Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

Το πράσινο τσάι ισχυρό όπλο έναντι του καρκίνου του προστάτη

Η κατανάλωση 6 φλιτζανιών/ποτηριών πράσινου τσαγιού επηρέασε τους βιοχημικούς δείκτες των προστατικών όγκων κατά τη διάρκεια του χειρουργείου

Η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας πράσινου τσαγιού φαίνεται ότι μπορεί να εμποδίσει την ανάπτυξη καρκινικών όγκων στον προστάτη, μειώνοντας τις φλεγμονές και περιορίζοντας την απόπτωση των κυττάρων, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη έρευνα η κατανάλωση 6 φλιτζανιών/ποτηριών πράσινου τσαγιού επηρέασε τους βιοχημικούς δείκτες των προστατικών όγκων κατά τη διάρκεια του χειρουργείου.

Η συγγραφέας της έρευνας, Susanne M. Henning, PhD, RD, Καθηγήτρια στην Ιατρική σχολή (David Geffen) στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, τόνισε ότι αυτή η έρευνα μας δίνει τη δυνατότητα να μελετήσουμε καλύτερα τους μηχανισμούς με τους οποίους το πράσινο τσάι μπορεί να μειώσει την ανάπτυξη του καρκίνου του προστάτη.

Μιλώντας στο 11ο ετήσιο Αμερικανικό Συνέδριο για τη διεθνή πρόληψη του καρκίνου (Anaheim, California) επεσήμανε το όφελος των πολυφαινολών που περιέχονται στο πράσινο τσάι, καθώς και τις ευεργετικές δράσεις αυτών.

Δυστυχώς, ακόμη δεν υπάρχουν σαφείς συστάσεις για την κατανάλωση πράσινου τσαγιού. Περαιτέρω μελέτες κρίνονται αναγκαίες.

Επιστημονική Επιμέλεια Κειμένου: Ελένη Σολωμού, Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, BSc, Ιδρυτικό Μέλος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας (ΕΛ.ΔΕ), Επιστημονική Υπεύθυνη Διαιτολογικής Μονάδας ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Ληξούρι Κεφαλλονιάς, Εξωτερική συνεργάτης Διαβητολογικού τμήματος Τζανείου Νοσοκομείου Elenisolomou2006@yahoo.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News