Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Μέχρι και υπαίθριο κατάστημα έστησαν οι τσιγγάνοι στην Αριδαία

Δημοσιεύθηκε στη Σύγχρονη Εβδομαδιαία Εφημερίδα Aridaia News

Σοβαρότατο είναι το πρόβλημα που έχει προκύψει με τους τσιγγάνους στην Αριδαία.

Όλοι μας γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες της κατάστασης που επικρατεί στον καταυλισμό που έχουν στήσει στην περιοχή των ΕΠΑΛ Αριδαίας.

Όχι μόνο καταλαμβάνουν έναν ολόκληρο δημοτικό χώρο, αλλά πολλές φορές απλώνονται και μέσα στα γήπεδα που βρίσκονται στην περιοχή, είτε παρκάροντας τα οχήματά τους, είτε στήνοντας τις σκηνές τους.

Αυτό που συμβαίνει όμως τις τελευταίες μέρες, ξεπερνά κάθε όριο. Συγκεκριμένα, έχει στηθεί ακριβώς δίπλα στον κεντρικό δρόμο μία ολόκληρη παράγκα η οποία μάλιστα λειτουργεί ως… υπαίθριο κατάστημα.

Θα θέλαμε λοιπόν να έχουμε κάποια ενημέρωση από τους αρμόδιους φορείς:

Τι προβλέπουν οι νόμοι που αφορούν στην εγκατάσταση των τσιγγάνων; Πως είναι δυνατόν να ζούνε τόσους μήνες στο συγκεκριμένο σημείο χωρίς να τους ενοχλεί κανείς; Υπάρχει άδεια (!!!) για το υπαίθριο κατάστημα που έχουν στήσει; Γιατί δε γίνονται οι απαραίτητοι έλεγχοι;

14 σχόλια:

  1. απο τη στιγμή που γενικά στην Αριδαία δεν υπάρχει σημαντική εγκληματικότητα ,είναι ευκαιρία για την αστυνομία να προχωρήσει σε ελέγχους επι τοπου και με όποιον τρόπο υπάρχει.Ακόμα και για λόγους υγιεινής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. otan htan ston exaplatano htan antrwpoi,twra eginan tsigkanoi..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η Αριδαια δεν ειναι εξαπλατανος ρε φιλε, μαλλον το αγνοεις.

      Διαγραφή
  3. Ο ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΜΕΡΕΣΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΝΤΑΙ . ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΠΟΙΣ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε όποιο μέρος κι αν εγκατασταθούν εξακολουθούν να είναι άνθρωποι... Δυστυχώς η ελληνική κοινωνία δεν είναι έτοιμη να "δεχτεί" στους κόλπους της αθίγγανους.
    Σημασία έχει να υπάρξει έλεγχος, ενημέρωση και μετεγκατάσταση σε χώρους που θα υποδείξει ο Δήμος. Το θέαμα δεν είναι ό,τι καλύτερο και είναι απαραίτητο να βρεθεί σύντομα μια λύση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. esu me tis evesthisies sou...an kanane auta pou kanane sto horio mas, kai eihes apoleia dikou sou anthropou..tote ithela na se vlepe ti tha mas eleges!!!

      Διαγραφή
    2. kapote ypirhan magkes kai palikaria..den fantazomai tetoia katantia tin dekaetia 1980...tote peftane kefalia!!! tora...siopi..!!!!!

      Διαγραφή
    3. Καίριο το σχόλιο για την ετοιμότητα της ελληνικής κοινωνίας να δεχθεί αθίγγανους στους κόλπους της. Μόνο που έχει και μια άλλη όψη: εκείνοι, είναι διατεθειμένοι να ενσωματωθούν στην ελληνική κοινωνία;

      Διαγραφή
    4. baltous stin auli sou re file

      Διαγραφή
  5. πρεπει να φυγουν απο την εισοδο-εξοδο της πολης.Να βρεθει ενα αλλο μερος να πανε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ας ελπισουμε η νεα δημοτικη αρχη να επιληφθει του θεματος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. έτσι κι αλλιώς ο τόπος μας δεν έχει βοήθεια απο πουθενά παρ ότι στην άκρη της χώρας εεε δεν θα περιθάλψουμε και τσιγγάνους ...εξ άλλου με τόσο παραγκωνισμό που έχει φάει ο τόπος έτοιμος να ορμήξει είναι ο κόσμος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΟΠΟΤΕ ΕΡΧΟΝΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΚΛΟΠΕΣ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ...ΣΥΜΠΤΩΣΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Δενδροποταμος τις αριδαιας ειναι γεγονός ..Του χρόνου θα είναι διπλάσιος και μετά άντε διωχτους ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News