνση των Λουτρών θα πρέπει να περάσει σε έναν άνθρωπο με εμπειρία στη Διοίκηση, ο οποίος να αμείβεται καλά, να δουλεύει πολλές ώρες, να ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με αυτό και να μην εξαρτάται από ρουσφέτια. Έναν άνθρωπο που δεν θα έχει απαραίτητα καταγωγή από την Αλμωπία, μόνο και μόνο για να βολευτούν κάποιοι συγκεκριμένοι άνθρωποι. Ένας άνθρωπος που θα καταφέρει να βάλει τάξη σε αυτό το μπάχαλο που επικρατεί εδώ και πολλά χρόνια στην Δημοτική Επιχείρηση και ο ένας Δήμαρχος το μεταβιβάζει στον επόμενο. Θα γνωρίζει ξένες γλώσσες, ώστε να προωθήσει το αγαθό που μας χάρισε απλόχερα η φύση, σε ολόκληρο τον κόσμο. Θα έχει ιδέα από marketing και δεν θα είναι απλά «διακοσμητική γλάστρα» και διευθυντής «part time».

Ο νέος Δήμαρχος μιας και όπως λέει επενδύει πολλά στα Λουτρά, θα πρέπει να το αποδείξει και εμπράκτως. Να ξεφύγει από παλαιοκομματικές τακτικές και να καταστήσει σαφές ότι δεν τον ενδιαφέρει μόνο η επανεκλογή του, αλλά χειρίζεται με υπευθυνότητα και σύνεση τη διοίκηση του Δήμου. Και είμαστε σίγουροι ότι αν τελικά καταφέρει να ξεφύγει από τακτικές του παρελθόντος, η προσπάθεια θα έχει υποστηρικτές την πλειοψηφία των συνδημοτών μας.

Δημοσιεύθηκε στη Σύγχρονη Εβδομαδιαία Εφημερίδα Aridaia News!

26 σχόλια:

  1. Μα ναι αυτό είναι το είδαμε!! Μεγάλο ενδιαφέρον για τα λουτρα και ειδικά για το αναψυκτήριο. . Ζητάμε απεγνωσμένα άτομο που να γνωρίζει από μπαρ εδώ και δύο μήνες. . Μας έχουν στείλει βέβαια δύο άτομα που είναι παντελώς άσχετα με το επάγγελμα. . Με αποτέλεσμα να έχουμε συνεχώς παράπονα! Η ιστορία επαναλαμβανεται με άλλους πρωταγωνιστες. Μην τζάμπα ανεβαζεται άρθρα για να τρομάζετε τους υπαλλήλους άδικα. . Θέλουμε έργα. Από λόγια χορτάσαμε! !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΒΕΒΑΙΩΣ ΣΤΑΥΡΟ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΒΕΣΚΟΣ η ΧΟΥΡΣΟΓΛΟΥ ΟΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ??????? ΕΜΠΕΙΡΊΑ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ.ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΣΤΑΥΡΑΚΗ.ΔΙΑΛΕΞΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μάλλον δεν ξέρεις να διαβάζεις... Αυτό που λέει ο Βαφειάδης είναι το ακριβώς αντίθετο από αυτό που αναφέρεις. Λέει δηλαδή ότι ο Διευθυντής δεν θα πρέπει να είναι καν από την περιοχή μας, ώστε να μην εξαρτάται από ρουσφέτια.

      Διαγραφή
    2. ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΕΡΜΗΝΕΥΕΙΣ ΤΑ ΑΝΑΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΣΧΟΛΙΑ ΦΙΛΕ

      Διαγραφή
    3. Πολύ καλα τα ερμηνεύει αγαπητέ 2:37 ο φίλος παραπάνω (1:40).

      Διαγραφή
  3. Μπράβο Σταύρο , ωραία τα λες , εγώ με την σειρά θα ήθελα να προσθέσω ότι οι εργαζόμενοι στα λουτρά να γνωρίζουν κάποια ξένη γλώσσα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σκοπιανά ίσως? Αντε βρε φιλοσκοπιανό νούμερο να κάνεις αλλού προπαγάνδα. ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.-

      Διαγραφή
  4. βαφειαδη ποσο την εχεις ψωνισει ρε . ο κοσμος βλεπει, παρακολουθει. και κρινει.

    το νου σου λοιπον. οσο γρηγορα ανεβηκες. τοσο ευκολα θα πεσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΣΥ ΜΑΛΛΟΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΛΑ ΑΠΟ ΚΑΤΗΦΟΡΑ.... ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΤΥΧΗ.

      Διαγραφή
    2. mi zileveis toso poly anwnyme 2:06.....

      Διαγραφή
    3. και σενα 2.06 τι σε νοιαζει αν πεσει;;;;; σε επιασε ο πονος;;;;;;;;; ή μήπως θα το ήθελες πολύ;;;;;;;;;;;; αι τραβα να διαβασεισ τιποτε αλλο.

      Διαγραφή
  5. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΦΙΛΤΑΤΕ ΣΤΑΥΡΟ. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΟΤΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΥΤΡΑΚΙΩΤΕΣ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μπραβο σταυρο καλα τα λες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΠΟ ΛΟΓΙΑ ΑΛΛΟ ΤΠΤ. ΚΑΙ ΕΣΥ ΠΟΥ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΔΕΝ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ.

    ΤΑ ΛΕΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εσυ πρεπει να εχεις μεγαλο ζορι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! δεν πειραζει, στην αφανεια θα μείνεις!!!!!

      Διαγραφή
  8. πολυ καλο. μακαρι να εισακουστεισ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΜΕ ΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΑΠΟ ΟΣΟ ΓΝΩΡΙΖΩ ΣΤΑΥΡΟ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΜΠΑΙΝΑΝ ΜΕΣΑ.ΕΞΟΔΑ ΕΙΧΕ Ο ΔΗΜΟΣ Κ ΟΧΙ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ.ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΕΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝ ΤΟ ΠΡΟΣΙΜΟ ΜΑΛΛΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΟΤΑΝ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Ο ΜΠΙΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ, ΘΑ ΛΕΤΕ ΚΑΛΑ ΤΑ ΕΛΕΓΕ Ο ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ..... ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συμφωνώ σε όλα με τον Σταύρο. Απλά πιστεύω πως καλό θα ήταν ο διευθυντής να είναι από την περιοχή μας καθώε έχουμε αρκετά άτομα που έχουν τα προσόντα... Όσο για τα ρουσφέτια θέλω να πιστεύω ότι υπάρχουν ακόμη άνθρωποι οι οποίοι απλά θα κάνουν τη δουλειά τους έτσι όπως πρέπει.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κύριε Βαφειάδη σας έστειλα ένα ανώνυμο σχόλιο και δεν το δημοσιεύσατε, δεν σας αρέσει να σας κρίνουν όπως κάνετε συνέχεια εσείς για τους άλλους. Δεν πειράζει όμως.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΘΑ ΜΠΕΙ Ο ΤΑΡΙΚΟΣ (ΤΑΡΙΚΟΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ο διευθυντής στα Λουτρά θα πρέπει να συνενοείτε με ευρωπαίους και διεθνής operator ,πιστεύει κανείς ότι αρκεί μια ξένη γλώσσα μόνο? έτσι απλά και ταπεινά αυτό ρωτάω...και συμπληρώνω...θα είναι έγκλημα να πιέζουν κάποιοι ,με ψηφοθηρικά κριτήρια για θέσεις.Ο κόσμος είναι γεμάτος με παιδιά με πτυχία που τα διαβάζουν όλα αυτά και κλαίνε απ τις τακτικές ορισμένων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News