Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Κατάργηση ΕΝΦΙΑ υπόσχεται ο Τσίπρας - "Δεν θα προτείνουμε πρόεδρο της Δημοκρατίας"

Προανήγγειλε την κατάργηση των μνημονίων και του ΕΝΦΙΑ

Σε συνέντευξή του ο Αλέξης Τσίπρας, προανήγγειλε την κατάργηση των μνημονίων και του ΕΝΦΙΑ, ενώ ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα προτείνει πρόσωπο για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στην εφημερίδα “Real News” κάνει λόγο για κατάργηση των μνημονίων από τη νέα Βουλή και ανακοινώνει άμεσα μέτρα κοινωνικής αλληλεγγύης όπως η αποκατάσταση του βασικού μισθού και της κατώτερης σύνταξης στα προ μνημονίου επίπεδα. "Δεν ερχόμαστε να διαχειριστούμε την υποταγή της Ελλάδας, ερχόμαστε να την καταργήσουμε", τονίζει.

Ο κ. Τσίπρας ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται να στηρίξει με κανέναν τρόπο τη συνέχιση του μνημονιακού καθεστώτος. «Εμείς δεν πρόκειται ποτέ και σε καμία περίπτωση να υποκύψουμε σε εκβιασμούς και τρομοκρατικά διλλήματα και να βάλουμε την υπογραφή μας σε λεόντειες συμφωνίες και μνημόνια εξανδραποδισμού και εξαθλίωσης του ελληνικού λαού εν ονόματι δήθεν της σωτηρίας του» δηλώνει ενώ καλεί εμμέσως τον Φώτη Κουβέλη να μην συναινέσει στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.

"Ο λαός στις ευρωεκλογές απεφάνθη. Αποδοκίμασε την κυβέρνηση. Εκλογή κατεψυγμένου Προέδρου σημαίνει συνέχιση και ολοκλήρωση της καταστροφής" δηλώνει και ζητά εκλογές έτσι ώστε να υπάρξει νέα Βουλή που θα εναρμονίζεται, όπως υποστηρίζει "ηθικά και πολιτικά με το εκλογικό σώμα".

Ξεκαθαρίζει μάλιστα πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα προτείνει πρόσωπο για την Προεδρία της Δημοκρατίας καθώς "συναινέσεις μπορούν και πρέπει να διαμορφωθούν γύρω από το πρόσωπο του Προέδρου αφού εκφραστεί ο λαός". Μάλιστα προχωρεί σε άνοιγμα καλώντας όσους έχουν σταθεί απέναντι στα μνημόνια να συστρατευθούν με τον ΣΥΡΙΖΑ. 

---
Πηγή: newsit.gr

9 σχόλια:

  1. εισαι απαιχτος ρε μεγαλε, τυφλα ναχει ο Ανδρεας, ολα καταργουντε εν μια νυκτι....πολιτικη δεκαετιας του 80, αντε καλα κρασια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θέλεις 9:19 να καταργηθούν; η δεν σε βολεύει ότι επόμενη κυβέρνηση είναι ο ΣΥΡΙΖΑ;

      Διαγραφή
  2. Ενώ εσύ 9:19, υποταγμένος, βολεμένος, φοβισμένος ή κομματόσκυλο; Τι από όλα στα αλήθεια; Να τους χαίρεσαι αυτούς που σε κυβερνάνε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ειπα εγω να τους χαιρομαι? ε λοιπον ειστε τραγικοι, καποτε πιστευα οτι εχετε ποιοτητα σαν ατομα, δυστηχως μια απ τα ιδια, ο ιδιες κρατικοδιαιτες λογικες, ο θεος να φυλαει αυτη τη χωρα απ αυτους που μας κυβερνουν και απ της υαινες που καραφυλανε.

      Διαγραφή
    2. o apogonos tou andrea....kai i istoria synehizete..!!!!!

      Διαγραφή
  3. X A να ξεβρωμισει ο τοπος !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ΔΥΟ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ , ΒΡΩΜΙΣΕ...

      Διαγραφή
    2. ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ....ΒΡΩΜΙΑ Κ ΔΥΣΟΣΜΙΑ .!!!! ΔΕΝ ΜΥΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΡΩΜΑΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ...

      Διαγραφή
  4. Για μας πάνω από τα 80 που δε κάνει κούκου, έταξε τίποτα;
    Πάλι Παπάγο θα ψηφίσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News